RobertK Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam To już 10 lat? Fajnie, że postanowiłeś go dokończyć. Jak widziałem wręgi pierwszy raz to mnie zamurowało, jakie to ogromne będzie. To rozumiem, że w lato tego roku oblot? Cześć Paweł, Jakoś zleciało te 10 latek. Oblot prawdopodobnie latem tego roku. Oczywiście wcześniej zostaniesz poinformowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlecki Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Cześć Paweł, Jakoś zleciało te 10 latek. Oblot prawdopodobnie latem tego roku. Oczywiście wcześniej zostaniesz poinformowany. Cześć, I jak postępy w pracach ? Projekt naprawdę niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Cześć, I jak postępy w pracach ? Projekt naprawdę niesamowity No cóż prace niestety nieco zwolniły, nie mniej bardzo dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Dość długo zastanawiałem się nad podziałem usterzenia poziomego. W końcu wymedytowałem że będzie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Rozmiar taki jak cale skrzydła w jakimś małym akrobacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Dojdą jeszcze końcówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Robert - jak tam postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Robert - jak tam postępy? Cześć Przemek , co do postępów wstyd się przyznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Forma zbiorników paliwa. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Imponujący projekt, ale muszę zmienić tryb życia na zdrowszy, bo nie dożyję oblotu. Sorry, nie mogłem się powstrzymać ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 To ten zbiornik co drukowałem jakiś czas temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 27 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 W dniu 26.09.2022 o 10:13, japim napisał: To ten zbiornik co drukowałem jakiś czas temu? Cześć Przemek ,tak kopyto zbiornika jest na bazie tego wydruku. Miałem problem żeby wyosiować całość po sklejeniu poszczególnych segmentów, ale w końcu wyszło idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Wkrótce zaczynam oklejać styropianowe rdzenie skrzydeł balsą ,generalnie od lat stosuje ten klej. Obecnie zastanawiam się nad taką tańszą krajową alternatywą. Może ktoś z przeglądających wątek używał klejów serii Chemolan i mógłby coś więcej napisać ? Widać że różnią się czasem otwartym ,ale i twardością spoiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Robert. Poszycie na tak dużym płacie "szyje" się na rdzeniu? Jak je układasz? Jakaś metoda? Jaka grubość balsy? I czy kontener z nią dopłynął:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Cześć Paweł, załączam foto odnośnie poszycia ,płat posiada małe wydłużenie więc dźwigara głównego nie planuje. Całość pokryta będzie balsą 3mm Balsę na cały model kupiłem jak go zaczynałem czyli w grudniu 2008 roku !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Witaj Robercie. Ostatecznie którego kleju użyłeś do klejenia poszycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Hej Jurku, poszycia jeszcze nie kleiłem.Obecnie jestem na etapie ustalania kieszeni rury mocującej skrzydło i mam z tym niewielki problem. Klej Chemolan kupiłem, zrobię próbę i dam Ci znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Dziękuje za odpowiedz. Kiedyś rozmawialiśmy na temat klejenia poszycia- znasz moje obawy, ja bym kupił Chemolan B. Chodzi o czas otwarty,co o tym myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 W dniu 27.09.2022 o 20:10, RobertK napisał: Miałem problem żeby wyosiować całość po sklejeniu poszczególnych segmentów, ale w końcu wyszło idealnie. Przed położeniem żelkotu, na kołnierzu trzeba umieścić kołki centrujące (w tulejkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi