Skocz do zawartości

Fun Fly

modelarzkobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Huberta 1,5 metra skrzydło do lotu ważyło chyba 400 g .

A tu jeszcze sporo brakuje ,brak kesonu , natarcia itd , no i folii brak (i serw też ), więc te 100 g to żaden rarytas :?

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po długiej pszerwie w budowie w końcu mogłem dalej kontynułowac budowę. Model waży ostatecznie 2100 g zatankowany. Nie wiem czy to dużo czy nie ale mni się wydaje że jest dobrze:) Obciążenie powierzczni to zatem ok. 40 g/dm2.

Wyrególowałem już także silnik chodzi jak złoto:D Zostało tylko zamontować lotki, okleić zakończenie skrzydła, zrobić kabinkę i w powietrze :D Prawdopodobnie w niedziele nastąpi ten dzień. Nakręce jakiś filmik i zażuce na forum :D

Aha model wygląda tak (tylko prosze z nie zadowolenenia nie rzucać niczym w niego bo ja nie odpowiadam za potęcjalna aware monitor :P )...

p9130012ac2.jpg

C.D.N.

Opublikowano

Prezentuje sie o.k.

Co do wagi to....

To 4 miesiące temu powiedziałbym -całkiem niezła ,ale teraz mam 1500g model o tej samej rozpiętości i cóż można rzec, trochę cegła Ci wyszła :?

Jednak duża powierzchni nośna i gruby profil , wiec i tak przecinak to to nie będzie :D

Opublikowano

No super modelik :D Też bym już sobie polatał ale muszę jeszcze parę drobiazgów zrobić. Jedna z nich jest zrobienie kabinki a żeby ja wykonać to muszę zrobić kopyto z drewna a mi sie strasznie nie chce :D Ale może dzisiaj coś podłubie :)

Opublikowano

Byłem dzisiaj pojeździć sobie modelem bo na loty na razie nie mam co liczyć ze względu na pogodę.

Fotki (na razie bez kabinki) :

p9180002zb6.jpg

p9180012kp5.jpg

Mam nadzieję że jeszcze w tym roku oblatam model :lol:

Opublikowano

Tylko wydaj Ci się ponieważ podwozie jest z hartowanego drutu 4 mm który spokojnie wystarczy do londowania nawet tego troche twardego. Jednak musze je trochę poprawić bo jest za bardzo "rozlazłe" :D i pszypomina na zdjęciu jak by było tak giętkie że pod pływem ciężaru modelu się ugina :)

Opublikowano

No właśnie mam zamiar kupic śmigło APC 12,25*3,75 ale na razie na oblot będę latał na tym 11*6 no chyba że oblatywał będę dopiero na następny rok to wtedy już kupie pare sztuk tego śmigła. Nie kupuje na oblot bo troche mi szkoda dać za śmigło 18 zł i od razy je "zkretować" :D

Opublikowano

apc moze poleciec w trawie nawet przy zywklym ladowaniu. Jak jeszcze latalem katanka to zawsze metr nad ziemia gasilem silnik. Potem zalozylem 11x6 kavana tylko czarnego, bo ten zolty to tylko do kretobic sie nadaje, strasznie miekki

Opublikowano

Ja z kolei wole te miękkie żółte KAVANY ponieważ nawet pszy twardym udeżeniem w ziemie się nie łamią. Pszekonałem się jak ostatnio model rozbiłem. Kadłób się złamał w pół a śmigło całe jak nowe :)

Opublikowano

W swoim Taco polamalem co najmniej z tuzin smigiel. Ale bylo warto. Sprawowaly sie zdecydowanie lepiej niz te zolte kavany, ktore polecam tylko do trenerkow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.