wojt85 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 http://w984.wrzuta.pl/obraz/7PlCU5MtOZj/imag0086 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Serwa daj bardziej w kierunku krawędzi natarcia, bo będziesz miał problem z wyważeniem. Powiedzmy tak jak tu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 tylko bateria bedzie 3s 2200mAh i nie wiem czy nie bedzie za ciezko?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 dobra serwa umieszczone na miejscu ale nie tak daleko jak na zdieciu wsumie wyszly prawie nad listwa wzmacniajaca prawie bo troszke blizej natarcia prostopalde do splywu teraz mam srodek ciezkosci ktory u mnie wyniósł 16.9 cm i co dalej-jak ustawic pakiety jak skrzydelko ma sie zachwowywac z balastem na podporce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 lipa po dodaniu silnika dziub skrzydla poszedl b.do gory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 oto moje sc jakie wyliczylem oczywiscie z lotkami http://w956.wrzuta.pl/obraz/05lJYWn9TVa/sc_moje_zagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Jeśli obliczyłeś dobrze Sweep to chyba dobrze wyszło ale upewnij nas od którego miejsca do którego wyznaczyłes go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 tak samo jak w instrukcji polozylem skrzydlo na ziemi dziobem do plaskiej powierzchni i zaczelem ustawiac jedna pozniej druga strone tak aby wyniki pokryly sie wyszlo 24,7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ale co to znaczy ustawiać jedną , a potem drugą stronę? Sweep to odcinek od początku dzioba do lini poziomej przechodzacej przez noski profilu końcowego. Jesli taqk wyznaczyłeś to jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 http://w222.wrzuta.pl/obraz/1IHLOOoNbFR/imag0088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 do brzegu tak jak jest miarka polozona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 No to jest dobrze - teraz tak rozmieszczaj wyposażenie by SC zgadzało się. Skoro dziób idzie do góry znaczy jest za lekki. W moim tym mniejszym są aż dwa pakiety 3s 2200 - lepiej dać dwa pakiety niż inne zbędne obciążenie. widze, że silnika nie przesuniesz bo nie słuchałeś rady i zrobiłeś po swojemu. zostaje więc tylko obciążanie przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 to nie jest ustawienie juz stale tylko przykrecilem na jedna srobke wydaje mi sie ze zrobie tak jak wy macie czyli wytne w skrzydle otwor na smiglo tylko ile mam tego wyciac i chyba lepiej poczekac na smiglo zamontowac na silnik i wtedy wycinac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 chyba lepiej poczekac na smiglo zamontowac na silnik i wtedy wycinac Tak własnie mówiłem. Gdy będziesz już miał całe wyposazenie wstepnie rozmieszczone to przyklej tasmą i sprawdzaj SC. Jesli tył za ciężki to przemieszczaj powiedzmy o 1cm silnik z łożem i smigłem do przodu. W końcu znajdziesz równowagę wtedy to już obojętne czy wytniesz po skosie czy prostopadle. W jednym mam tak w drugim inaczej. Możesz też dokleić wychodzące poza obrys profilu łoze dla pakietu wtedy to bez problemu wyważysz bez cięcia tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 jak to loze wychodzace poza obrys profilu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 jak to loze wychodzace poza obrys profilu?? Łoże z przodu - taka wanienka pod pakiet. Wszystko widać w temacie ponizej Mega delta czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 ok mam juz wszystko co trzeba teraz pytanie jak wywazyc model tzn.ma on byc idealnie poziomo lekko dziob do gory czy w dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 ok mam juz wszytko co powinienem miec do wywazenia teraz pytanie czy wywazajac dziub ma byc pochylony lekko w dol czy do gory a moze poziomo?? i co z tymi lotkami nie wiem o co chodzi z tym nutrum jak to ustawic zeby bylo dobrze nie znalazlem nic konkretnego w sieci a toj postFokker "maxi delta"nie mowi mi nic lika lini czerwona zielona i to wszystko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoliktomek Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 dziób ma być poziomo lub lekko skierowany w dół, zawsze lepiej lata się modelami przeważonymi niż niedoważonymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt85 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 ok skrzydlo wyciete pod sielnik i smiglo tylko pytanie jak mam polaczyc styropian z ta pianka czy plexa biala??myslalem o tym kleju so srewna ale odchodzi od plexy nie wiem moze otwory nawierce w podstawie zeby klej mial jak zlapac od gory??i potraktowac dodatkowo ze 4 wkretami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi