Skocz do zawartości

F9F PANTHER 1:4,2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To już 10 lat? Fajnie, że postanowiłeś go dokończyć. Jak widziałem wręgi pierwszy raz to mnie zamurowało, jakie to ogromne będzie.

To rozumiem, że w lato tego roku oblot? ;)

Cześć Paweł,

Jakoś zleciało te 10 latek.  :D   Oblot prawdopodobnie latem tego roku. Oczywiście wcześniej zostaniesz poinformowany. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć Paweł,

Jakoś zleciało te 10 latek.  :D   Oblot prawdopodobnie latem tego roku. Oczywiście wcześniej zostaniesz poinformowany. ;)

Cześć,

I jak postępy w pracach ?

Projekt naprawdę niesamowity :)

Opublikowano

Cześć,

I jak postępy w pracach ?

Projekt naprawdę niesamowity :)

No cóż prace niestety nieco zwolniły, nie mniej bardzo dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam :)

• 6 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 26.09.2022 o 10:13, japim napisał:

To ten zbiornik co drukowałem jakiś czas temu?

Cześć Przemek ,tak kopyto zbiornika jest na bazie tego wydruku. Miałem problem żeby wyosiować całość po sklejeniu poszczególnych segmentów, ale w końcu wyszło idealnie.

Opublikowano

Wkrótce zaczynam oklejać styropianowe rdzenie skrzydeł balsą ,generalnie od lat stosuje ten klej. Obecnie zastanawiam się nad taką tańszą krajową alternatywą. Może ktoś z przeglądających wątek używał klejów serii Chemolan i mógłby coś więcej napisać ? Widać że różnią się czasem otwartym ,ale i twardością spoiny.

Opublikowano

Robert. Poszycie na tak dużym płacie "szyje" się na rdzeniu? Jak je układasz? Jakaś metoda?

Jaka grubość balsy? I czy kontener z nią dopłynął:)

Opublikowano

Cześć Paweł, załączam foto odnośnie poszycia ,płat posiada małe wydłużenie więc dźwigara głównego nie planuje. Całość pokryta będzie balsą 3mm

Balsę na cały model kupiłem jak go zaczynałem czyli w grudniu 2008 roku !!! :)

pp.jpg

pł.jpg

Opublikowano

Hej Jurku, poszycia jeszcze nie kleiłem.Obecnie jestem na etapie ustalania kieszeni rury mocującej skrzydło i mam z tym niewielki problem.

Klej Chemolan kupiłem, zrobię próbę i dam Ci znać.

Opublikowano
Dziękuje za odpowiedz.
Kiedyś rozmawialiśmy na temat klejenia poszycia-
znasz moje obawy, ja bym kupił Chemolan B.
Chodzi o czas otwarty,co o tym myślisz?
Opublikowano
W dniu 27.09.2022 o 20:10, RobertK napisał:

Miałem problem żeby wyosiować całość po sklejeniu poszczególnych segmentów, ale w końcu wyszło idealnie.

Przed położeniem żelkotu, na kołnierzu trzeba umieścić kołki centrujące (w tulejkach). 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.