Skocz do zawartości

Sterowanie modelu z... balonu :)

toom07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na francuskiej stronie znalazłem, wydaje mi się bardzo ciekawy film, a mianowicie latanie motoszybowcem na wysokości 500m sterowanym z balonu na ogrzane powietrze, zobaczcie zresztą sami :D

Opublikowano

Ja mam pytanie co do tak zamontowanej kamerki. Szybowiec nie jest przeważony na prawą stronę ? Mimo wszystko kamerka jakąś masę ma.

Opublikowano

Na pewno przeszkadza, tu nie ma dyskusji, wiem bo sam latając moją suprą z kamerką turnigy przyklejoną na centrze tuż przed uchem model już nie chodził tak jak trzeba a dodatkowo zauważalnie spadła doskonałość. A co do tego czy przeważony, nie wiemy czy pilot nie doważył drugiej końcówki ale na filmiku też widać że kontruje co chwile lotkami.

Opublikowano

Nic by sie nie stało. A poza tym, ten model jest sterowany. Wprawną ręką. Aż miło oglądać film z modelu, który nie majta się po niebie. Porównajmy ten lot z wieloma filmami, które były pokazywane na forum.

Opublikowano

Niejaki Roy Lever pilotował model Spitfire siedząc w śmigłowcu i przeleciał nad kanałem La Manche. Kiedyś mówili na Discovery :wink:

Opublikowano

Nic by sie nie stało. A poza tym, ten model jest sterowany. Wprawną ręką. Aż miło oglądać film z modelu, który nie majta się po niebie. Porównajmy ten lot z wieloma filmami, które były pokazywane na forum.

Wiesz że nie mówię tu o zdolnościach a o awarii :)
Opublikowano

Nie zakładajmy od razu że coś się stanie :) Myślę, że nie zdecydował się na coś takiego byle jaki pilot z byle jakim sprzętem który może w każdej chwili ulec awarii.

Jeszcze co do doważania znalazłem zdjęcie ze strony ludzi którzy nakręcili ten filmik i myślę że już wszystko wiadomo KLIK

Co do modelu, to europhia raczej nie jest bo porównując zdjęcia z internetu to ten model ma raz że grubszy kadłub a dwa wydaje mi się że mimo wszystko inny obrys skrzydeł i stateczników. Z resztą powiem szczerze że sam nie wiem co to jest, bo nigdzie nie znalazłem o tym informacji. Może to być jakiś mniej popularny model.

Opublikowano

Na francuskiej stronie znalazłem.....

Filmik może z francuskiej strony, ale akcja dzieje się w Hiszpanii. Napewno aktorzy to Hiszpanie :wink:

A filmik ? MIODZIO ! :D

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz, znalezione na francuskiej ale zrobiony przez Hiszpanów(o tym dowiedziałem się później wchodząc na ich strone znalezioną na koncie YT)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.