Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat mystica zamknałem bo spisywał sie znakomicie mysle ,że po naprawie bedzie Ok. za słowa krytki dziekuje zyczę udanych starów bo warunki na klifie zapowiadaja sie znakomite / sobota !/   B)

• Lubię to 1
Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Janek napraw mistica i daj mu nowe życie a jak się znudzi oddaj s dobre ręce jakiegoś początkującego pilota za symboliczną zlotówkę... Prognozy na klif nieco zesłabły ale liczę że bedzie ponad 10 m/s ...

• 2 tygodnie później...
Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Do kierownika na klif  tam ma być czysta adrenalina ;) ...

Opublikowano

Racja..ale pogoda trochę kaprysi...klif mial być na maxa do niedzieli..a chcę wyskoczyć w góry bo zawsze jestem zimą ..latem przepieknie- podgladam Wasze loty przez kamerke na Szybowcowej...BAJKA widoki...PRZEPIĘKNIE...troche wiecej wiatru.. :)

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

W weekend zawody u Jurka pewnikiem rusko lub jego okolice a wiaterek jeszcze się nie określił na weekend ...

Opublikowano

Polatałem do ciemnicy zachmurzyło sie pokropiło ale nie wiele. zaczęło dymać od 16 na 12/sek  SUPER...jutro powtorka..MYSTIC...spisuje się znakomicie .dziś dostał  balast  na maxa..wszystko Ok skrzydła cale.. :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W piątek zapowiada sie  super   LUBSTÓW  / podobnie jak Starogród/....Krzyśku może wpadniesz   do mnie  z ekipą  jak wstepnie kiedyś pisaliśmy...?  

Opublikowano

Janku są takie plany dzień wolny ale decyzja/zgoda ostateczna - kierowniczka lotów ;) 

Opublikowano

U nas niby świeci słońce, ale pada też co chwilę :( , a w prognozie mówili, że deszcz będzie przelotny ;) .
Chyba Horn3t powinien pokazać im Firebirdem, co to znaczy "przelotny"  ;)

:lol:  :lol:

• Lubię to 2
Opublikowano

A na Rusku miód malina. Ustawiałem model z cięższemi balastami i zakończyłem na ponad 4.3kg (akurat troche siadlo do 3-4ms jak z nim latalem wiec było zabawnie))

Poza tym wiało 6-10ms. Trening uważam za udany, choc latalo sie trudno bo słabo nośnych wiatr był i momentami sporawa odchylka.

Maciek zapewne dopiero teraz sie zbiera ze swoim Scarym

Opublikowano

A na Rusku miód malina. Ustawiałem model z cięższemi balastami i zakończyłem na ponad 4.3kg (akurat troche siadlo do 3-4ms jak z nim latalem wiec było zabawnie))

Poza tym wiało 6-10ms. Trening uważam za udany, choc latalo sie trudno bo słabo nośnych wiatr był i momentami sporawa odchylka.

Maciek zapewne dopiero teraz sie zbiera ze swoim Scarym

To pozazdroscic bo ..od piatku co zajadę ..rozłoże klamoty- wypedza mnie deszcz... Ogladalem fotki z Ruska zarosniete lodąwiska trawą a na Lubstowie zrobili wokół wyrobiska rów odwadniajacy i zasrali zbitym iłem/ beton / tam gdzie sie laduje...

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Jano jak to mówimy nie ma złych górek są tylko fatalni piloci ;) . Lądować można nawet do ręki a duża trawa nie jest taka zła. Gorsza jest taka jak na polu golfowym w wystającymi kamyczkami takimi jak na imprezie w Austrii... a dziś u nas też pogoda w kratkę straszyło kropiło ale polataliśmy ;) . Musisz częściej latać i trenować może w przyszłym roku licencja i latanie f3f ;) . Nie tyle żeby się ścigać z czołówką ale kilu sympatycznych dziadków z ambicjami na dobrą zabawę też się znajdzie w naszym towarzystwie ;) .

• Lubię to 1
Opublikowano

e tam Kamil, na twardym ile źle sie ląduje. Szkoda modelu. Do rączki to w Polsce tylko Ty lądujesz ;P Reszta z nas na glebie. I choć troche musimy mieć normalnego lądowiska.

Trawa w rusku jest fajna i wiele wybacza, ale tez jest zdradliwa. A na klifie północnym dodatkowo chowa twarde niespodzianki.

Opublikowano

Jest kilku amatorów co też do ręki lądują tylko się nie chwalą, ja lubię jak na lądowisku rośnie zbożne wtedy sadzanie modelu pozostawiam opaczności ;)

a pogoda i tak swoje robi z naszym lataniem ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.