zeos Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 ja dodam tylko ze jeśli masz kiepskie lotnisko (d :ass: trawa dziury …) to nierób niskiego podwozia wtedy nie będzie koszenia trawy śmigłem i będzie bardziej elastyczne jeśli masz twarde hartowane pręty to dobrze mierz bo raczej już tego drugi raz nie wyprostujesz ( ach ile bym dał za kawałek asfaltu lub betonu zamiast tej trawy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Lotnisko trawiaste ma i swoje zalety Prawda taka że jednak musi być odpowiednio przygotowane dla modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Dzięki za odpowiedzi odnośnie podwozia Wracając do budowy to dzisiaj ciepiąc na bezsenność zacząłem powoli kadłub składać w całość: Bok kadłuba z przyklejonymi wręgami Sklejone oby dwa boki kadłuba(czyli kadłub powoli nabiera kształtów ) Już zrobiłem otwory na łoże i zamontowałem nakrętki W poniedziałek dalsza praca nad modelem C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Dałes powierzchnie odciązające ale tez takie skromne ze szok daje głowe ze ten ster bedzie mało skuteczny. Ten wielki statecznik bedzie oraniczał skutecznosci tego małego jak na funa steru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeos Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Tak trawka jest fajna jak można to nazwać lotniskiem popacz marcin133 na nasze http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3300 (lotnisko to zła nazwa :| ) ja wszystkie modele musiałem przerobić bo pękło mi nawet oryginalne węglowe w katanie 50 a nie było cienkie ale za sztywne (kadłub wcześniej wzmocniłem kupiłem po krecie na allegro ) to przykład szybkiego montażu tylko to już nie wypadnie sam pręt ewentualnie wytarga pól kadłuba A jeszcze może na twoim zdjęciu mało widać ale nie widzę żadnego wzmocnienia w miejscu wklejenia statecznika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Dzisiaj okleiłem statecznik poziomy: Skończyłem także prawie w całości statecznik pionowy ale fotki dam jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 wprost nieproporcjonalny ale to tylko moje zdanie nie martw sie tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Latać będzie tylko na większych wychyleniach , poza tym pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Dzisiaj kadłub powoli zaczyna przypominać kadłub O to fotki: C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dzisiaj okleiłem kadłub, a wygląda to tak: Przed oklejeniem Po oklejeniu Wiszący kadłub C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dwa zawiaski na ster kierunku? :shock: Ciężkie życie będą miały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dwa zawiaski na ster kierunku? :shock:Ciężkie życie będą miały To może zorbie na 3 zawiasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 No ladny model pracuj tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 A oto dzisiejsze fotki z produkcji skrzydeł :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Widze ze listweki pasuja nie bylo zadnych problemow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Trochę to ciężko wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Wildze ze listewki pasują nie było żadnych problemów ? W końcu z twojej piły więc muszą pasować Trochę to ciężko wygląda Za ciężko :?: 100 gram jak na razie to wydaje mi się mało Profili nie ażurowałem ponieważ są z miękkiej balsy 2 mm i gdy wy ażurowałem sobie jeden na próbę to był zbyt wiotki i przy próbach wytrzymałości szybko pękł Więc postanowiłem że ich nie wy ażuruje i wydaje mi się że dobrze zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Trochę to ciężko wygląda To pewnie wina ciezarkow na zdjeciu :mrgreen: < :oops: cytat naprawiony> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.