daniello Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Witam. Przeglądając allegro trafiłem na bardzo (nie)ciekawą aukcję dot. helikopterka do lotów w pomieszczeniach. Jak wynika z opisu, producent za cenę ok. 60 zł proponuje kompletny model z systemem stabilizacji lotu- żyroskopem. Aukcji oczywiście od początku nie traktowałem poważnie, jednak urzekł mnie filmik pokazujący właściwości lotne tejże zabawki: Dla zainteresowanych link do allegro: http://allegro.pl/helikopter-rc-gyro-okazja-ostatnie-sztuki-i1788495175.html
Deem Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Aukcji oczywiście od początku nie traktowałem poważnieTo żałuj bo zabawa jest przednia.
daniello Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Poważnie? Lata takie cudo jakoś? Szczerze mówiąc zraziłem się do takich zabawek, ponieważ kilka lat temu kupiłem taki na podczerwień i latać tym sprzętem się nie dało- tzn w górę i w dół tak, ale chcąc myśleć o locie w danym, zamierzonym kierunku, trzebaby było kupić coś lepszego. No i właśnie teraz zaczynam się oglądać za niedrogim heli do lotów na działce :mrgreen:
Deem Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Ja tam problemów nie mam, śmiga się tym po całym domu. Heli do lotów na działce za 60zł? Daj znać jak na taki trafisz.
daniello Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 Nie powiedziałem że za 60 zł, myślę że za ok. 200- 250 da się coś kupić. A allegro tak przeglądałem i ten filmik bardzo mi się spodobał, zwłaszcza te genialne efekty :mrgreen:
karlem Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 ...użekł mnie filmik pokazujący właściwości lotne tejże zabawki Na pewno tylko właściwości lotne Cię urzekły? :wink:
daniello Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 No może nie tyle właściwości, co efekty- źle się wyraziłem...jeszcze ten błąd, już poprawiam
Tomisław Piotr Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Marcin, nie obraź się, ale Twój film jest troche inny.
daniello Opublikowano 7 Września 2011 Autor Opublikowano 7 Września 2011 To znaczy? Chyba chodzi o brak napięcia, wszechobecnego strachu, żwawej akcji, strzelaniny, pościgów...się rozpędziłem.. ;D No ale doskonale widać właściwości lotne i możliwości helika, a to chyba najważniejsze.
vowthyn Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Kupiłem Symę S-107 jako prezent, po kilku miesiącach nadal lata, żyje i dostarcza zabawy osobie obdarowanej, jak na kwotę 120PLN to bardzo fajna zabawka. Dostępne są części zamienne a ten konkretny model zbiera bardzo dobre opinie (dlatego go wybrałem). Należy jednak uważać na podróby, 60PLN za ten śmigłowiec wydaje mi się ceną podejrzanie niską. W necie były gdzieś fotki jak odróżnić oryginał od podróbki. Ten podlinkowany w pierwszym poście wygląda albo na podróbkę, albo na jakąś inną wersję tej zabawki (różni się napisami na łopatach).
daniello Opublikowano 8 Września 2011 Autor Opublikowano 8 Września 2011 Wczoraj właśnie kupiłem sobie sprzęcik- heli nazywa się T- SMARTcopter special metal edition. Ogólnie fajnie się prezentuje, całość w zasadzie aluminiowa, aku Li-Pol 1000mAh, przyciągający wzrok moduł oświetleniowy...mam nadzieję że latał będzie równie przyjemnie, jak wygląda. :mrgreen: Ale to już opiszę w osobnym temacie za jakiś czas (minimum 2 tygodnie niestety). Jeśli jednak miał ktoś już do czynienia z tym modelem- proszę o opinie.
motofan11 Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Jest jeszcze tańszy :shock: u tego samego sprzedającego http://allegro.pl/duzy-twister-2-szalone-auto-w-super-cenie-aku-bate-i1800090572.html
karlem Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 ...ale bez USB nie ląduje i nie "szczela" rakietami :cry:
Andy5 Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Wczoraj kupiłem dwie sztuki na tej aukcji i zaraz napisałem e-mail do nich, że proszę o przysłanie jednego helikoptera niebieskiego i jednego czarnego. W odpowiedzi otrzymałem, że "auta" są tylko w jednym kolorze, a ja kupiłem dwa autka a nie helikoptery (patrz tytuł aukcji: "DUŻY TWISTER 2 SZALONE AUTO W SUPER CENIE AKU+BATE") Złapałem za telefon i dzwonię do nich, co oni kpiny robią. i znowu słyszę " Pan kupił dwa Twistery szalone auta". Odpowiedziałem więc by sobie sprawdzili co mają napisane w aukcji (pomijając tytuł) i jakie zdjęcia wstawione. Odpowiedź - "Kolega się pomylił wstawiając aukcję. Sprawa zostanie wyjaśniona. Helikoptery kosztują 59,99 a nie 49,99. " Moja odpowiedź - "Nic mnie to nie obchodzi, kupiłem dwa śmigłowce po 49,99 i tego oczekuję." :twisted: O 17 otrzymuję informację, że przesyłka z dwoma helikopterami została do mnie wysłana :jupi:
BIZON Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 daj znać czy otrzymałeś przesyłkę - aukcja dalej nie zmieniona - mam wrażenie że to troszkę kit - bo te auta u tego użytkownika są po 38,99 a w tej cenie to może być fajna zabawka
Andy5 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 "Śmiglaki" dzisiaj dotarły "całe i zdrowe". Kurier zawalił sprawę i musiałem go ścigać po całym mieście bo stwierdził, że się nie wyrobi i dziś mi nie przywiezie. Jeszcze nie testowałem, ale wyglądają całkiem zgrabnie. Aukcji nie zmienią aż do zakończenia, bo nie ma takiej możliwości. Jeśli ktoś coś kupi, następuje blokada edycji i można już tylko coś dopisać. Ale aukcja cieszy się dużym zainteresowaniem i heliki idą jak przysłowiowe świeże bułeczki, ktoś kupił 10szt.
robertus Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 Chciałbym zobaczyć ten "kabel USB do lądowania"
Rekomendowane odpowiedzi