leszek_c Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 [vimeo] [/vimeo] Pozdrowienia Film powiązany z tematem: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=434627#434627 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Za bardzo chcesz wylądować koło nogi. Na małej prędkości masz małą siłę nośną i samolot łatwo przepada. Delikatnie z drążkami. Najwyżej zrobisz jeszcze jedno kółko. Wystarczy że ustawisz go prosto, wyłączysz silnik i pozwolisz samemu wylądować. To nic, że będziesz miał do niego daleko. Następnym razem lepiej obliczysz podejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Popieram robertusa. Robisz za mocne manewry na niskiej prędkości i wysokości. A poza tym błędem jest lądowanie na siebie mając za plecami ścianę lasu. Jak Ci nie wyjdzie i bedziesz chciał odlecieć na nastęne podejście, musisz ostro wyrywać w górę (Ty wyrywasz najczęsciej w bok). Odejdźże ze 100 metrów albo ląduj wzdłuż linii drzew w rozsądnej odległości. No i próbuj lądować jak kpt. Wrona z większej odległości i prościutko. Kraksy się zdarzają każdemu, byle nie weszły w krew Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin314 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam Loty bardzo ładne troche cierpliwości , jabym tak nie potrafił :rotfl: Ale pytanie z innej beczki bardzo ładnie kamerka nagrywa żadnych rozmyć, ze światłem sobie dobrze radzi. Jaki to sprzęt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Leszek_c - latwiej jest przejsc 200m niz naprawiac model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Macie racie chłopaki, tyle że kiedyś mi wychodziło lądowanie koło nogi, ale zazwyczaj latałem bez kamery na grzbiecie. Tutaj model był cięższy i o tym zapominałem. Przy małej prędkości łąpał kreta. Jak na tym filmie: [vimeo] [/vimeo] Na szczęscie Radiany są wyposażone w plastikowy pancerz na dziobie więc nic mu się nie stało, może tyćkę się dziób do góry podniósł. Zdejmę plastik i wezmę pod gorącą wodę i powinno być ok. Ale powiem, że chyba wał silnika dostał, bo strasznie warczy i wpada w turbulencje, więc takie straty. No i prawda, że chyba ze 4 miesiące nie latałem, więc i zręczność nie ta sama. Marcinie314, jeśli chodzi o kamerkę to jest Go Pro, jeszcze działa bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Ląduj bez klap. Będzie miał większa prędkość i nie będzie tak przepadał. Pamiętaj, lepiej jest iść 100m po model niż 10m po jego szczątki 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 wał silnika dostał po dupie bo strasznie warczy i wpada w turbulencje popraw bo jakiś młodziak przeczyta i zacznie powtarzać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja tam ci życzę więcej takich "chwytów" jak w 00:58 Ogólnie bardzo ładne loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dopracujesz lądowania i będzie git. Mi się bardzo podoba. Jaki to model i czego używasz do filmowania? To na grzbiecie wygląda jak amatorska kamera z lat 60-tych :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 jeśli chodzi o kamerkę to jest Go ProModel -Parkzone Radian Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Zimą się trochę gorzej lata...bo model i tło białe...Radiankiem się nalatałem b. fajny...ja przed ladowaniem robię 2-3 podejścia jak sie wszystko zachowuje : jak daleko lekutko gazu ...itp. Radian jesr bardzo wolny przyjemnie sie szybuje-uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 No i prawda, że chyba ze 4 miesiące nie latałem, więc i zręczność nie ta sama. Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina. W poprzednim sezonie, jak skończyłem loty we wrześniu i obudziłem się ze snu zimowego w kwietniu, to wszystko było jak bym latał wczoraj. Co do lądowań, po prostu trzeba latać tak, żeby nie ubić, dopiero później skupić się na celności- podobnie jak w dużym lotnictwie Należy dać sobie czasu, a i nieraz się nachodzić ps. Jeżeli wał dostał bicia, to czym prędzej postaraj się go wymienić, zaoszczędzisz na roztelepanych elementach modelu, łożyskach w silniku, zmarnowanym prądzie w akumulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina.No pewnie, że się nie zapomina ale z wprawy się wychodzi. Wsiądź na rower po roku nie jeżdżenia. Oczywiście pojedziesz ale wcale taki pewny siebie nie będziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina.No pewnie, że się nie zapomina ale z wprawy się wychodzi. Wsiądź na rower po roku nie jeżdżenia. Oczywiście pojedziesz ale wcale taki pewny siebie nie będziesz. No wlasnie to mialem na mysli, ze z wprawy wyszedlem. Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc. Jeszcze raz mowie, model jest ciezszy z kamera na pokladzie to i manewry nie wychodza tak jak model bez kamery. Nie pisalem tez ze nie umiem latac, bo to by bylo klamstwem. Po prostu po dlugiej przerwie nie czuje sie jeszcze pewny, o kropka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc Tylko nie wyjdź z wprawy i w tej dziedzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc Tylko nie wyjdź z wprawy i w tej dziedzinie. Wierz mi, że zdarza mi się zapomnieć i zastępuję angielskim słownictwem. Ale jeszcze nie jest tak źle, Joanną Krupą to ja nie jestem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi