wojcio69 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Marcin ten pogrzebacz służy do przeciągania gumy spinającej skrzydła ale tak jak napisał Jenek - Modele Proxima, Sirius nie nadają się do kręcenia akrobacji. Jakąś leniwą beczkę, obszerną pętlę czy lot na plecach da się zrobić alecoś bardziej wymyślnego, to trzeba by wzmocnić mocowane bagnetu w skrzydłach a i same skrzydła też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam wszystkich po długiej przerwie. Niestety nie mam zdjęć z końcówki budowy było forum aktywne miałem natchnienie, było nieaktywne to jakoś tak nawet nie chciało mi się tych zdjęć robić ale sirius już po oblocie Wyposażyłem go w silnik Mega Acn 22/30/3E i regulator Dualsky 80A V2, Kołpak alu 40/3.0/8 topmodel, łopatki Aeronaut CAM CARBON 12x8 pakieciki mam narazie 2250 mAh ale przymierzam się do kupna + - 4000mAh. co moge powiedzieć hmmm lata przepięknie!!!!!! a ten świst jak przelatuje no masakra!!!!! aż staje... włos na głowie co do lądowania - super! z włączonymi klapami opada jak listek!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Kilka fotek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Piękny! No i nie załapałem się na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Nie moja wina że forum nie działało i nie było kontaktu Ale zapraszam na kolejne loty jak tylko pogoda się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Teraz załapałem ,że SIRIUS już po oblotach...fotki przepiekne...ja jak Ci pisałem latam zawsze w soboty-/ FIRMA NIECZYNNA BO MODELE NAJWAŻNIEJSZE/ i niedziele. SIRIUS na zboczu "tańczy LAMBADE" wyginają mu się az płaty...chyba skuszę sie na duplikat. Czekam aż pojawi się wieksza trawka bo na loty oczekuje BARAKUDA...Pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wiatm. Latam latam Super łapie termike :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witaj Kolego. ! Proszę zważ swojego SIRIUSA gotowego do lotu / z pakietem, odbiornikiem itp/ ja zważę jutro swojego-pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Witam. Gotowy do lotu z pakietem 4250 mAh waży 2,45kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Mój Sirius waży 2,225 / bo z pakietem 2800/ byłem ciekawy wagi ponieważ mój był kilkakrotnie naprawiany-jest O.K latałem wczoraj ale bez rewelacji ponieważ wiatr cienki a na termikę za pozno wystartowałem. Polatalem treningowo barakuda- pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) Pytałeś się kolego czy można Siriusem kręcić akrobacje, foto jest odpowiedzią. Były zbyt duże przeciążenia przy kręceniu pętli, skrzydła nie wytrzymały obciążeń, bagnet wypchnął zamocowania. Pozdrawiam janek. Edytowane 21 Maja 2012 przez janegab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 uuuuuuuu ten widok aż boli :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Współczuję, ale co by nie było, fotografia piękna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam Kolegów ! Jako że pogoda wspaniała-wiaterek tęgawy ..Sirius na niebie szalał...ostatni raz w niedziele ...Nie mogłem odmówic se pokozaczenia...po obłokach ale do czasu...lewe skrzydło odpadło i fruneło z terenu wyrobiska kopalni pod ścianę -skarpę wysokośc skarpy na oko ze 20-30m reszta runeła na teren kopalni. Cusik mnie tkeło by przed lotami załozyć trapery. Kto nie był na terenie wyrobiska kopalni lepiej nich nie wchodzi. Ta reszta lezała z 300m ale musiałem przebrnąc bagna / ugnojony po kolana-dobrze że było dośc twardawo. Ale najwiekśzą niespodziankę miałem z prawym płatem ośiadł na skarpie prawie pionowej-co go miałem sciagnąc zjezdżałem na brzuchu na doł- KINO. Wpadłem na pomyśl by kablem od kosiarki/mocujac knebel/ stracić go na dol. Udało się ...TO BYŁY LOTY...! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Nadszedł nowy Sirius - zwłoki... otrzymujesz paczkę, sprawdź dokładnie zawartość przy kurierze : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 O kurde... co teraz pan z tym zrobi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 O kurde, współczuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Przykry widok :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Nie pan sam dzisiaj miał przykre doświadczenia Po meczu poszedłem polatać (pogłupnąć) Efekty: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ale to nie SIRIUS!!!!!!!!!! :( SIRIUSA bardziej szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Nadszedł nowy Sirius - zwłoki... otrzymujesz paczkę, sprawdź dokładnie zawartość przy kurierze : Kupiłeś model w sklepie internetowym - tak przynajmniej rozumiem, czyli poza lokalem przedsiębiorcy (sprzedawcy). Masz 10 lub 14 (nie pamiętam w tej chwili) na odstąpienie od umowy bez podania jakichkolwiek przyczyn i odesłać model żądając zwrotu pieniędzy lub odesłać model z żądaniem wymiany na nowy (z powodu niezgodności z umową) w oparciu o roszczenie z tytułu rękojmi za wady fizyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi