malinn Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Kolego TU: http://www.f3f-klif.pl/ zakładka - gdzie latamy - Bez szybowca tam się nie pokazuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Wybieram się w czerwcu na urlop do Sopotu, a jako, że prawdopodobnie będę jechał kombi to wrzuciłbym do bagażnika jakiś model elektroszybowca do polatania (jeszcze muszę go zakupić - myślę o Easy Fly z HobbyKinga). I tu pojawia się pytanie - czy w Sopocie gdzieś jest dobre miejsce do polatania? Mam nieduże doświadczenie, więc w grę wchodzi raczej większa otwarta przestrzeń - plaża także (jadę jeszcze przed wakacjami, więc może ludzi nie będzie dużo). Może jest tam jakiś klif? A lotnisko Aeroklubu Gdańskiego w Pruszczu Gdańskim znasz ? To nie klif , ale elektroszybowcem możesz tam polatać. Kierownictwo aeroklubu zawsze pozytywnie nastawione do modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Jak jest tu ktos z okolicy Suchanino to prosze o kontakt pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 No to sobie nie polatałem... Przesyłka z HobbyKinga nie doszła przed wyjazdem... (eh nadal nie doszła - w piątek będzie już miesiąc - coś długo jak na przesyłkę lotniczą ;/). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Air, Haha, po takim czasie, ale odpowiem, a raczej zaprzeczę kolegom. W Sopocie jest świetne miejsce, mianowicie - hipodrom. Nigdy nie ma problemu z wpuszczeniem modelarzy, a obiekt jest naprawdę ogromny i wystarczająco miejsca żeby uczyć się lądować i w ogóle latac itp. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Haha, po takim czasie, ale odpowiem, a raczej zaprzeczę kolegom.Ta... na hipodromie są super klify. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam, dziś korzystając z ładnej pogody pogoniłem ze smykami na powietrze, chcieliśmy odkurzyć blubigla i F22, przy ergo - impreza dziś i zdaje się jutro więc odwiedziłem moje ulubione lasy oliwskie - zero wiatru i zero błota na szczęście jeszcze przed startem wykryliśmy usterkę blu... a efekty oblotu F22 przedstawia poniższa fotka :oops: 18" rozpiętości, przewinięty emax 2805, serwa 4,5g 800mAh i rtf 220gr przy śmigle 5x3 ciąg sporo większy niż masa pierwszy lot to ok 5s w powietrzu - za słabo wyrzucony... drugie podejście było z lepszym startem , ale niestety okazało się że drucik 0.8mm jest za mało sztywny i słabo reagował na zaciąganie do góry, po ok 15-20s pogoniłem kreta... jeśli są chętni to ja jutro ok 15 - 15.30 znowu jadę za "Dwór Oliwski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 przy ergo - impreza dziś i zdaje się jutroTak, gdy jest impreza to kasują za wjazd. ale da sie ominąć - jedziesz ze 100m w kierunku Pomorskiej i skręcasz w lewo w osiedle. Jest parking przy tym strzeżonym przy samej ARENIE. Ja dziś poszedłem na hipodrom i ta latałem z kamerką full hd ale tym razem jakosc okropna Ktoś tu pisał , że spoko na hipo mozna latać - niestety nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam, uczciwie mogę powiedzieć ze opłacało się pojechać na łączkę - po 15.30 ucichło prawie zupełnie, 2 pakiety w bluebigl'u i ok 30 min radochy w powietrzu Szkoda tylko że aku w breloku odmówiło posłuszeństwa i z filmu jest tylko 5s przed startem, mam nadzieje że w przyszłym tyg. pogoda znowu dopisze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Dziś będę latał skrzydełkiem przy ARENIE , może ktoś jeszcze? Teraz jadę do Jelitkowa na plażę popywać łodzią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDY Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Kiedy wybierasz się polatać Irku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Adam, widzę, że z Gdyni jesteś. Gdzie latasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDY Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Długo nie latałem. Właśnie się rozglądam gdzie można polatać . Jeszcze lepiej gdy można kogoś spotykać z modelarzy A Ty gdzie latasz Rafale ? W Sopocie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 W Sopocie już nie latamy... Za dużo problemów. A to komuś przeszkadza warczący silnik, a to komuś się nie podoba itd. Więc od pewnego czasu latamy w Pruszczu na lotnisku, w Bojanie(też jest ładne. można powiedzieć lotnisko modelarskie na ul. Bojana), na polach w Redzie... Dzisiaj są dni Oliwy i jedziemy ze znajomymi z modelami. Odbędzie się to na samym dole ul. Spacerowej na tym... boisku/parkingu. Także jeżeli ktoś z modelarzy czyta, zapraszamy od godziny 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDY Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Powiedź Rafale tak dokładniej w którym miejscu latacie na lotnisku w Pruszczu? Od jakiej strony można tam wjechać na teren ? Czy komuś trzeba zgłosić loty ? A w Bojanie często latacie ? W którym miejscu ? Zaznaczyłem na mapie kilka punktów. Czy możesz podać przybliżoną lokalizację ? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Pkt. nr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Adam - przecież przy ERGO masz olbrzymi teren jak na elektryka bo chyba taki masz na mysli? Wykorzystałem wczorajszą i przedwczorajsza pogodę na loty. Było extra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDY Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzięki Daro za informację Kiedy tam zwykle latacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDY Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Adam - przecież przy ERGO masz olbrzymi teren jak na elektryka bo chyba taki masz na mysli? Wykorzystałem wczorajszą i przedwczorajsza pogodę na loty. Było extra ! Irku tam przy Ergo też się wybieram ale jednocześnie szukam terenu gdzie można by polatać czymś trochę większym , ewentualnie zrobić bezpieczny oblot. Fajnie tez popatrzeć na pilotowanie innych modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 A co do Pruszcza to wjeżdżasz przez bramę aeroklubu, nie tą wojskową. Kierujesz się na lewo pasem betonowym do końca, potem kontynuujesz piaskową drogą przy betonowym płocie aż do pasu w poprzek lotniska. Kawałek jest. Można samochodem wjechać. Jeżeli lubisz patrzeć jak modelarze latają to pojedź do Kazimierza na lotnisko gigantów Wrażenia będą napewno nie małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.