Skocz do zawartości

Optic 6 czy MX 12 a moze cos innego?

elektron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zadam odwieczne pytanie :lol: Opitc 6 czy Mx 12 a moze inna ???

Jako ze powoli wygrzebuje sie z problemow finansowych chce kupic nowa aparature (obecnei mam Futabe 6EXAP). I tu pytanie - jaka ???

Moje cele - 6-7kanalow,program heli,podstawowe mixery + wlasne mixowanie, reszta jest we wszsytkich aparaturach. Wyznacznikiem jest cena - nie chce przekroczyc 500 zl( Chce sam nadajnik i pakiet). P

Prosze o porade :):)

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesli nie przeszkadza Ci ze sprzet jest uzywany to mam na sprzedaz optika -6 1 rok uzywana w stanie idealnym.

Ja chce za niego 450zł.

Opublikowano

Nie znam wszystkich różnic ale osobiście wybierając te dwie wybrał bym MC-19, a tak serio się zastanawiając to ECLIPSA :)

Ale już całkiem na powaznie to według mnei różnice w oprogramowaniu tych 2 przez ciebie wymienionych aparatur są tak małe. czyli porównywalne. Dla mnie osobiście problemem jest brak Timera w MX :(

Opublikowano

Myslalem nad Eclipsem ale po konsultacji z firma serwisujaca Hiteci odszedlem od tego - podobno apartura jest juz nieco przestalrzala technologicznie, programowanie jest malo inuicyjne w porownaniu z nowymi nadajnikami.

Opublikowano

Cockpit jakos mi nie lezy:( - nie lubie pulpitow, MX-16 to za wysoka polka cenowa.

Mysle nad Aparatura od Tomka :) - tylko teraz pytanie do Ciebie tomku czy moze sprzedalbys ja za 400 zl bez serwa, lub za 450 z jakims odbiornikiem ??:)

Ile dowolnych mixerow ma Optic a ile Mx-12?

Opublikowano

Mx 12 w heli 2 w plane 4-ry ! Optic 2 w plane 2 w heli... + optica to timer faktycznie ale mi nie przeszkadza w mx mam więcej mixerów i troszke lepszą jakośc oraz menu :-).

Opublikowano
No, jakosc MX-12 jest powalajaca, 100% precyzji wykonania i super jakosc materialow

Na jakeij podstawie tak twierdzisz ?? na tym roku urzywania ??

Znajmy ma Flash 4 bez x i po 4 czy nawet 5 latach może powiedziec to samo :) Graupnery seri MC widziałem osobiścioe 12 letnie i powiem to samo, o nich co ty . Więc to tak średnio.

Co do programowania, to każdy kto ma chodź troszke xzaciecia i umie bez problemów obsłużyć każde urzdzenie AGD/RTV da sobie rade.

Powem po krótce, znajomi narzekali na niemiecki język instrukcji do MC-19, że ziężko się połąpać itp. Język dało się zmienić bez problemu an ENG i programowanie bez instrukcji. POdobnie miałem z Eclipsem, programowanie bez instrukcji na podstawi doświadczeń z Falsha 5x :)

Jak powiedziałem osobiście wybrał bym Hicka, tymbardziej ze to teraz jedna ręka z Multiplexem :) a i tak wszystk ojest robione w chinach itp.

Opublikowano

A ja jestem zdania że Futaba byłaby najlepsza...

Oczywiście JR to porównywalna marka.

MPX to także ciekawe radyjka ale to już nie to co 10 lat temu....

Na temat (S)Hiteca nie wypowiadam sie bo zostanę zbanowany za nie cenzuralne słownictwo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.