piotr jet Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Widziałem ją w Bobrownikach, jasny gwint jest przepiękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Piotr, wznios płata jest zwiększony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Piotr, wznios płata jest zwiększony? Witaj Robert Wg. dostępnych mi planów i rysunków wychodzi mi że powinno być 5 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Piotrze, twoje dzieło robi ogromne wrażenie. W dodatku jest po prostu piękne. Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł je zobaczyć na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witaj Robercie ! Zamocowanie skrzydeł w kadłubie jest na razie prowizoryczne ,więc wznios wygląda nieciekawie.Jak będę mocował metalowe obsady dżwigarów to wtedy ustawię poprawną geometrię . Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam ! Jeszcze kilka zdjęć z budowy : Konstrukcja nosa w całej okazałości . Łoże turbiny sk. 6mmm. I wręga czołowa do której wklejona została konstrukcja nosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam ! Jeszcze kilka zdjęć z budowy :Zdjęcie0118.jpgZdjęcie0119.jpgZdjęcie0124.jpg Konstrukcja nosa w całej okazałości .Zdjęcie0125.jpg Łoże turbiny sk. 6mmm.Zdjęcie0126.jpg I wręga czołowa do której wklejona została konstrukcja nosa[attachment=48538:Zdjęcie0131..jpg Witam Modelarzy!!! Równolegle z pracami nad prototypem przez Lucjana, są robione pierwsze odbitki pod kątem zestawów. Zdjęcia wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam wszystkich zainteresowanych! Kolejne ciekawe widoki : Przymiarka turbiny ... Wczoraj walczyłem z ryglami kabiny . Ta mała klameczka z boku kabine połączona jest z ryglem i działa jak należy . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Lucjanie, chwyty powietrza przydałoby się pociągnąć do samej turbiny (luki podwozia) jak z załamaniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Lucjanie, chwyty powietrza przydałoby się pociągnąć do samej turbiny (luki podwozia) jak z załamaniami ? Witaj Robert Mamy z Lucjanem w planach portki od wlotów do przedziału turbiny,luki podwozia będą zamknięte(zabudowane "coby nie chulał wiater"). A jakie załamania masz na myśli? pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam Kolegów ! Dzisiaj zrobiłem napęd steru kierunku : Dżwignia napędu steru kierunku I przymiarka osłony. C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam Kolegów ! Dzisiaj zrobiłem napęd steru kierunku :Zdjęcie0044.jpgZdjęcie0043.jpg Dżwignia napędu steru kierunku Zdjęcie0040.jpgZdjęcie0047.jpgZdjęcie0041.jpgZdjęcie0049.jpg I przymiarka osłony. C.D.N. Witaj Lucjanie Drobna poprawka ster kierunku nie wychyli się w prawo nie ma miejsca na ruch dzwigni,jest miejsce tylko na ruch w lewo. pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witaj Piotrku ! To jest optyczne złudzenie . Wychyla się w obie strony swobodnie o kąt +/- 30 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Piękny model ..... przypomniało mi się .... jako dzieciak uwielbiałem ówczesne polskie konstrukcje, Iskra, Bies .... a ten to poprostu cudo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dziękuję za miłe słowa . Pozdrawiamy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam ! Teraz krótka opowieść jak powstają kanały doprowadzające powietrze do turbiny : Ze styroduru wymodelowałem kanały i przypasowałem do kadłuba ,wyszło o.k. Do laminowania użyłem tkaniny szklanej 80 g./m2 plus żywica epoxy , następnie podkład. Teraz czeka mnie szpachlowanie emalia epoxy i polerowanie. C.D.N. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie za ostry ten zakręt od strony turbiny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 W Iskrach tak jest. Zdjecie nienajlepsze robione na szybko. Po przyjzeniu sie widac dalsza czesc wlotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czy można przełożyć kształt wlotów rzeczywistych na te w modelu pod względem prawidłowości w nich zachodzących - nie wiem, mam za małą wiedzę. "Na czuja" powiedziałbym, że raczej nie. Jednocześnie kształt tych wlotów (ostry zakręt) przeczy zalecanemu przez wszystkie mi znane źródła modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi