Lucjan Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam Kolegów! Komora turbiny i pokrywa wyklejone zostały folią aluminiową , aby zmniejszyć nagrzewanie się kadłuba . Póżniej zainstaluję jeszcze dodatkowy ekran z bardzo cienkiej blachy aluminiowej. Jeszcze tylko ostatnie uzupełnienia wspaniałym klejem Multibond -15 i łoże turbiny wklejone . Po całkowitym utwardzeniu się kleju - nie do oderwania . Pozdrawiam lucjan
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Dlaczego wręga nie jest oklejona?
Lucjan Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 W dniu 27.03.2015 o 20:27, Bartek Piękoś napisał: Dlaczego wręga nie jest oklejona? Witaj ! Wręgi i gołe elementy drewniane będą powleczone masą ceramiczną ,a widoczna wręga za wylotem turbiny będzie dodatkowo osłonięta przez metalowy kielich rury wylotowej .
rapier Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 Aluminium rozumiem, odbija promieniowanie w części, ale masa ceramiczna nie za bardzo takowe będzie przewodzić? To tak tylko intuicyjnie pytam Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 W dniu 28.03.2015 o 14:00, Lucjan napisał: Witaj ! Wręgi i gołe elementy drewniane będą powleczone masą ceramiczną ,a widoczna wręga za wylotem turbiny będzie dodatkowo osłonięta przez metalowy kielich rury wylotowej . Dzięki. Bardzo chciałem Was na czymś przyłapać, ale widzę, że się nie da . W dodatku technologia z promów kosmicznych. Lucjanie, czy możesz coś bliżej o tej masie? Co to, skąd, zastosowania, sposób aplikacji? Będę zobowiązany. Zresztą myślę, że nie tylko ja.
Lucjan Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 W dniu 28.03.2015 o 15:19, Bartek Piękoś napisał: Dzięki. Bardzo chciałem Was na czymś przyłapać, ale widzę, że się nie da . W dodatku technologia z promów kosmicznych. Lucjanie, czy możesz coś bliżej o tej masie? Co to, skąd, zastosowania, sposób aplikacji? Będę zobowiązany. Zresztą myślę, że nie tylko ja. Bartku ! Wejdż na stronę BVM jet , tam zapoznasz się z tą masą . Można też zastosować lekko rozcieńczoną masę krzemiankową stosowaną do uszczelniania kominków - ale jest cięższa więc można ją nakładać w przemyślany sposób . Pozdrawiam Lucjan Dzisiaj zamontowałem podwozie główne i pneumatyczny system hamulcowy. Nastepnie zrobiłem przymiarkę dodatkowych ekranów termicznych w komorze tyrbiny. I podpicowałem kilka szczegółów ..... Pozdrawiam Lucjan
piotr jet Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Opublikowano 28 Marca 2015 W dniu 28.03.2015 o 19:14, Lucjan napisał: Bartku ! Wejdż na stronę BVM jet , tam zapoznasz się z tą masą . Można też zastosować lekko rozcieńczoną masę krzemiankową stosowaną do uszczelniania kominków - ale jest cięższa więc można ją nakładać w przemyślany sposób . Pozdrawiam Lucjan Dzisiaj zamontowałem podwozie główne i pneumatyczny system hamulcowy. Zdjęcie0147.jpg Nastepnie zrobiłem przymiarkę dodatkowych ekranów termicznych w komorze tyrbiny. Zdjęcie0148.jpg I podpicowałem kilka szczegółów ..... Zdjęcie0149.jpg Zdjęcie0150.jpg Pozdrawiam Lucjan Lucjan jestem pod wrażeniem tego co robisz...Nie wiem jak o zrobię ,jak będę na Wielkanocna na urlopie muszę u Ciebie BYĆ. Pozdrawiam Piotrek
RobertK Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 W dniu 28.03.2015 o 15:05, rapier napisał: Aluminium rozumiem, odbija promieniowanie w części, ale masa ceramiczna nie za bardzo takowe będzie przewodzić? To tak tylko intuicyjnie pytam Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Taki wynalazek: http://shopbvmjets.com/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=8_60&products_id=29
Tomek Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Lucjan a skąd masz golenie podwozia,sami robiliście ?
RobertK Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W dniu 31.03.2015 o 21:04, Tomek napisał: Lucjan a skąd masz golenie podwozia,sami robiliście ? Eurokit made in Italy
Lucjan Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tak jak Robert napisał Eurokit , nie polecam podróbek z H.K. bo są słabe .
robroy67 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 http://www.eurokitshop.it/en/425-legs
RobertK Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Tomek, golenie typu teleskop ,będą bardzo obciążały konstrukcję modelu i w czasie startu ,a zwłaszcza lądowania na terenie takim jak Niebrzegów. Pomyśl raczej o "łamanych" jak na zdjęciu : Lucjanie kiedy oblot ?
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W dniu 2.04.2015 o 12:33, karlheinz napisał: Tomek, golenie typu teleskop ,będą bardzo obciążały konstrukcję modelu i w czasie startu ,a zwłaszcza lądowania na terenie takim jak Niebrzegów.... Robert, skrobnąłbyś parę słów o tych różnicach między typami podwozia? Czemu teleskopy bardzo obciążają?
RobertK Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W dniu 2.04.2015 o 12:52, Bartek Piękoś napisał: Robert, skrobnąłbyś parę słów o tych różnicach między typami podwozia? Czemu teleskopy bardzo obciążają? Nie chciałbym zaśmiecać wątku... Bartek myślę ,że wystarczy spojrzeć na zamieszczone fotki. Przeanalizuj choćby skok goleni ze zdjęć Lucjana i mojego ,zauważ też, że goleń teleskopowa pracuje pionowo (najeżdżanie na nierówności) Swego czasu stosowałem golenie teleskopowe z zastosowaniem pętli drutu miedzy mechaniką a golenią.
Lucjan Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W dniu 2.04.2015 o 12:33, karlheinz napisał: Tomek, golenie typu teleskop ,będą bardzo obciążały konstrukcję modelu i w czasie startu ,a zwłaszcza lądowania na terenie takim jak Niebrzegów. Pomyśl raczej o "łamanych" jak na zdjęciu : Lucjanie kiedy oblot ? Witaj Robercie !!! Oblot wstępnie planuję na czerwiec , jak wszystko dobrze pójdzie . Pozdrawiam Cię .
szpieg Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 No to napewno duzo osób wpadnie na oblot
grzes Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam. Zobaczcie co budują koledzy z Czech http://www.jety.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=150 1
piotr jet Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W dniu 19.04.2015 o 12:50, grzes napisał: Witam. Zobaczcie co budują koledzy z Czech http://www.jety.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=150 Witam Wszystkich! Na pewno w zaciszach różnych warsztatów powstają jeszcze inne Iskry. Mam nadzieję że swoje walory nasza Iskra ujawni w locie. pozdrawiam Piotrek i Lucjan
Rekomendowane odpowiedzi