rapier Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ja nie dalbym tym bardziej za wieksza Po prostu nie stac mnie na takie modelarstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 ten krajobraz jak sceneria z real flight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Kolejna turbinka do testów , nowiuteniki Behotec ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 To jeszcze 3 takie, skrzydło z laminatu i możesz bić rekord przelotu człowieka z Helu do Gdańska... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 fajne to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 To jeszcze 3 takie, skrzydło z laminatu i możesz bić rekord przelotu człowieka z Helu do Gdańska... :devil: madrian zamiast pisać tu takie pierdoły ,zajmij się edukowaniem młodzieży w innych działach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 To jeszcze 3 takie, skrzydło z laminatu i możesz bić rekord przelotu człowieka z Helu do Gdańska... :devil: madrian zamiast pisać tu takie pierdoły ,zajmij się edukowaniem młodzieży w innych działach Oh, uraziłem? :crazy: Przepraszam. Nie wiedziałem, że masz w tym dziale monopol na to. :wink: Zostawiam ci podwórko. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Fajny ten mpx, szkoda że mnie nie stać i że nie ma laminatowego fun jest bo ta pianka długo nie pożyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Nie pisze tego by zniechęcić do zakupu turbiny ,ale by uświadomić. Wszystkich którzy chcą nabyć modelarską turbinę odrzutową informuję , iż koszty eksplatacji są wysokie i nie chodzi tu o paliwo i olej ,ale o przeglądy ,które mogą być bardzo kosztowne zwłaszcza kiedy silnik dostanie np. piasku.Tu nie wystarczy pędzelek ,benzyna extrakcyjna i trochę sprężonego powietrza jak do oczyszczenia spalinowego silnika tłokowago. Czasami serwis turbiny to cena nowego silnika benzynowego poj.50ccm ,a w najlepszym razie Os Maxa LA... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Robert - a gdzie tego typu przeglądy turbin się robi? Specjalistyczne zakłady modelarskie? Producent lub sprzedawca turbiny; czy może typowe zakłady usługowe, gdzie np można zregenerować Turbo - samochodowe? Z tych ostatnich kiedyś korzystałem. Pytanko czysto z ciekawości, jestem dopiero na etapie żarówki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 16 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Cześć Rafał,myśle że najlepiej ,najrzetelniej zrobi taki przegląd producent turbiny , niestety koszty wysyłki silnika poza granice naszego kraju (w jedną stronę) to kwota 70 - 450zł !!! Odnośnie zakładów specjalizujących się w turbosprężarkach niestety raczej pomocy tam nie znajdziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ciekawe ile bierze dopalacz na sekundę paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Ale czaderskie movie :shock: rewela jakiego kopa to dostaje model chyba w locie po odpaleniu dopalacza wyglądałby jak statek kpt. Solo przechodzący w nadświetlną :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Dopał pierwsza klasa... kocham zarówno ten widok jak i dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 5 min zabawy i łozyska do wymiany ........ te haki z tyłu wyglądają jak rozwierak dentystycnzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Major, A czy dopalacz ma znaczenie na obroty silnika? Zawsze mi się wydawało że jest to wtryskiwanie dodatkowego paliwa już za turbiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 No fajne kiedyś wlazłem na rosyjskie strony i tam stare chłopy testowały turbinę z dopalaniem i muszę przyznać że mieli piękny stożek za rurą i precyzyjnie sterowali podawaniem paliwa co prawda pierścieni widać nie było ale i tak fajny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 ale to to już chyba przesada: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 popaczcie na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi