robertus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Szukam alternatywnych odbiorników do oryginalnego Turnigy Znalazłem informację, że pasuje HK-T6A-V2 Potrzebowałbym jeszcze mniejszego. Wystarczy 3 kanały, jak do ESA. na allegro jest aukcja, ze niby 3kanałowy od HK działa z Turnigy V2 http://allegro.pl/od...2302000748.html Czy ktoś może potwierdzić tą informację na temat 3kanałowego odbiornika? Edit: Do listy dołącza odbiornik 3kanałowy http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10625__Hobby_King_GT_2_2_4Ghz_Receiver_3Ch.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam W moim przypadku zadziałał bez problemów. Pozdrawiam AK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 GT2 działa, bierz śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 http://allegro.pl/od...2302000748.html Mam ten odbiornik. Działa. Zasięg sprawdziłem i przy 650m działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Kupiłem, sprawdziłem, wszystkie działają z moim FLySky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam ! Może zadam głupie pytanie, ale jak sprawdzić jaką wersję aparatury posiadam ? (a bardziej czy jest to v2). Zakupiłem dokładnie ten zestaw. http://www.abc-rc.pl/TH9X-Turnigy-9X Nie wiem czy można wklejać takie linki, jeśli uznawane jest to za spam, przepraszam i proszę o upomnienie na przyszlość. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak kupiłeś teraz w sklepie to jest wersja V2. V1 nie kupisz juz nowej. Różnią się np tym, że w V1 antena jest w nadajniku, a w V2 w module od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wielkie dzięki. Kupiłem w połowie lata, antenę mam w module. Z nadajnika też wystaje coś co przypomina antenę, ale wygląda to jak "dekoracja". Coś jak pozostały w z etapu ewolucji wyrostek robaczkowy, który wciąż mamy, nie wiadom po co Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piexa Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Znalazłem jeszcze lzejszy odbiornik do FlySky jakby kogos nowego interesowało, bo inni juz pewnie wiedza:) http://www.emodel.pl/odbiornik-flysky-fsgr3c-3ch-24ghz-z-fail-safe-p-3460 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanC Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kupiłem najmniejszy z tych odbiorników - HK-GT2R. Jesli zworkę do bindowania włożę do kanału 3, to czy do tego wyżej, mogę podpiąć przewód BEC od reglera z podpiętym do niego pakietem czy jakieś inne źródło prądu stałego? I drugie pytanie czy ten odbiornik binduje się jak oryginalny FLY SKY czyli przyciskiem w module nadawczym, czy za pomocą dołączonego patyczka plastikowego przyciskiem w odbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Binduje się tak samo jak większego brata, zworką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanC Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dziękuję, wiem już jak bindować. Jeszcze dla pewności chciałbym zapytać, czy po zbindowaniu odbiornik ma tak przypisane kanały jak i inne, czyli pierwszy to lotki, drugi to wysokość, trzeci to regler (gaz) a czwarty zostaje wolny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam pytanie czym różnią (nie licząc ilości dostępnych kanałów) odbiorniki Turnigy 9X 2.4GHz 8Ch Receiver (V2) vs Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2 ? vs W mojej teorii wychodzi że oryginał jest lepszy bo ma więcej kanałów ale zastanawia mnie czemu HK jest droższy :/ Czyżby pod jakimś kątem był lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jak kupiłeś teraz w sklepie to jest wersja V2. V1 nie kupisz juz nowej. Różnią się np tym, że w V1 antena jest w nadajniku, a w V2 w module od spodu. Chyba jednak nie bardzo: http://cyber-fly.pl/pl/p/Aparatura-Turnigy-9X-V2-2.4-GHz-9-kanalowa-/3141 V2 a antena w aparaturze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam pytanie czym różnią (nie licząc ilości dostępnych kanałów) odbiorniki Turnigy 9X 2.4GHz 8Ch Receiver (V2) vs Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2 ? vs W mojej teorii wychodzi że oryginał jest lepszy bo ma więcej kanałów ale zastanawia mnie czemu HK jest droższy :/ Czyżby pod jakimś kątem był lepszy? Nie wiem., Nie zauważyłem żadnej różnicy podczas normalnego użytkowania. Latam samolotami w promieniu gdzieś około 400-500 metrów i zarówno na Turnigy jak i HK latają tak samo. Co do różnicy w cenie, to Może HK jest droższe bo jest mniejsze? Poważnie - zajmuje zauważalnie miej miejsca, zwłaszcza na szerokość, co czasem jest bardzo ważne No i jeszcze różnica jest taka, że HK jest w ofercie na HK Europe, a Turnigy "bywa", a i to rzadko raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam pytanie czym różnią (nie licząc ilości dostępnych kanałów) odbiorniki Turnigy 9X 2.4GHz 8Ch Receiver (V2) vs Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2 ? vs W mojej teorii wychodzi że oryginał jest lepszy bo ma więcej kanałów ale zastanawia mnie czemu HK jest droższy :/ Czyżby pod jakimś kątem był lepszy? Zależy do czego, spróbuj tego dużego klca wstawić do modelu ESA. Oprócz kanałów bierzesz pod uwagę rozmiary fizyczne i wagę. Chyba jednak nie bardzo: http://cyber-fly.pl/...-kanalowa-/3141 V2 a antena w aparaturze... W Turnigy owszem.We Flyskay-u antena jest w module. O nią pytał Kacper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 sorry - rzeczywiście. Przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Robert czytasz w moich myślach - bo właśnie poszukuję odbiornika do ESA. Po ostatniej wizycie na lotnisku i zobaczeniu na żywo jak to wygląda zacząłem poszukiwania modelu i zabawek do niego :-) TGY też wydaje mi się za duży. Zainteresował mnie ten drugi bo w HK nie mogę znaleźć GT2R który wg mnie byłby idealny :-) Poszukam używek i w innych miejscach jeszcze. ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Seba, u mnie lata w Totku. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10625__Hobby_King_GT_2_2_4Ghz_Receiver_3Ch.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzięki Tomek, ja szukałem z R na końcu i stąd znaleźć nie mogłem. Swoją drogą ciekawe czym się różnią od siebie... ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi