Kwasiu Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 bowden po to aby jak model leci do góry nogami to paliwo nie będzie lecieć bo będzie miało pod "górkę", przy zamontowaniu u góry będzie swobodnie lecieć w locie plecowym. A to z tym odpowietrzeniem to gdzieś tak po prostu wyczytałem że powinno być w kierunku lotu wyprowadzone.
rabbitlkr Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Opublikowano 23 Lipca 2009 Tak, tylko, że ssak nie będzie mógł swobodnie przemieszczać się po zbiorniku bo będzie zaczepiał o kawałek bowdenu. Kiedy odpowietrzenie będzie wyprowadzone pod modelem a króciec będzie na górze zbiornika to w locie plecowym paliwo też będzie miało pod górkę. Dla świętego spokoju możesz też dać jedna pętlę więcej. A tak w ogóle po co wyważasz na oścież otwarte drzwi?
Kwasiu Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 taki schemat znalazłem na forum z ta rureczką i nim się zasugerowałem, faktycznie nie zwróciłem uwagi na poruszanie się ssaka, więc zrobię tak jak radzisz odpowietrzenie u góry.
rabbitlkr Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Opublikowano 23 Lipca 2009 Odpowietrzenie zrób na górze zbiornika i wyprowadź je swobodnie na dole modelu. Przewód zasilający od przodu zbiornika. A Króciec od tankowania na dole zbiornika- wtedy będziesz mógł bez problemu tankować i wytankowywać model. Pamiętaj żeby króciec odpowietrzający nie był naprzeciwko tankującego ponieważ przy tankowaniu część paliwa będzie się przelewała przez odpowietrzenie- marnotrawstwo;p
Grzesiek80 Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Patryykk i jak Extra + ASP? Mocy jest wystarczająco?
Patryykk Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Grzesiek80, Wiesz co , nawet nie zdążyliśmy sprawdzić przez te zakłucenia. Dojdą mi kwarce w poniedziałek chyba. To się okaże. Poza tym śmigło mam top flite drewniane, wiec rewelacji nie będzie. Na APC będzie znacznie więcej Ale myślę że ten asp da rade spokojnie
Kwasiu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Na dzień dzisiejszy prawie skończyłem skrzydło, zostało mi bardzo dużo szlifowania A tak to się prezentuje w całości Jak się podoba??
kris13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 NA zdjeciach to całkiem całkiem wygląda. Te końcowe żeberka ( odetnij końcówki) bo i tak tam będzie lotka do samego końća skrzydła wiec nie jest potrzebny takze i na ostatnim żeberku krawędz spływu
robraf Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jA w swoim na statecznikach dalem jeszcze zastrzaly z plaskownika aluminiowego
kris13 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zastrzały na statecznikach obowiazkowo trzeba zrobić. Ja osobiście mam stalowe linki 0,5mm
Kwasiu Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 u mnie też będą zastrzały, z prętów węglowych 2mm. Robraf może jakieś zdjęcia ??
robraf Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 zdjęcia calosci i samych statecznikow zrobie poźniej ( czyt. wieczorem) specjalnie dla zastrzalow zrobilem specjalne mocowania na statecznikach z baaaardzo twardej czeskiej balsy 8mm
Patryykk Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja zastrzały mam z Prętu węglowego 3mm. Natomiast, popychacze mam z prętu węglowego 2mm.
robraf Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 narazie mam zajety internet( wrzucaja sie fotki z pikniku w nowym targu) ale potem wrzuce fotki extry
Kwasiu Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam pytanie, jak szlifować kąty przy lotce i statecznikach?? Chodzi mi o te miejsca, gdzie jest zawias, ma to być zrobione tak |< czy tak >< , bo na fotkach widziałem i tak i tak, ale skłaniam się do opcji nr. 2
Marek:D Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Raczej to nie ma znaczenia, ja osobiście robię ><, bo przy pełnym wychyleniu linie się schodzą idealnie a przy |< szlifowane na trójkąt będzie wystawało wyżej niż koniec krawędzi przy skrzydle.
robraf Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ja robie |< a przy statecznikach )( czyli zaokrąglam ciagle zapominam zrobic fotki :oops: :oops: :oops: sorki dam je w najblizszym czasie okleilem juz stateczniki narazie całe na bialo ( caly model narazie bedzie bialy , a potem dojdzie czerwony)
robraf Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 oto foteczka, troche stara bo stateczniki sa juz oklejone na biało
Kwasiu Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Moja Extra już prawie sklejona , zostało doszlifować to i owo i wkleić mocowanie płata, podwozie i maska silnika już zamówione. Lotki do zdjęć przyklejone taśmą. Parę fotek co o tym myślicie??
radek872 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Lotki wydają się małe w stosunku do poprzednich wersji zmieniałeś cos w planie >??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.