imodi Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Chciałbym przedstawić ciekawą konstrukcje z czasów I Wojny Światowej. Data pierwszego oblotu oryginału 1915r. Model został zaprojektowany w programie 3d, elementy wycięte na ploterze termicznym. Rozpiętość 178 cm, masa bez wyposażenia modelu na zdjęciu około 220g. Ilość elementów około 70. skala 1:5 Jeśli komuś się spodoba wstawię kolejne zdjęcia modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Gratulacje! Bardzo ladnie wyszedl. Dodaj wiecej zdjec tego monstrum :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Pomalowany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Mam nadzieje ze masa wzrośnie troche bo szkoda zeby z takiego cacka byla gazeta w powietrzu... Piekny model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 dodaj troche wzmocnien ,silnik ,"bebechy" i w góre;) widziałem kilka relacji z budowy owego samolotu, tylko nigdy takich wymiarow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Docelowo model bez wyposażenia waży około 450g(laminowanie włóknem szklanym i rakollem) Faza projektowania modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 WOW! Naprawdę jesteś Jedi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Obserwując Twoją aukcję tego modelu zatanawiałem się czemu cieszy się zerowym wzięciem? Czy to za sprawą materiału , z jakiego został wykonany? Przy tych rozmiarach to faktycznie bardzo lekki a opór czołowy nie jest mały. Ja mam plany tego modelu ale w skali 1:3 i aż korci mnie by go rozpocząć :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Modelik jak najbardziej OK, widziałem nie raz na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Obserwując Twoją aukcję tego modelu zatanawiałem się czemu cieszy się zerowym wzięciem? Czy to za sprawą materiału , z jakiego został wykonany? Przy tych rozmiarach to faktycznie bardzo lekki a opór czołowy nie jest mały. Ja mam plany tego modelu ale w skali 1:3 i aż korci mnie by go rozpocząć :idea:Moranków sprzedało się kilkanaście na licytacji To nie jest model na wiatr i ciężkie warunki. Jest lekki i powolny, taki urok makiety. Jestem miłośnikiem starych samolotów z duszą. Taki model nie musi bić rekordów prędkości, najmniejszego oporu itp itd. Ma cieszyć oko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Naprawdę jest piękny . Ma krótki przód, jaki planujesz silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Silnik bezszczotkowy o niskim kv z przekładnią, śmigło rozmiar 19"(wynika ze skali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Moranków sprzedało się kilkanaście na licytacji To nie jest model na wiatr i ciężkie warunki. Jest lekki i powolny, taki urok makiety. Jestem miłośnikiem starych samolotów z duszą. Taki model nie musi bić rekordów prędkości, najmniejszego oporu itp itd. Ma cieszyć oko:) Każdego sprzedającego cieszy każda liczba kupujących :wink: Ale odpowiedz konkretnie jaki przewidujesz silnik, podanie niskiego kv i średnicy śmigła to za mało. Raczej bardzo trudno będzie dobrać lekki silniczek o takich parametrach. Smigło skalowe ma sie nijak do wielkości modelu - znaczy rzadko jest w odpow. skali własnie ze względu na gabaryty silnika. Masa silnika i pakietu pewnie zrówna się z masą modelu, a on jakiś taki za delikatny jest. Znaczy Twój model jeszcze nie latał? Ja również jestem miłośnikiem modeli Iwojennych o czym świadczą prezentowane tu moje modele. Nawet zastanawiałem się nad kupnem Twego, niestety wydaje mi się zbyt delikatny jak na tę wielkość. Dlatego będę robił mego albo tradycyjnie w skali 1/3(ponad 2700mm rozp) lub w skali 1/4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Daj link do aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nie jest w sprzedaży, nie chce żeby ktoś pomyślał że go reklamuje itp. Poprostu jest to prezentacja własnego modelu. Mam model już wzmocniony( rakoll, tkanina szklana, pręty węglowe) i jest całkiem wytrzymały, oczywiście masa wzrosła jak wcześniej pisałem. Jedynie jak ktoś ze znajomych jest zainteresowany to wymieniam ten model na akcesoria modelarskie i podzespoły. Zdjęcia wnętrza kadłuba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Nie jest w sprzedaży, nie chce żeby ktoś pomyślał że go reklamuje itp Wrzuć jako ofertę w odp. dział i obiekcje miną :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imodi Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wrzuciłem w odpowiedni ale nie za gotówkę Filmik z lotu mam nadzieje w czwartek będzie o ile pogoda dopisze. Kolejne zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi