Jedrula Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tak sie właśnie zastanawiam bo robiąc dzisiaj przy modelu samochodu typu petrol dostałem prądem od świecy. Z elektroniki wiem że nie zabijają ampery ani volty, a jak jest ze świecą to nie wiem. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 nic ci nie będzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jak dałeś rade tego posta napisać to znaczy, że jak to mówią wschodni przyjaciele, "budu wsio wparatki" ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Od tego prądu to ew. ze strachu można umrzeć.. Albo ze śmiechu. Troche Ci sie EKG poprawi, bo podobno to zdrowo czasem jakis delikatny szok przeżyć. Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Troche Ci sie EKG poprawi, bo podobno to zdrowo czasem jakis delikatny szok przeżyć. :lol: Jest bede zdrowszy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 ja sie zastanawiałem czy isc do szpitala jak sobie opuszek odciąłem do 1/3 palca przy budowie extry ( teraz sluzy innemu modelarzowi) i nie poszedlem to pomyslalem ze sie zrosnie.. no i sie zroslo.. co prawda mam czucie ale w skali od 1-10 czuje tą częśc palca na 5,5 a potem sie okazalo ze nie dosc ze mogli mi to porządnie zszyć, alec bylby zdrowszy to i jeszcze odszkodowanko bym dostal na jakies smigielka czy cos ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Nic ci nie będzie, nie raz już z gniazdka dostałem albo z kondensatora Z elektroniki wiem że nie zabijają ampery ani voltyJak nie ampery ani wolty to co? chyba nie opór... Tak naprawde to zabija natężenie dlatego w paralizatorze masz 0.5mln volt ale o natężeniu 0,001A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Z elektroniki wiem że nie zabijają ampery ani volty, a jak jest ze świecą to nie wiem Akurat i Volty i ampery zabijają ...... dokładniej kombinacja obu a świeca ? nie wiem jak zabija małą świecą można się udławić a na przykład taką gromnicą to sobie guza nabić.. ja sie zastanawiałem czy isc do szpitala jak sobie opuszek odciąłem do 1/3 palca przy budowie extry ( teraz sluzy innemu modelarzowi) jak będziesz miał jeszcze kilka opuszków to też by mi dobrze służyły :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Mnie też nieraz 'posmyrało' prądem ze świecy to w Jawce, to kiedyś w motorynce jak byłem mały,to z gniazka kilka razy się zdarzyło i a raz jak dobudowywali u mnie pomieszczenie w domu ,to robotnicy 'fachowcy' rozbili żarówkę i nie wykręcili ani nic,tylko tak zostawili i sobie poszli,ja chodziłem po tych rusztowaniach,to jak dotknąłem głową ,to tylko mną zatelepało Ale nic poza tym mi nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 utopia, ta extra mu służy a opuszek jest juz na miejscu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No widzisz - dostałeś prosto w "musk" i jakoś żyjesz... :wink: Z prądem żartów nie ma, ale też bez przesady... :twisted: Nasz kolega, czyli założyciel tematu, ma niezłe zadatki na hipochondryka - czy jest ktoś innego zdania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jedrula, kolego sam nie raz dostałem kopa od takiej świecy... ale żeby do szpitala się z tym zgłaszac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ja dostałem ze dwa razy z trafopowielacza z TV za pierwszym razem to nie wiedziałem nawet co sie stało... myślałem ze mi ktoś kijem zasunął Ale latałem resztę dnia na wyższych obrotach ps. I żyje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Elektrowstrząsy były szeroko stosowane w psychiatrii do lat bodaj 60-tych, z różnym skutkiem dla pacjentów (wide -"Lot nad kukułczym gniazdem")... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Lot nad kukułczym gniazdem O rany w gimnazjum czytałem tą książkę! Rewelacja ale i masakra!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 O rany w gimnazjum czytałem tą książkę! Rewelacja ale i masakra!!Powinieneś jeszcze obejrzeć film o tym tytule z Jackiem Nicholsonemhttp://www.filmweb.pl/Lot.Nad.Kukulczym.Gniazdem Naprawdę warto, godny książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 O rany w gimnazjum czytałem tą książkę! Rewelacja ale i masakra!!Powinieneś jeszcze obejrzeć film o tym tytule z Jackiem Nicholsonemhttp://www.filmweb.pl/Lot.Nad.Kukulczym.Gniazdem Naprawdę warto, godny książki. Oglądnąłem. Mocno okrojony w porównaniu do książki ale również rewelacyjny i daje do myślenia. To teraz ja polecam coś nowszego w bardzo podobnym klimacie- Shutter Island z Leonardo DiCaprio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jak o elektrowstrząsach, to polecę "Requiem for a Dream" A "Wyspa tajemnic" o której pisze Wojtek - naprawdę bardzo dobry film! Wogóle DiCaprio ostatnio w dorbych filmach grywa. Np. taka "Incepcja" _________________ www.rcclub.eu - modelarstwo zdalnie sterowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 hmm lot nad kukułczym gniazdem kiedyś oglądałem ze dwa razy , a ksiązke z "nudów" przeczytałem bedąc w wojsku i powem że film jest kiepski w porównaniu z ksiązką PS. co do pokopania prądem autora , dawno dawno temo jak komarki były w modzie a każdy szanujący się 10-20 latek miał takiego to gdy motor nie chciał palić i sprawdzało się czy jest iska odkręcając fajkę i przystawiało się kabelek do cylindra, ale czasami kto poprosił o pomoc i co ty łapałeś za kabel a on srruu po kopce i tobie włosy dęba stawały i była pewnośc że cewka jest OK. czasami łapało się kilka osób za rece i ognia ....ah jakie to były zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Tak sie właśnie zastanawiam bo robiąc dzisiaj przy modelu samochodu typu petrol dostałem prądem od świecy. Z elektroniki wiem że nie zabijają ampery ani volty, a jak jest ze świecą to nie wiem. :wink: Wróć do szkoły. Volty przebijają izolację czyli skórę. Ampery - zabijają. konkretnie 75mA przez serducho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.