Tomek Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Huberta 1,5 metra skrzydło do lotu ważyło chyba 400 g . A tu jeszcze sporo brakuje ,brak kesonu , natarcia itd , no i folii brak (i serw też ), więc te 100 g to żaden rarytas :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Po długiej pszerwie w budowie w końcu mogłem dalej kontynułowac budowę. Model waży ostatecznie 2100 g zatankowany. Nie wiem czy to dużo czy nie ale mni się wydaje że jest dobrze:) Obciążenie powierzczni to zatem ok. 40 g/dm2. Wyrególowałem już także silnik chodzi jak złoto:D Zostało tylko zamontować lotki, okleić zakończenie skrzydła, zrobić kabinkę i w powietrze Prawdopodobnie w niedziele nastąpi ten dzień. Nakręce jakiś filmik i zażuce na forum Aha model wygląda tak (tylko prosze z nie zadowolenenia nie rzucać niczym w niego bo ja nie odpowiadam za potęcjalna aware monitor )... C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Prezentuje sie o.k. Co do wagi to.... To 4 miesiące temu powiedziałbym -całkiem niezła ,ale teraz mam 1500g model o tej samej rozpiętości i cóż można rzec, trochę cegła Ci wyszła :? Jednak duża powierzchni nośna i gruby profil , wiec i tak przecinak to to nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Spoko model coraz ladniej wyglada podoba mi sie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 No cóż muszę przyznać że jesteś szybki .Mój "wynalazek" ma gotowe skrzydło ale kadłub jeszcze nieco w proszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Jestem szybki bo mam motywacje POLATAć JESZCZE W TYM ROKU :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 nie wiem jak to z tą motywacją bywa ale dziś nie wytrzymałem i "olałem" pracę i pojechałem na lotnisko razem z Tomaszem a latalismy tym http://img142.imageshack.us/img142/3170/jesiennelatanie1ef1.jpg http://img105.imageshack.us/img105/1121/jesiennelataniezo3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 No super modelik Też bym już sobie polatał ale muszę jeszcze parę drobiazgów zrobić. Jedna z nich jest zrobienie kabinki a żeby ja wykonać to muszę zrobić kopyto z drewna a mi sie strasznie nie chce Ale może dzisiaj coś podłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 dlub pawel podoba mi sie ten twoj modelik. Ja tez juz mam sporo zrobione moze jeszcze razem polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Byłem dzisiaj pojeździć sobie modelem bo na loty na razie nie mam co liczyć ze względu na pogodę. Fotki (na razie bez kabinki) : Mam nadzieję że jeszcze w tym roku oblatam model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Paweł model fajny, ale popraw troszke to podwozie jest jakies rozlazłe.Brzydko wyglada do takiego ladnego modelu. Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Modelik fajny, tylko te podwozie mi sie nie podoba. Wydaje mi sie ze przy twardszym ladowaniu sie rozjedzie i przywalisz smiglem o ziemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Tylko wydaj Ci się ponieważ podwozie jest z hartowanego drutu 4 mm który spokojnie wystarczy do londowania nawet tego troche twardego. Jednak musze je trochę poprawić bo jest za bardzo "rozlazłe" i pszypomina na zdjęciu jak by było tak giętkie że pod pływem ciężaru modelu się ugina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 I smiglo lepiej zmien na APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No właśnie mam zamiar kupic śmigło APC 12,25*3,75 ale na razie na oblot będę latał na tym 11*6 no chyba że oblatywał będę dopiero na następny rok to wtedy już kupie pare sztuk tego śmigła. Nie kupuje na oblot bo troche mi szkoda dać za śmigło 18 zł i od razy je "zkretować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 apc moze poleciec w trawie nawet przy zywklym ladowaniu. Jak jeszcze latalem katanka to zawsze metr nad ziemia gasilem silnik. Potem zalozylem 11x6 kavana tylko czarnego, bo ten zolty to tylko do kretobic sie nadaje, strasznie miekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ja z kolei wole te miękkie żółte KAVANY ponieważ nawet pszy twardym udeżeniem w ziemie się nie łamią. Pszekonałem się jak ostatnio model rozbiłem. Kadłób się złamał w pół a śmigło całe jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 W swoim Taco polamalem co najmniej z tuzin smigiel. Ale bylo warto. Sprawowaly sie zdecydowanie lepiej niz te zolte kavany, ktore polecam tylko do trenerkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 no to może lepiej robić modele z gąbki;) słabo będa latały ale za to nie będą sie łamać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 ...ale już jest depron :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.