leszek_c Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 [vimeo] [/vimeo] Pozdrowienia Film powiązany z tematem: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=434627#434627
robertus Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Za bardzo chcesz wylądować koło nogi. Na małej prędkości masz małą siłę nośną i samolot łatwo przepada. Delikatnie z drążkami. Najwyżej zrobisz jeszcze jedno kółko. Wystarczy że ustawisz go prosto, wyłączysz silnik i pozwolisz samemu wylądować. To nic, że będziesz miał do niego daleko. Następnym razem lepiej obliczysz podejście.
krankor Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Popieram robertusa. Robisz za mocne manewry na niskiej prędkości i wysokości. A poza tym błędem jest lądowanie na siebie mając za plecami ścianę lasu. Jak Ci nie wyjdzie i bedziesz chciał odlecieć na nastęne podejście, musisz ostro wyrywać w górę (Ty wyrywasz najczęsciej w bok). Odejdźże ze 100 metrów albo ląduj wzdłuż linii drzew w rozsądnej odległości. No i próbuj lądować jak kpt. Wrona z większej odległości i prościutko. Kraksy się zdarzają każdemu, byle nie weszły w krew Powodzenia
marcin314 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam Loty bardzo ładne troche cierpliwości , jabym tak nie potrafił :rotfl: Ale pytanie z innej beczki bardzo ładnie kamerka nagrywa żadnych rozmyć, ze światłem sobie dobrze radzi. Jaki to sprzęt. Pozdrawiam
Leszek_K Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Leszek_c - latwiej jest przejsc 200m niz naprawiac model.
leszek_c Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Opublikowano 6 Lutego 2012 Macie racie chłopaki, tyle że kiedyś mi wychodziło lądowanie koło nogi, ale zazwyczaj latałem bez kamery na grzbiecie. Tutaj model był cięższy i o tym zapominałem. Przy małej prędkości łąpał kreta. Jak na tym filmie: [vimeo] [/vimeo] Na szczęscie Radiany są wyposażone w plastikowy pancerz na dziobie więc nic mu się nie stało, może tyćkę się dziób do góry podniósł. Zdejmę plastik i wezmę pod gorącą wodę i powinno być ok. Ale powiem, że chyba wał silnika dostał, bo strasznie warczy i wpada w turbulencje, więc takie straty. No i prawda, że chyba ze 4 miesiące nie latałem, więc i zręczność nie ta sama. Marcinie314, jeśli chodzi o kamerkę to jest Go Pro, jeszcze działa bez zarzutu.
Marcin K. Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Ląduj bez klap. Będzie miał większa prędkość i nie będzie tak przepadał. Pamiętaj, lepiej jest iść 100m po model niż 10m po jego szczątki 8)
moriq Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 wał silnika dostał po dupie bo strasznie warczy i wpada w turbulencje popraw bo jakiś młodziak przeczyta i zacznie powtarzać :wink:
Tomek12345 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja tam ci życzę więcej takich "chwytów" jak w 00:58 Ogólnie bardzo ładne loty.
Pit Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Dopracujesz lądowania i będzie git. Mi się bardzo podoba. Jaki to model i czego używasz do filmowania? To na grzbiecie wygląda jak amatorska kamera z lat 60-tych :mrgreen:
GiulioN Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 jeśli chodzi o kamerkę to jest Go ProModel -Parkzone Radian Pro
janegab Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zimą się trochę gorzej lata...bo model i tło białe...Radiankiem się nalatałem b. fajny...ja przed ladowaniem robię 2-3 podejścia jak sie wszystko zachowuje : jak daleko lekutko gazu ...itp. Radian jesr bardzo wolny przyjemnie sie szybuje-uczy
Eryk Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 No i prawda, że chyba ze 4 miesiące nie latałem, więc i zręczność nie ta sama. Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina. W poprzednim sezonie, jak skończyłem loty we wrześniu i obudziłem się ze snu zimowego w kwietniu, to wszystko było jak bym latał wczoraj. Co do lądowań, po prostu trzeba latać tak, żeby nie ubić, dopiero później skupić się na celności- podobnie jak w dużym lotnictwie Należy dać sobie czasu, a i nieraz się nachodzić ps. Jeżeli wał dostał bicia, to czym prędzej postaraj się go wymienić, zaoszczędzisz na roztelepanych elementach modelu, łożyskach w silniku, zmarnowanym prądzie w akumulatorze
Pit Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina.No pewnie, że się nie zapomina ale z wprawy się wychodzi. Wsiądź na rower po roku nie jeżdżenia. Oczywiście pojedziesz ale wcale taki pewny siebie nie będziesz.
leszek_c Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 Kłamstwo jakich mało :twisted: To jest coś, czego się nie zapomina.No pewnie, że się nie zapomina ale z wprawy się wychodzi. Wsiądź na rower po roku nie jeżdżenia. Oczywiście pojedziesz ale wcale taki pewny siebie nie będziesz. No wlasnie to mialem na mysli, ze z wprawy wyszedlem. Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc. Jeszcze raz mowie, model jest ciezszy z kamera na pokladzie to i manewry nie wychodza tak jak model bez kamery. Nie pisalem tez ze nie umiem latac, bo to by bylo klamstwem. Po prostu po dlugiej przerwie nie czuje sie jeszcze pewny, o kropka:)
robertus Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc Tylko nie wyjdź z wprawy i w tej dziedzinie.
leszek_c Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 Czasami mi sie zapomina jakiego polskiego slowa uzyc Tylko nie wyjdź z wprawy i w tej dziedzinie. Wierz mi, że zdarza mi się zapomnieć i zastępuję angielskim słownictwem. Ale jeszcze nie jest tak źle, Joanną Krupą to ja nie jestem:)
Rekomendowane odpowiedzi