jędrek Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Opublikowano 11 Marca 2012 Witam Prace posuwają sie dalej skrzydło z odciętymi lotkami i doklejonymi listwami gniazdo mocowania serwa lotki kadłub ze skrzydłami przygotowany do wklejenia przejścia skrzydło-kadłub wklejone wypełnienia Słupsk potęgą Su 26 stoi ;D , na drugim planie chiński zestaw, ciut mniejszy od Heniowego
Gość horn3t Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 Kurna mnie zazdroszczą czasami warunków do latania (łąka i zbocza) ja Heniowi zazdroszczę modelarni ładna "suczka"
Tom Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Cześć KrzysztofWczoraj znowu postępy w budowie nastąpiły, ale to już Andrzeja działka.Krzysztof, zapraszamy serdecznie do naszej trolowni modelarskiej.Lotnisko pewnie już widziałeś. Zbocze (klif) też mamy z pięknym widokiemna Bałtyk, ale jakoś ostatnio mało popularny ( nie wiem dlaczego).PozdrawiamTomek
jędrek Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam Trochę przerwy w relacji było, ale nadrobimy . Prezes Henio pracuje dalej
jędrek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam Post pod postem, ale relacja trwa, Prezes pracuje . Częściowo model pomalowany
kesto Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Czym oklejane płaty przed malowaniem i co to za lakier? Poliuretan dwuskładnikowy, czy jakiś spray samochodowy?
jędrek Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Opublikowano 1 Maja 2012 Witam Model dostał trochę kolorków. Farby to akryl samochodowy dwuskładnikowy. Oklejanie pod kolory taśma lakiernicza, taśma izolacyjna, cięta w wąskie paski .
Tom Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Cześć Tak się zastanawiałem kiedy padnie pytanie w stylu : co to jest przyrośnięte do lewego skrzydła na ostatniej fotce i w poprzedniej fotorelacji ale jakoś nikt nikt nie pyta. Pozdrawiam Tomek
Way Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Czyżby cos w rodzaju karnego k..a? To chyba kawałek lampy... chyba...
Tom Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Witajcie Na razie tylko jedna odpowiedź, z resztą niezbyt trafna. :-) To może jakiś konkurs-zgadywanka przy okazji ? Mogę nawet ufundować nagrodę dla zwycięzcy (oryginalnnie zapakowany zestaw szybowca z czasów PRL) Pozdrawiam Tomek
herkristo Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 podpowiem, że to jest coś z sekcji rakiet - jaki jest rodzaj napędu?
człowiek Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Dmuchawka ? Bardzo ładny model się robi, jestem pod wrażeniem !
Cellon Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 podpowiem, że to jest coś z sekcji rakiet - jaki jest rodzaj napędu? A moze na paliwo ciekłe?
Tom Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Krzysiek nie podpowiadaj, niech sie troszke pomęczą chłopaki, na nagrodę trzeba zapracować. Brak trafnych odpowiedzi ! Pozdrawiam Tomek
Piotr K. Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Pięknie wykonany model, a to malowanie genialne. Dawno nie zaglądałem do tematu, a wychodzi na to, że u mnie powstaje model Su-31 w podobnym malowaniu. Jak będę miał zdjęcia to zaraz wrzucam.
kesto Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 , na nagrodę trzeba zapracować. a jaka jest nagroda? Jędrek, wiem że model oklejony jest taśmą malarską, ale mi chodziło o to, czym były oklejane płaty przed malowaniem. Japonka na nitrocellon?
Rekomendowane odpowiedzi