kefir Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 No to krall mnie wkręcił w ursusa Zdjęć z budowy raczej nie będę przedstawiał bo i tak nie pokonam krall'a w perfekcji wykonania A oto pierwsze zdjęcia prawie gotowej platformy do pokonywania kilometrów i odstresowania się od kopterów Wyposażenie jakie planuje tam wsadzić to : Silnik 3536 960kv Pakiet 4S 5000 regulator dualsky 40A Odbiornik rc Dragon link Nadajnik video Lawmate 1W (jak mi przemas naprawi) Oczywiście kamerka standartowa płytka ( i jak znajde miejsce to Go Pro HD ) Serwa 4szt jak zaleca producent Serwo HXT900 - 9g 4szt i na wysokość Serwo MG-90S Tower Pro - 13g - metal To by było na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam w klubie rolników latających Ursusem ;-) Interesuje mnie jak montujesz kamerę i nadajnik możne jakieś zdjęcie? Ja przymierzam się do montażu w momencie otrzymania paczki z HK ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Wiesz co muszę dostać impuls na razie nie wiem ale zastanawiam się czy nie zrobić okręcaną i pochylaną co by można się porozglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja mam w planach okręcaną i pochylaną ;-) Ale czekam na kamerkę ;-) Już mam za sobą testy nadajnika 700mW i w terenie zabudowanym osiągnałem 200m. Przez ściany itp. Jest nieźle. W powietrzu na pewno będzie z 800m ;-) Ale to się okaże jak zrobię obloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ten chciałbym aby leciał z jednej dzielnicy na drugą jakieś 4km zobaczymy jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ten chciałbym aby leciał z jednej dzielnicy na drugą jakieś 4km zobaczymy jak będzieI oczywiście zasięg aparatury. Ja mam turnigy 9x. Nie mam pojęcia jaki ma zasięg, ale 2 km ma podobno ;-)Na ile zakładasz czas lotu swojego ursusa? Ja mierze w 30 min ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 No to już prawie skończony Nie mogłem się powstrzymać aby pomalować go na jak to przystało kolor Ursusowy Brak tylko napisu z boku na srebrnym tle będzie czarny napis URSUS Nie jest to perfekcyjna robota tak jak u kolegów ale mnie się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Akurat moje ulubione kolory !! Chcę go miec ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 malowanie pierwsza klasa - już nie bądź taki skromny hehehe parę detali i fiu, fiu... będzie się nieźle prezentował (proponuję wyokrąglić boczne zakończenia SW) napisałbym że szkoda ze trochę mocniej nie zróżnicowałeś góry i dołu - ale w sumie po co skoro i tak patrzysz "od środka" powodzenia w oblotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Toszto URSUS Ale jeszcze mi czegoś brak oprócz tego napisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ze zdjęć nie wynika to na 100% ale zakładam, że krąg śmigła 11'' nie przecina podłoża nawet gdy model przechylony jest na ogon( nos zadarty) Pytam o to bo wydaje mi się, że gdyby trochę wydłużyć w pionie gondole na coś ala pływaki model mógłby startować i lądować z/na wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Obawiałbym się trochę o wodochłonność EPP. O ile pianki EPO mają strukturę zamkniętą o tyle EPP cięte termicznie chłonie tyle ile wlezie. Może się okazać że ze spodu kadłuba i pływaków będzie niezły balast. Ja kiedyś swoim FPV Trenerem ślizgałem się po wielkiej kałuży przed hangarem. Model dłuuuugo musiał ociekać z wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Hmm a tego z EPP nie wiedziałem a faktycznie myślałem że będę mógł z wody ale nic nie stoi na przeszkodzie założyć pływaki Nawet mam takie większe od trenera Ale na razie niech poleci z białego puszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Na obecna chwile osobiście doradzam zamontowanie płóz do ursusa ;-) Dzisiaj odbyłem 10 min lot swoim ursusem i niestety nie udało mi się wystartować ze śniegu ;-) Podczas lądowania bardzo ładnie zakopał się w śniegu :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 No to odbył się pierwszy lot Ursusem by kefir Warunki pogodowe bardzo słabe za to chęci oblotu były większe Krótki bo krótki ale odbył się i dał radę na tym wietrze [vimeo]http://vimeo.com/17728504[/vimeo] hasło: kefcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 musisz jeszcze podać hasło inaczej nie zobaczymy tego :rotfl: EDIT : no tak... :oops: oj, wieje dziś, wieje :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 hasło: kefcio :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Silnik 3636 900kv i śmigło 9x5 zasilane 4S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Nagrywane kamerką GoPro?? Bardzo brzydko zagina horyzont :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 "-serwa są spowolnione - bo to ursus jest" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.