RobertK Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Od zawsze urzekała mnie sylwetka tego samolotu w latach 90 zbudowałem pchany śmigłem model F-15 (na zdjęciu) wg. planów P. Bosaka Niektórzy z tego forum zapewne pamietają jak goszczący na mistrzostwach w polsce Philip Avonds z modelem F-15 oszołomił publikę realistycznymi lotami (zastosowaL napędy DF)i wiernością odwzorowania.Cóż w końcu to pilot orginału Dziś mogę się pochwalić w dużej mierze swoim "dziełem" Górna część formy kadłuba I moja ulubiona tkanina Interglas 92/110 2x2 163g :rotfl: powoli ale do przodu Usterzenie poziome ,przygotowana przekładka balsowa + tkanina 40g/m Próba szczelności Pokrywa pod promiennikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 no no widzę ze masz coś z teak deckera kleisz ciśnieniowo jak ja teak w robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 teak :roll: drogie drzewo... a to bezpośrednio po wyjeciu z formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 teak kładę jako podłogę na łodziach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Kompletne podwozie z hamulcami i tłumieniem "olejowym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Robi wrażenie. :shock: Cały czas bacznie przyglądam się budowie i kibicuję. Przyznam, że F-15 to jeden z moich ulubionych samolotów. Zapowiada się cudny model.! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 W jakiej skali jest ten model i jakie ma wymiary ?? P.S. Byłem na Bemowie jak latała Avonds - mam nawet VHS z tych MŚ. Na ostatnich MŚ w Częstochowie i Poprzednich we Włocławku latały F-15 wykonane z zestawów Avonds-a , szczególnie jeden Rosjanin miał bardzo ładnie zrobiony model min. PEŁNA MECHANIZACJA - hamulec, kalpy , podnoszona osłona kabiny... robił wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Markus , pewnie nie raz go zobaczysz w Niebrzegowie :wink: Radek, model jest w skali 1:9,6 prawdopodobnie pokaże sie z nim w półmakietach P.S. Niepotrzebnie się przyznawałeś do tego VHS bedę Cię gnębił o wypożyczenie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Markus , pewnie nie raz go zobaczysz w Niebrzegowie :wink: Mam taką nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Markus , pewnie nie raz go zobaczysz w Niebrzegowie :wink: dawajcie znać! ja tez chetnie podjade ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dopiero ciekawe zdjęcia będą jak Robert obfotografuje stateczniki i skrzydła :devil: Robert ma "cudowne łapki" jego kadłub jest o 50% niż podobne konstrukcje fabryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 dysza i jej forma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 OOOO Kolejny JET na zawodach ... kurcze to podniesiecie poprzeczkę, ale za to będzie barrrdzo ciekawie :-). VHS odkopie jakby co, sam sobie popatrzę po dłuższej przerwie . Mam również płyty DVD z Włocławka, gdzie są nagrana prawie wszystkie loty RC A w 90` Avonds, nie używał klap...chyba nie miał miał żadnej mechaniki - sędziowie byli tak zachwyceni, że przeoczyli ten "mały" szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Robert, a czemu kadłub bez przekładki? Chcesz sobie oszczędzić doginania pianek na krzywiznach, a masa skorupy jest mało ważna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Tak, Czarku kadłub ma dość sporo krzywizn ,więc doginanie nieuniknione , sam niestety nie dałbym rady jej ułożyć laminując tylko tkaniną stałem przy jednej połówce ponad 3,5 godz. Kadłub specjalnie ciężki nie jest ,naturalnie z przekładką wyszedłby lżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam zapraszam do wejscia i obejrzenia http://www.youtube.com/results?search_query=Jet+Power+2010&aq=f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Wręgi wycinam ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Robert , zadzwoń do mnie jutro jak możesz w sprawie kabiny do tego modelu ewentualnie podaj swój numer telefonu na PW to zadzwonię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 elementy zawieszenia usterzenia poziomego w kadłubie Tylko tyle bo w pracowni rano miałem +2 stopnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 A turbinę w F 15 można zamontować tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi