Kwasiu Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nad tym, pionowy zostanie taki jaki jest a nad poziomym pomyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 tez przymierzam sie do budowy tego modelu bo asp 75 AII lezy i sie marnuje plany juz wydrukowane. macie moze jakis orientacyjny spis materialow? ile wynosi koszt budowy takiego modelu bez oklejania? ile strace na wadze jak zrobie skrzydlo ze styro? zastanawiam się nad wycięciem zeberek laserowo, ale koszt to okolo 60zl. co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 I mam pewien problem. Zamierzam do steru wysokości zastosować 1 serwo, ale nie wiem jak połączyć połówki steru :/ Można na drut w kształcie litery U ale czy to nie będzie się wyginać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 ja mma przynajmniej tam u siebie na pręt stalowy twardy fi4 i działa znakomicie nie wygina sie. Jedno serwa wystarcza w zupełłności oczywiście jakies 6 kg serwo dobrze by było zastosowac na wysokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Możesz do każej połówki wysokości dać osobny popychacz, który przy serwie zatopisz (np. w kawałku sklejki) i wprowadzisz do serwa 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 2 popychacze odpadają, serwo będzie w samej :ass: . Zastosuje łącznik z pręta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 albo wstaw dwa serwa na kazda połówkę. Przy silniku benzynowym i tak bedziesz musial jakiś ołów dodać na ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Na ogon pójdą jakieś 2 mocne serwa, jedno na wysokość, drugie na kierunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 ja mma przynajmniej tam u siebie na pręt stalowy twardy fi4 i działa znakomicie nie wygina sie. Jedno serwa wystarcza w zupełłności oczywiście jakies 6 kg serwo dobrze by było zastosowac na wysokość HS 635HB będzie chyba najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Standardowo kilka fotek, zrobiłem zakończenie grzbietu, nie wyszło tak jak chciałem ale musi już tak zostać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam, Jestem na etapie zbierania materialu na ta EXTRE i mam pytanko: Jakiej grubosci listewek uzywacie na stateczniki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Z twardej 8 i nie zapomnij dać zastrzałów. W wątku było już to pisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zamiast tych zastrzałów możesz dać rurkę węglową cienkościenną w środek statecznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zamiast tych zastrzałów możesz dać rurkę węglową cienkościenną w środek statecznika. Faktycznie, można zmienić delikatnie konstrukcję statecznika i obejdzie się bez zastrzałów.Można wykorzystać listewkę sosnową lub rurkę węglową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 czy łącznik tych połówek steru wysokości może być wykonany z pręta aluminiowego 5mm?? Aluminium nie będzie się odkształcać?? Wygiąłem taki próbny i w rękach nie mogę go zbytnio skręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Aluminium jest bardzo plastyczne. Chyba, że chodzi Ci o duraluminium, a to jest już różnica. Nie kombinuj tylko daj zwykły pręt, nie będziesz miał później strachu w locie, że coś się posypie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Daj stalowy sztywny pret i tak na ogon bedziesz musiał przymocowac ołów zeby móc go dobrze wywazyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 kris13, może zarzucisz jeszcze kilka fotek swojej extry? widziałem na filmiku, ze kabinka zmieniła kolor ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 kabinka zmieniła kolor na węglową niestety najnowszych zdjec całego modelu nie posiadam. Ale jak cos bede miał to podrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witajcie, czy ktos mogl by mi uzyczyc obrys szkrzydel do tej Extry? Jest ich szkic na planach ale nie moge tego odczytac. Moj meil: snelek@o2.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.