robraf Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 ma ktos wogole plany skrzydla? jak powinno wygladac poprawnie itp? obrys chociaz, co ile zeberka, gdzie serwo itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 sorki ze post pod postem, ale mam klopot, poniewaz mateerialy juz przly i nie wiem kiedy sie laminuje boki kadluba? po zlozeniu? czy wczesniej? jak wczesniej to jak bedzie sie trzymac klej do bokow i wręg? mozna zalaminowac juz po zlozeniu kadluba? np paskami tkaniny szklanej 110g, bo wręgi wczesniej bede laminowac. i ostatnie pytanie: czym wycinac azurowania juz po zalaminowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Laminujesz przed wycinaniem i składaniem, potem tniesz nożem albo wlośnicą. Wręgi kleisz żywicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 ale czesci mam juz wyciete, a moge pociac tkanine na paski podlaminowac po sklejeniu juz kadluba? i do tego powzmacniac listewkami sosnowymi od wewnątrz przed laminowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Każdy sposób doby byle się sprawdził rób tak jak Ci wygodnie ten model też ktoś zaprojektował i sklejał wg własnego uznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 okej, sprobuje jak napisalem. zloze kadlub i potem podlaminuje : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 to może się i ja się pochwale. Dzisiaj kupiłem Extre od łukasza (rabbitlkr) :roll: We wtorek dostane wyposażenie do niej Prawda że psa mam fotogenicznego ? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Troszkę przesadziłeś z tą maszynką (pies). ale za to ta żółta maszynka wygląda obiecująco ^^. To podwozie jest niedokręcone, czy samo się tak rozjeżdża ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Łukasz ile Ty ich jeszcze trzymasz w ukryciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 ja do swojej extry zastosuje te serwa http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6337&Product_Name=Digital_high_torque_bearing_servo_42g/5.8kg/.12sec przy 6v maja 6,5kg momentu. sprawdzalem i są bardzo szybkie , luzy w normie i ręką nie idzie ich zatrzymac w żaden sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Łukasz tą Extre naprawiał bo była po kraksie ale szczerze mówiąc po niej tego nie widać Nigdy nie nie myślałem o tak wielkim modelu ;d A tu łup tup i leży na półce A wyposażenie idzie w drodze. Moje zamówienie na Modele Sklep: 1 x Świeca O.S. MAX Type F () = 26.99zł 1 x Klips - nasadowy z wyprowadzeniem (179) = 27.50zł 1 x Y - kabel rozgałęziacz 15 cm (FUTABA) () = 9.90zł 1 x Filtr paliwa aluminiowy (mały) MP-JET (4030) = 4.90zł 1 x Zbiornik 400 ml () = 16.50zł 2 x Snap kulowy M2 krótki MP-JET (2406) = 3.40zł 1 x Przedłużacz serwa 15 cm (FUTABA) () = 4.90zł 1 x Silikonowy przewód paliwowy 4,7 x 2,4 mm #7725 - Team Associated (#7725) = 16.90zł 4 x Tower Pro SG-5010 () = 115.60zł 1 x Graupner Twin Charger () = 78.50zł 1 x Pakiet XCell 6V NiMH 2700 mAh (rząd) () = 81.90zł 1 x Top Flite POWER POINT 15x6 (topq5175) = 28.50zł 8 x Snap metalowy M2 () = 14.00zł 1 x ASP FS 91 AR (2AS00340) = 711.50zł 4 x Przedłużacz serwa 90 cm (FUTABA) () = 39.60zł 1 x Pręt węglowy O 2,0x1000 mm () = 3.19zł 1 x Pręt węglowy O 3,0x1000 mm () = 5.99zł 1 x Rzep 50 x 200 mm () = 9.90zł 1 x Pompka ręczna () = 44.50zł 3 x Orczyk DU-BRO typu T (dubq1980) = 9.00zł 1 x ŁOŻE NASTAWNE DO SILNIKÓW .60 - 1.20 GREAT PLANES (GPMG 1091)= 19.90zł Myśle że o niczym nie zapomniałem :wink: Wracając do podwozia ono już takie jest ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 gdzie ma byc srodek ciezkosci? bo ja serwa mam zamiar dac w kadlubie przy skrzydle a nie na ogonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 ja dam na ogon. Środek ciężkości nie wiem jak będzie , wyjdzie w praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Skoro wg projektu mają w ogonie i środek ciężkosci jest ok to sam sobie szukasz problemów dając serwa do środka.Bowdeny czy inne długie popychacze w kadłubie nie daja takiej precyzji w sterowaniu jak krótki pręt z serwa w ogonie i dodatkowo nabijają wagę.Pamietaj, że to nie trenerek w modelach tego typu na stery działaja duże siły i mocowanie serwa w ogonie jest nie dla szpanu, tylko po to aby utrzymać stery w neutrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 tylko ze ja juz zrobilem 2 polowki steru wys osobno na 2 popych wiec ostatecznie moge dac serwo od kierunku na ogon ale w planach serwa są w srodku pakiet to bedzie li-pol 2s 2300mah 30c i dotego megabec 8 p.s. myslalem o 2mm stalowych prętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Myslałem, że w planach sa w ogonie spoko Pakiet taki duży ja mam 1500mah i na serwach 6- 12kg robie około 30 lotów a ten akus ma 10C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 heh, sciagnij plany i tam sa dolaczone 2 obrazki takie skany oryginalu czy zdjecie i tam serwa są w kadlubie pod skrzydlami ale przesune je pod sama wręge ( tą gdzie zaczyna sie grzbiet) mysle ze wywazenie wyjdzie w okolicy 1/3 cieciwy, moze troche dalej najwyzej dam niewiele ołowiu na ogon jutro pokombinuje z popychaczami jak wytlumaczyc instruktorowi, ze 3 lutowane szprychy rowerowe nie wytrzymaja? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Pokaz mu ster tej Extry i zakres wychyleń w 3D może go oswieci. Aaaa powiedz mu, że tez lubie Wicherki i zawiasy z parasola stara szkoła ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 hehe. jak dokoncze ta extre to pokaze mu jaka moc ma ten silnik i jakie musza byc mocne serwa XD a szprycha to rzeczywiscie do wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Patryykk jaki silnik planujesz włożyć do swojej extry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.