toretto1995 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Panowie (i być może Panie) szukam farby która będzie się dobrze trzymała normalnej biurowej taśmy klejącej. Mam zamiar okleić Zagi tą że taśmą a następnie omalować.Jaką farbę polecacie do takiego malowania.Farba ma się nie zmywać z foli no i nie odchodzić. Najlepiej jak by była w jakimś spreyu.Istnieje wogóle takie coś? Pozdrawiam Toretto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Taśma pakowa plus zwykła farba akrylowa do ścian. Kolega Capriman ? tak zrobił ze swoim śłicznym piperkiem zobacz na forum Swoją drogą, Twój zagi będzie wycięty niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 A w sprayu nie ma nic? Bo kurde nie mam aerografu(czy jakoś to tak się zwie :mrgreen: ) ? Ale dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Polecam farby ekologiczne w sprayu, u mnie czerwona się doskonale spisuje. Do nabycia w praktikerze. Jutro wstawię zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Polecam farby ekologiczne w sprayu, u mnie czerwona się doskonale spisuje. Do nabycia w praktikerze. Jutro wstawię zdjęcie.Sprawdzone odłazi :evil: szkoda fatygi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Mi jakimś cudem nie odłaziło. http://www.studiokoloru.sklepna5.pl/studiokoloru/miniaturki/252.jpg Dokładnie te farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 A może lepiej kolorowe taśmy pakowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Niestety kolorowa taśma odpada.. :wink: Z tego powodu iż tata mi obiecał że jak zrobię to Zagi ładnie to mi fundnie Fox-800 .Wymyśliłem że okleję ją bezbarwną taśmą klejącą dla wzmocnienia a potem pomaluje na jakiś kolor (zapewne zielony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Wpierw maluj ten styropian a potem oklejaj bezbarwną taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Kurde to jest wyśmienity pomysł No to teraz kolejne pytanie..Czy te farby co sudik poleca będą dobre? Nie będzie taśma od nich odłaziła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Gwarancji nie dostaniesz. Trzeba zrobić próbę. Z moich doświadczeń wynika, że niestety taśmą się z farbami nie lubi. Twarda, gładka powierzchnia, uginająca się pod naciskiem. Nawet jak się farba na początku trzyma ładnie, to szybko odpryskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Madrian - u mnie trzyma się bardzo ładnie, a piperek troche przelatał i ubił kretów. :rotfl: Też myslałem że to poczas użytkowania bedzie odłaziło ale tak nie jest.. Najważniejsze żeby przed malowaniem zmatowić taśmę drobnym papierem coś koło 400 lub wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ...szukam farby która będzie się dobrze trzymała normalnej biurowej taśmy klejącej.Farba (na przyklad firmy Tamiya, w sprayu) do malowania karoserii z lexanu.Dobrze kryje, elastyczna, ale ciężka i dużo droższa od akrylu czy innych cudów dostepnych w praktikerze. Coś za coś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Ja chyba zrobię tak jak motylasty radzi.Najpierw pomaluję rdzenie a potem okleję taśmą.Tylko moje aktualne pytanie brzmi: Czy taśma będzie się dobrze trzymała farby :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Sprawdzałem i trzyma się do kitu(taśma farby), tak jak taśma rdzeni styro zaraz po wycięciu struną. Rdzeń po wycięciu najlepiej szlifnąć też drobnym paierem a trzymanie jest o niebo lepsze.... Poza tym pomalowany rdzeń będzie brzydko wyglądał pomalowany i oklejony z wierzu taśmą bezbarwną.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 A może po prostu przed malowaniem taśmie szlifnąć jakimś papierem wodny, tak, żeby go nie podrapać, a zmatowić. Aha i u mnie taśma styropianu gołego też nie chciała się trzymać, dopiero po pomalowaniu rozcieńczonym polimerem zaczęło się kleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Testowałem. Odchodzi od taśmy. Lepiej okleic na kolorowo tasma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Zobacz mój temat http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40757 -model depronowy pomalowany pokryłem bezbarwną folia ORACOVER .Malować pod taka folie możesz czym zechcesz byle się trzymała styropianu czy depronu i go nie zjadła (np drogie ale dobre RCSTYRO w sprayu) .Folia taka z kolei ma tę zaletę że nie pojawią ci się nigdy żadne bąble ani inne artefakty typowe dla taśm klejących tradycyjnych,i będzie krycie jednolite-czyli bez miejsc łączenia taśmy (typowe "paski" ) Tylko cena wychodzi gorzej-za folie na model wydałem ponad 50zł,ale czas eksploatacji pokazał że było warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi