elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam. Zadam odwieczne pytanie Opitc 6 czy Mx 12 a moze inna ??? Jako ze powoli wygrzebuje sie z problemow finansowych chce kupic nowa aparature (obecnei mam Futabe 6EXAP). I tu pytanie - jaka ??? Moje cele - 6-7kanalow,program heli,podstawowe mixery + wlasne mixowanie, reszta jest we wszsytkich aparaturach. Wyznacznikiem jest cena - nie chce przekroczyc 500 zl( Chce sam nadajnik i pakiet). P Prosze o porade :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Jesli nie przeszkadza Ci ze sprzet jest uzywany to mam na sprzedaz optika -6 1 rok uzywana w stanie idealnym. Ja chce za niego 450zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 1 rok ?? chyba z 6 miesiecy z tego co pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 W zasadzie by mi nie przeszkadalo A powiedz co masz do niego ? - czy za sam nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mx-12 oferuje więcej możliwości niż Optic i wg. mnie lepszą jakość. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Nie znam wszystkich różnic ale osobiście wybierając te dwie wybrał bym MC-19, a tak serio się zastanawiając to ECLIPSA Ale już całkiem na powaznie to według mnei różnice w oprogramowaniu tych 2 przez ciebie wymienionych aparatur są tak małe. czyli porównywalne. Dla mnie osobiście problemem jest brak Timera w MX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Myslalem nad Eclipsem ale po konsultacji z firma serwisujaca Hiteci odszedlem od tego - podobno apartura jest juz nieco przestalrzala technologicznie, programowanie jest malo inuicyjne w porownaniu z nowymi nadajnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Nadajnik ,kwarc,pakiet 1300mA wodorkowy oraz serwo h-322. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Sprawdz sobie cockpita sx - 210 E w niemczech albo weź od tomka optica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mialem identyczny dylemat :-) TUTAJ masz watek w ktorym sie miotalem, radze zaczac od konca ;-) Teraz pomyslalbym o MX-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Teraz pomyslalbym o MX-16. Jeśli tak to ja bym pomyślał na twoim miejscu o MC-19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Cockpit jakos mi nie lezy:( - nie lubie pulpitow, MX-16 to za wysoka polka cenowa. Mysle nad Aparatura od Tomka - tylko teraz pytanie do Ciebie tomku czy moze sprzedalbys ja za 400 zl bez serwa, lub za 450 z jakims odbiornikiem ?? Ile dowolnych mixerow ma Optic a ile Mx-12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 A myslalem o pulpicie, latalem nawet kilka razy na jakims MC, ale tak srednio... wole jeza :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Gdzie i za ile kupiles MX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mx 12 w heli 2 w plane 4-ry ! Optic 2 w plane 2 w heli... + optica to timer faktycznie ale mi nie przeszkadza w mx mam więcej mixerów i troszke lepszą jakośc oraz menu :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 http://helishop.pl a za ile to nie pamietam :-) No, jakosc MX-12 jest powalajaca, 100% precyzji wykonania i super jakosc materialow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 najtansza wersja 550 zl :/ to chyba pozostaje tylko Optic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 No, jakosc MX-12 jest powalajaca, 100% precyzji wykonania i super jakosc materialow Na jakeij podstawie tak twierdzisz ?? na tym roku urzywania ?? Znajmy ma Flash 4 bez x i po 4 czy nawet 5 latach może powiedziec to samo Graupnery seri MC widziałem osobiścioe 12 letnie i powiem to samo, o nich co ty . Więc to tak średnio. Co do programowania, to każdy kto ma chodź troszke xzaciecia i umie bez problemów obsłużyć każde urzdzenie AGD/RTV da sobie rade. Powem po krótce, znajomi narzekali na niemiecki język instrukcji do MC-19, że ziężko się połąpać itp. Język dało się zmienić bez problemu an ENG i programowanie bez instrukcji. POdobnie miałem z Eclipsem, programowanie bez instrukcji na podstawi doświadczeń z Falsha 5x Jak powiedziałem osobiście wybrał bym Hicka, tymbardziej ze to teraz jedna ręka z Multiplexem a i tak wszystk ojest robione w chinach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 A wiec czekam na wypowiedz Tomka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 A ja jestem zdania że Futaba byłaby najlepsza... Oczywiście JR to porównywalna marka. MPX to także ciekawe radyjka ale to już nie to co 10 lat temu.... Na temat (S)Hiteca nie wypowiadam sie bo zostanę zbanowany za nie cenzuralne słownictwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.