Mellon-68 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Mój kołpak to węgiel 89mm śmigło 23x10. Ponieważ zawsze do tej pory miałem problem z dokladnym wycinaniem w kolpakach otworów na śmigło postanowiłem zapytać, czy macie sprawdzone własne metody jak to robić aby za każdym razem otwory były idealnie dopasowane. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Z cyny, kładziesz śmigło z podstawą kołpaka i jedziesz cyną dookoła . Potem zakładasz kołpak zamiast śmigła i odrysowujesz kształt. do wycięcia. Wychodzi idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Tomek - Dzięki! Takie proste ale Google nie wiedziało. Teraz mam nadzieję Twoja rada pomoże nie tylko mnie ale i innym porządnie dopasować kołpak do śmigła. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ja tego też nie wymyśliłem ,ale sprawdzone i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nie rozumiem proszę o opisanie w języku polskim (Na z cyny) tej procedury bo też mam do wystrugania kołpak rodem z HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Pewnie tak: Kładziesz podstawę kołpaka ze śmigłem na stole, potem okrągłym drutem z cyny (Tinol do lutowania http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRM1E4yvV8C8kkM4kTHajqZqBQVnBY8hiJ1jQfsD8XfxseSmhIj8g&t=1 ) ale nie za cienkim, obwodzisz po powierzchni stołu dokładnie układając drut dookoła podstawy, dojeżdżasz do łopaty, do góry pod kątem prostym, zaginasz na łopacie na dół, dalej po okręgu podstawy i do następnej łopaty, zaginasz do góry..... itd, itd. Jak oba końce się spotkają masz z drutu obrys, w środek którego wstawiasz kołpak i ołówkiem obrysowujesz kontury łopat (po wewnętrznej stronie drutu gdzie były łopatki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 niezły patent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Popraw tytuł (dwa błędy), bo tak samo po polsku jak tekst Tomka. Też nie rozumiem co znaczy "na z cyny" (brzmi trochę jak "szczyny"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Popraw tytuł (dwa błędy), bo tak samo po polsku jak tekst TomkaMy z Tomkiem jakoś się zrozumieliśmy - ale może my jesteśmy "pozytywnym przypadkiem szczególnym".Dla porządku i aby sobie obciachu nie robić tytuł poprawiłem. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Melon-jeśli chcesz mnie obrazić zrób to w mniej zakamuflowany sposób , mnie nie brakuje zawartości czaszki ale nie jest w porządku ,że na forum są rebusy do rozwiązania bo to oznacza brak szacunku dla innych lub niechlujstwo w pisaniu. PS. Z j. polskiego nigdy nie byłem orłem ale maturę (tę dawną) n 4 zdałem co też o de mnie wymagało przyłożenia się czego tobie życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Mellon-68, To, że zwróciłem uwagę na śmieszny tytuł, to raczej wypadałoby podziękować. Było śmiesznie i później przeglądarka nie znalazłaby nic na temat wycinania kołpaka. Pokazywało to jedynie, że nawet nie czytasz tego co sam napisałeś. No chyba, ze wicinanie i kopałek (w dodatku w tytule) to nic wielkiego. A ja nadal (mimo, że znałem metodę z drutem (nie z cyną, bo mało dokładnie) nie wiem co znaczy po polsku "na z cyny" (bo to raczej nie zwykła literówka). I nie tylko ja, a myślę, ze i więcej osób. A, że się trafił geniusz-bywajet. Jeśli zrobię błąd, zazwyczaj się tego wstydzę. Ty, jak widać, nie. Tez tak bywajet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witek i Bubu , Na Forum przede wszystkim trzeba starać się zrozumieć i rozumieć również niedoskonałości innych. Buwi słusznie zwrócił uwagę na tytuł posta - głupio wyglądało i wyszukiwarki miałyby problem. Każdy może się pomylić lub zrobić błąd literowy. Ale można też zawsze napisać na PW i gość sobie poprawi co potrzeba. Ja odpisałem też "pro publico" i to był błąd. Nie chciałem nikogo obrażać, miało być śmiesznie a wyszło jak zwykle. Nie piszmy już więcej w tym wątku o pisowni i zachowaniu bo nie o to tu chodzi. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jeśli ktoś się zalicza do szczególnych pozytywnych przypadków to znaczy,że według niego jestem ogólnym negatywnym plebsem. Nie używam programu do sprawdzania ortogrfii, koresponduję z osobami , do których muszę pisać bez polskich znaków bo wychodzą im "krzaki", nie twierdzę, że jestem nieomylny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 mr.jaro w zacytowanym moim tekście brak błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Może to Witku pomoże http://msdn.microsoft.com/pl-pl/goglobal/bb964665.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Mr Jaro prosze wskaz je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi