Shock Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Hmm... też byłem grzeczny ale chyba nie tak jak Kazek . Prosiłem Mikołaja o nowy model i w zasadzie dostałem . Że trochę mało lotny ,no cóż, dobre i tyle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Rafał do 3D się spokojnie nada , napisz coś więcej o wyposażeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No mnie to sie wydaje Marcin że 30 cm benzynka by wystarczyła Rafołowi do nowego sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam Czy ktoś wybiera się dziś a lotnisko? Dodam że trochę wieje puki co tylko jeden pakiet zaryzykowałem zrobić Z ciekawostek to kolesie z sąsiedztwa śmigają na lotni z silnikiem za nogami Nie mylić z motolotnią Wygląda to dość ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Byłem ok.10- tej . Było spokojnie,ciepło. Wylatałem z 40 minut Virusem i do domciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam Czy ktoś wybiera się dziś a lotnisko? Dodam że trochę wieje puki co tylko jeden pakiet zaryzykowałem zrobić Z ciekawostek to kolesie z sąsiedztwa śmigają na lotni z silnikiem za nogami Nie mylić z motolotnią Wygląda to dość ciekawie A co to dokładnie, bo jestem ciekawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A co to dokładnie, bo jestem ciekawy? Szkoda że nie przyfociłem ale z lenistwa nie chciało mi się wyciągać sprzętu foto. Tak to wyglądało , fota z portalu: http://lotniczapolska.pl/-Sztywniaki-w-natarciu-%E2%80%93-rozwoj-w-technice-lotni-z-napedem,25112 Akurat wylądowałem i postanowiłem nieco paluchy ogrzać w samochodzie i widzę że leci lotnia ale z odgłosem silnika. Pierwszy raz taki patent widziałem Byłem ok.10- tej . Było spokojnie,ciepło. Wylatałem z 40 minut Virusem i do domciu. To fakt o 10_tej było naprawdę przyzwoicie. Ale poczekałem na późniejsze popołudnie i wiatr uspokoił się na tyle że lot i lądowania bez stresu, przy okazji organoleptycznie mogłem nasycić swoje oczy nowym nabytkiem Kazia. Powiem szczerze że aparatura jest kosmiczna. Ładny desing , wszystko przejrzyste czuć że w rękach coś trzymamy, i bynajmniej nie jest to plastik fantastik. Możliwości baaaaardzo spore. Widać że konstruktorzy postarali się na 101% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Taką lotnie z napędem jeszcze nie widziałem , dosyć to ciekawe chciałbym to zobaczyć na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Taką lotnie z napędem jeszcze nie widziałem , dosyć to ciekawe chciałbym to zobaczyć na żywo No powiem Ci Janek że byłem zaskoczony tak samo, tym bardziej że widzę jak gość zasuwa sporo za nisko jak na takie skrzydło i to na jednej wysokości i po chwili odgłos silnika więc zastanawiałem się jakim cudem i to pod wiatr, jak nadleciał wszystko się wyjaśniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Powiem ci Bogdan że dla miłośników latania na lotniach to bardzo fajne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ten napęd to Mosquito. Trochę o tym napędzie w linku : http://www.paramotor.com.pl/mosquito-nrg-naped-do-lotni/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Romek, świetny link .Teraz wszystko jasne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tak rzeczywiście Mosquito słyszałem z opowiadań o tym ale teraz Roman uświadomiłeś mnie jak to wygląda , silnik jak w moim Decatlonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Mieszkamy i latamy w miarę w bezkolizyjnym miejscu i nie wypuszczamy swoich modeli poza zasięg wzroku nie mniej jednak moim zdaniem warto poczytać... http://dlapilota.pl/wiadomosci/dlapilota/czy-moge-legalnie-latac-modelem-zdalnie-sterowanym A tu ciekawa aplikacja do przeglądania na PC lub do zainstalowania na fona https://droneradar.eu/d klikając na zaznaczony kolorem dany obszar wyświetla się cała informacja o tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 No i co Panowie ? . Koniec roku i takie zakończenie ? Chyba upadło modelarskie morale w Kętach . Jak temperatura z -11 spadnie do -2/3 stopni idę zalatać Virusem niebo na starym roku. Akurat robię sobie wycieczkę w okolice Wadowic pomóc oblatać kuzynowi Pioniera -uparty, mimo mrozu chce tego dokonać . Generalnie dla Wszystkich :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Model już spakowany i czeka na wyjazd 12-13 meldujemy się na lotnisku Pogoda super jak co roku w Sylwestra i zalatać (spotkać się) trzeba Oczywiście wszystkim pozytywnie zakręconym Szczęśliwego Nowego Roku ,wysokich lotów (w polu widzenia i nie tylko ). Udanych startów i pewnych lądowań w nadchodzącym roku. Kazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Akurat robię sobie wycieczkę w okolice Wadowic pomóc oblatać kuzynowi Pioniera -uparty, mimo mrozu chce tego dokonać . Gdzie ten oblot? Polecam swoją miejscówkę w Tomicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 A ja również coś oblecę ale nie dzisiaj bo szteluję trunki na wieczorny bal. Fox gotowy do lotu może w sobotę albo niedzielę. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2016 dla wszystkich. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Pogoda dopisała, lekki mróz ok-4 ale warunki idealne Życzenia złożone naszym sąsiadom lotniarzom którzy także lotnie spędzali Sylwestra Seba upalał dziś Agilę z nową elektroniką na pokłdzie i mimo zmarzniętych paluchów wychodziło mu to jak zwykle bardzo fajnie i widowiskowo kilka fotek vrtulníka I latający plankton w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi