Skocz do zawartości

Zimowe loty na Zalewie Zemborzyckim

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Wstępna propozycja ponownego spotkania na lodzie niedziela 20.01.2013 godzina 12-13 ośrodek marina, przystań klubu jachtowego.
Opublikowano

Tak lód jest gruby a piper to L-4 rozpiętość 1830 mm waga około 2 kg firmy CMpro

lotki klapy kierunek wysokość

model lata na silniku 820 KV 3 cele 2200

lata bajecznie

i jeszcze jedno zdjęcie mojego PIPERKA J3 tuż przed przyziemieniem :D

post-5492-0-27929300-1358718896_thumb.jpg

Opublikowano

- lata bajecznie - Dzięki Michał za opinie. Zamówiłem :) . Od dawna ,,zezowałem " w jego stronę. Brakowało mi tylko opinii użytkownika tego modelu.

U nas też będzie gruby lód. Zimno. -10. Brrr.

Opublikowano

Etam zimno w ubiegłym roku loty wykonywaliśmy jak było -25, a teraz to jest ok, co do piperka nie zrób mu krzywdy i nie wkladaj silnika elektrycznego, bo to profanacja.

Opublikowano

Można prosić o link do mapy na przykład Targeo.pl z zaznaczonym punktem (lub współrzędne) gdzie się spotykacie? Chętnie zjawiłbym się jako obserwator. Niestety swoich modeli w Lublinie nie mam także nie spróbuję swoich sił w zimowych lotach.

O namiary na punkt spotkania proszę ze względu na to że okolice zalewu są mi całkowicie nieznane....

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolejna udana niedziela nad Zalewem Zemborzyckim, jedyny minus to drobna awaria palca kolegi Michała

Opublikowano

post-5492-0-43742400-1359303301_thumb.jpg

Palec skaleczony ale wszystko ok , a problemem z silnikiem okazały się kryształki lodu w zbiorniku ale kilka lotów udało się wykonać jednak benzyna to benzyna :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.