gewiner Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 przez przypadek znalazlem cos, co kiedys bylo jednym z nielicznych okien na swiat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Ta... Brakowało mi tego programu. Ponieśliśmy wtedy wielką stratę. A odcinek "Sondy" bardzo ciekawy. Jak widać, w technice wiele się nie zmieniło. Choć materiały, które wówczas dopiero się pojawiały w lotnictwie, dziś są codziennością modelarzy, nie mówiąc o nowych, o których nawet nie myślano wtedy. PS. Muszę kiedyś sobie zbudować jakąś mikro gumówkę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 nie mówiąc o nowych, o których nawet nie myślano wtedy. Depron :!: :lol2: Sondy oczywiście szkoda, tym bardziej, że teraz nie ma programów tego typu... Wtedy oglądałem to zupełnie bezkrytycznie, ale teraz co chwila zaliczam taki niewielki "facepalm" słuchając niektórych tekstów ("niewielkie jednostki latające - będę tego sformułowania używał zamiast modele" itd ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tak jak w tytule-pamietam i to bardzo dobrze. Znajome gemby,znajome modele i aparatury prawdzwa nostalgja. Adrjan co miales na mysli - ponieslismy wtedy welka strate? Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tragiczna śmierć obu redaktorów prowadzących chyba w wypadku samochodowym o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tragiczna śmierć obu redaktorów prowadzących chyba w wypadku samochodowym o ile dobrze pamiętam. Dokładnie. Koniec września 1989. Program wówczas zawieszono. Dzisiejsze namiastki w stylu "Galileo", nie mają już tego ducha. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tak zgineli obaj w wypadku samochodowym przed samym Raciborzem w drodze do jądrówki w RAFAKO.Wyciągała ich moja zmiana heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 No tak - o tym moglem nie wiedziec. Wiele lat wczesniej wyjechalem z Polski.Nie mniej bardzo dziekuje kolegom za odpowiedz. Wydaje sie mnie ze modelem akrobacyjnym RC latal Jurek. K. z A.W. nie wiem ,moze sie myle. Pozdrawiam Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Też byłem fanem tego programu. Szkoda wielka. Bardzo podobała mi się formuła tego programu - Konfrontacja, za i przeciw... Ostatnio w sobotę widziałem program "Jak to działa" gdzie było wyjaśnione dlaczego samolot lata. Nie jest to samo co sonda, ale w przystępny sposób wytłumaczono powstawanie siły nośnej na profilu skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Wydaje sie mnie ze modelem akrobacyjnym RC latal Jurek. K. z A.W. nie wiem ,moze sie myle. Nie mylisz się. To Jurek Kosiński, a modelem na uwięzi latał Paweł Dziuba- jeszcze wtedy miał niezłe afro na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 A ja mam takie inne pytanie. Czy film o modelu zbierającym dane o zanieczyszczeniu powietrza to było w Polsce? Ew. w jakim kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 tego to ja nie wiem i podejrzewam, ze nie byl w krecony w Polsce bo wtedy gdy ten film powstawal to sprawy ochrony srodowiska miano w :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 W programie większość pokazywanych rozwiązań było oparte na zachodnich materiałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 tego to ja nie wiem i podejrzewam, ze nie byl w krecony w Polsce bo wtedy gdy ten film powstawal to sprawy ochrony srodowiska miano w :ass:WitamNo nie do końca. W tamtych czasach powstało parę takich modeli i próby różnego rodzaju były. M.in. dla rolnictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi