Boogie Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Wiesz to wszystko kwestia tego co bedziesz chcial w przyszlosci wykorzystywac. Czy maximum kanalow czy moze maximum mixerow bedziesz stosowac. Czy obchodzi Cie wyglad? Ja jestem zdania ze powinienes wziac cos co Ci sie bedzie podobac i bedzie dzialac juz na dlugo. Ja bym zbieral na Futabe 7 (osobiscie mam 9tke), ale trzeba wziac pod uwage fakt, ze ciezko jest ustawic drugie serwo na wysokosc w niej. A jesli optic Ci wystarczy to bierz optica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jezeli chodzi o firmy to uwielbiam Futabe. Optic bardzo podoba mi sie wizualnie. Wiem ze gdybym mial Futabe 7 to bylbym najszczesliwszym gosciem pod sloncem - wiecie gdzie mozna ja dostac sam nadajnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jest jeszcze inne rozwiazanie. Kupic za 2kola "9" i miec spokoj na b,dlugi czas..... W optiku wszystko jest na swoim miejscu. Do kitu jest wyswietlacz -olbzrzymi ,ale poza wilkimi literami wszystko jest w skrocie 4 literowym. Do bani jest 6 kanalow jak ja potrzebuje minimum 7 a wlasciwie 8. Do bani jest tez niebieska dioda zasilania-daje po oczach,ale zato niesposob go zgubic w trawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 2 kol w zyciu nie uzbieram Jezeli znalazlbym futabe 7 za 600 zl to kupuje odrazu. Optic jest w swojej urodzie dla mnie przepiekny Po namysle SX odpada - wyglad odstrasza, a funkji i tak bym nie wykorzystal Wiec teraz mam tak Tania Futaba 7 vs Optic vs Mx12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 2 kol w zyciu nie uzbieram Jezeli znalazlbym futabe 7 za 600 zl to kupuje odrazu. Optic jest w swojej urodzie dla mnie przepiekny Po namysle SX odpada - wyglad odstrasza, a funkji i tak bym nie wykorzystal Wiec teraz mam tak Tania Futaba 7 vs Optic vs Mx12 to może pomyśl o MC -19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jezeli znalazlbym futabe 7 za 600 zl to kupuje odrazu. http://www.inwoodmodels.co.uk/ FUTABA FF7 MODE 2 TX & 700MAH NI-CAD RAT1FF7LN Ł 99.99 Tabela kursów nr 213/A/NBP/2006 z dnia 2006-11-02 - funt szterling 1 GBP 5,7719 Wychodzi niecałe 600 złotych. A teraz kombinuj czy dasz radę tam kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 kupic da sie bez problemu Mam w anglii rodziene wiec oni pokryja koszty wysylki:D Sadzice ze bezpiecznie jest wysylac aparatur z Anglii do Polski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 kupic da sie bez problemu Mam w anglii rodziene wiec oni pokryja koszty wysylki:D Sadzice ze bezpiecznie jest wysylac aparatur z Anglii do Polski ? A co może być niebezpiecznego? Krótsza droga, to chyba mniejsze ryzyko niż z USA, czy np Chin. I celnik nie grzebie w paczce (chyba, bo w UE nigdy nie kupowałem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Wiec dzisiaj dzwonie do Anglii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jezeli znalazlbym futabe 7 za 600 zl to kupuje odrazu. http://www.inwoodmodels.co.uk/ FUTABA FF7 MODE 2 TX & 700MAH NI-CAD RAT1FF7LN Ł 99.99 Tabela kursów nr 213/A/NBP/2006 z dnia 2006-11-02 - funt szterling 1 GBP 5,7719 Wychodzi niecałe 600 złotych. A teraz kombinuj czy dasz radę tam kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ma ktos moze wersje komputerowa instrukcji MX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ma ktos moze wersje komputerowa instrukcji MX ? MX12 po angielsku ? http://www.rokemodell.de/produkte/gr/gr4722mx-12_gb.pdf Tak dla porównania Optic6: http://www.hitecrcd.com/Support/Manuals/Radio/Optic%20Manual%202.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Pomimo tego ze mi sie optic bardzo wizualnie podoba to odpadl. Dzisiaj po obejzeniu go wsklepie modelarskim jestem niemile zaskoczony jego ekranem:/ pomimo wilekosci ekranu wysletla bardzo malo informacji. Natomiast wykonanie 1 klasa, ale to juz standart w lepszych aparaturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Niestety wywietlacze w tych srednich aparaturach dziela sia na duze i male ale maja wspolna ceche - bardzo male losci znakow w nazwach wszelakich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 MX ma duzo znakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A ja chyba rozwiazalem bak 7 kanalu (duzego wyswietacza i dlugich naw) mianowicie zamierzam uaktualnic soft w laserze 4 ze Zbigowym modulatorem do najnowszej 7 kanalowej wersji z synteza Tym spsobem nie musze kupowac nowego radia na potrzeby losia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 to tez jest rozwiazanie, sam uzywam Zbigowego modulatora i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 To moze by tak Artur wspolnymi ilami zrobic modul syntezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 To w zasadzie nie jest glupi pomysl Mam Sky Sport 4 ktora latwo mozna przerobic..... Ale z moja elektronika to bedzie mounteverest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 jesli ma to byc bez syntezy to problem z wykoniem nie bedzie wieksza niz zrobienie mikro wlacznika ,ktory wkoncu zrobiles -chyba??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.