Skocz do zawartości

Fun Fly

modelarzkobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja dodam tylko ze jeśli masz kiepskie lotnisko (d :ass: trawa dziury …) to nierób niskiego podwozia wtedy nie będzie koszenia trawy śmigłem i będzie bardziej elastyczne jeśli masz twarde hartowane pręty to dobrze mierz bo raczej już tego drugi raz nie wyprostujesz

( ach ile bym dał za kawałek asfaltu lub betonu zamiast tej trawy )

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi odnośnie podwozia :D

Wracając do budowy to dzisiaj ciepiąc na bezsenność :P zacząłem powoli kadłub składać w całość:

Bok kadłuba z przyklejonymi wręgami

p8300016jo6.jpg

Sklejone oby dwa boki kadłuba(czyli kadłub powoli nabiera kształtów :D)

Już zrobiłem otwory na łoże i zamontowałem nakrętki

p8300019dx9.jpg

W poniedziałek dalsza praca nad modelem

C.D.N.

Opublikowano

Dałes powierzchnie odciązające ale tez takie skromne ze szok daje głowe ze ten ster bedzie mało skuteczny. Ten wielki statecznik bedzie oraniczał skutecznosci tego małego jak na funa steru

Opublikowano

Tak trawka jest fajna :D jak można to nazwać lotniskiem popacz marcin133 na nasze http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3300 (lotnisko to zła nazwa :| ) ja wszystkie modele musiałem przerobić bo pękło mi nawet oryginalne węglowe w katanie 50 a nie było cienkie ale za sztywne (kadłub wcześniej wzmocniłem kupiłem po krecie na allegro ) to przykład szybkiego montażu tylko to już nie wypadnie sam pręt ewentualnie wytarga pól kadłuba

827f028d39335af7.jpg

A jeszcze może na twoim zdjęciu mało widać ale nie widzę żadnego wzmocnienia w miejscu wklejenia statecznika ?

Opublikowano
Wildze ze listewki pasują nie było żadnych problemów ?

W końcu z twojej piły więc muszą pasować :P

Trochę to ciężko wygląda :(

Za ciężko :?: 100 gram jak na razie to wydaje mi się mało :D Profili nie ażurowałem ponieważ są z miękkiej balsy 2 mm i gdy wy ażurowałem sobie jeden na próbę to był zbyt wiotki i przy próbach wytrzymałości szybko pękł :P Więc postanowiłem że ich nie wy ażuruje i wydaje mi się że dobrze zrobiłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.