madrian Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Pięknie... Ale nie wspomniałeś o najważniejszym i najczęściej używanym przyrządzie pomiarowym. Bodaj najczęściej używanym... :mrgreen: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 12 cali to stopa a zaznaczone na czerwono 16 cali to ????? Przeczytałem na forum historycznym że 16 cali to stopa krakowska ale pewnie nie o to chodzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 1 Akr to miara powierzchni!!!!!!i to większa od hektara. Ale rzeczywiście o tej najważniejszej miarze zapomniałem no i źle napisałem bo "1 akr = 4840 square yard = 40,47 a" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Czy 16 cali nie jest związane w jakiś sposób z budownictwem ? Rozmiar cegły np ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Cos mi sie kojarzy ze to standardowa wartosc pomiedzy jakimis slupkami czy czyms w budownictwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 16 cali mają felgi od BMW. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 16 cali mają felgi od BMW. :rotfl:To jakieś ubogie... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 To może ciekawszy przyrząd pomiarowy :roll: Dziś to prawie zabytek,nikt prawie tego nie używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Obrazek To może ciekawszy przyrząd pomiarowy :roll: Dziś to prawie zabytek,nikt prawie tego nie używa. prawie GPS... o ile chmur nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 16 cali to ?????kaliber dział pancernika South Dakota (9 dział kalibru 406 mm (16 cali) o długości luf 45 kalibrów -3 wieże po trzy działa) To może ciekawszy przyrząd pomiarowy sekstant, do określania szerkości geograficznej oraz pomiarów kątów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 No i nikt nie wie?????? Zresztą ja też :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 No i nikt nie wie?????? Zresztą ja też :oops: Tak na marginesie, to jeśli mówimy o powierzchni, to ona jest mniejsza od hektara Kolego instruktorze :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Cos mi sie kojarzy ze to standardowa wartosc pomiedzy jakimis slupkami czy czyms w budownictwie.Bingo (oczywiście sprawdziłem sobie w googlach: np 16" wall studs ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 "jest mniejsza od hektara Kolego instruktorze " tak własnie zaraz dopisałałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 16" jest też standardowym wymiarem lufy w karabinkach do paintballa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 mkrawcz1, no rzeczywiscie jakies ubogie;p jak beema i dresik to 18 -19 sa tacy co wloza 24-26 cali:D ale to nie 16;] 16 to do mr2 ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.