johnny_b_goode Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Dzięki, że wpadliście! Latało się fajnie, Wasze skrzydła Tzagi (Zagi? Cagi? ЦAГИ?) latają znakomicie, bez dwóch zdań. Okoliczni mieszkańcy będą przekazywać z pokolenia na pokolenie legendę o tym, jak to kiedyś u nich latało prawdziwe FPV... Miejscówka w Bukownie jest niewątpliwie ciekawa (przestrzeń, noszenia), jednak jest to latanie "na dziko", co powstrzymuje mnie przed założeniem osobnego wątku na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Miejscówka jest super ! ps. wylatałem tylko po 1200mah z aku 2200mah, heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zwiedziony pogodą w Krakowie przyjechałem dzisiaj na lotnisko w Niesułowicach a tu śnieg po kostki i woda zasuwa po drodze. A już chciałem się pochwalić, że rozpocząłem sezon wiosenny w Niesułowicach Na moje oko jeszcze ze 2 tygodnie miną zanim da się polatać w sensie wejść i wyjść suchą nogą z lotniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki-w Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam wszystkich pilotów rc chciałbym zacząć podniebną przygodę z lataniem motoszybowcem jestem z Bukowna kupiłem używany sprzęt aparatura graupner mx-16s i motoszybowiec phoenix jakby ktoś był chętny mi pomóc poskładać i oblecieć był bym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b_goode Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witam wszystkich pilotów rc chciałbym zacząć podniebną przygodę z lataniem motoszybowcem jestem z Bukowna kupiłem używany sprzęt aparatura graupner mx-16s i motoszybowiec phoenix jakby ktoś był chętny mi pomóc poskładać i oblecieć był bym wdzięczny Gratuluję wyboru! Ja niestety przed lipcem pewnie nie pomogę, bo teraz mieszkam 1000km od B-wna, ale na tzw. piaskowni (wzdłuż drogi na Bór) bywali i latali (i ja z nimi) w weekendy dwaj fajni goście z Jaworzna, którzy na pewno doradzą i pomogą, o ile w tym sezonie będą latać. Jak już wcześniej wspomniałem, piaskownia jest dobrym miejscem do latania, można nawet próbować latania na zboczu przy wschodnim wietrze. A jeśli nie, to koledzy latający w Niesułowicach na pewno chętnie przyjmą nowego adepta, a zwłaszcza, jeśli ma kosiarkę spalinową! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki-w Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Odnośnie do postu powyżej znalazłem doświadczonego modelarza jak tylko nauczy mnie latania modelem to wpadnę do słynnych Niesułowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadgi Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam koledzy znalazłem post i widzę że lotnisko w Niesułowicach żyje i to bardzo dobrze. Tydzień temu zacząłem przygodę z latanie i do tego pory miałem aż dwa loty w Osieku na polach, ale jak tu taka miejscówka to wpadnę na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadgi Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Lata ktoś na lotnisku w Niesułowicach?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurly Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak jak kolega wyżej napisał czy lotnisko jest czynne? w sensie aktywne, gdyż chętnie bym usłyszał kilka dobrych rad odnośnie pilotażu no i może ktoś dałby radę pomóc oblaać mój modelik elektryka - dwa wypadki już przeżył obawiam się, że trzeciego już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadgi Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Latałem tam wczoraj i dzisiaj, nadleśnictwo bądź inna duszyczka wykosiła i trawa jest nawet niska. Szybowcem lądowałem bez problemu, w jednym miejscu jest wykoszony pas prawdopodobnie kosiąrką na jeszcze niższą trawę, prawdopodobnie pod modele ktoś wykosił. Ogólnie na tą chwilę da się tam latać bez problemu i póki niska trawa to zachęcam do przyjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi