amks22 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Pogoda dopisała a i termika dawała o sobie znać ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Toxic wyszedł jak po crashu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Widzę że sezon otwarty warunki fajne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Warun był super , w miarę ciepło chwilowe lekkie podmuchy . Rano był lekki przymrozek ale po południu fajny "+" . Nawet krety i dziki się gdzieś wyniosły bo płyta idealna ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 to fajnie że pogoda dopisała, mam nadzieję że teraz już tak będzie. Dzięki za info i do zobaczenia na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dzisiaj w końcu pogoda dopisała i można było oblatać nowe maszyny Loty odbyły się bez problemu, a właściciele są mega zadowoleni Warunki były idealne, chociaż od czasu do czasu zdarzyły się silne podmuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Piękne sprzęty A wczoraj jak było super. Nawet ja polatałem W tym tygodniu zaliczyłem lotnisko 3 razy - niestety wtorek i środa mocno wiało ale z zaciśniętymi wargami i drżącymi nogami powalczyłem w ciężkich warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 To chyba czas na odwiedziny z klamorami???????????????? W skywolfie śmigło 20/12 to bedzie coś ,moc będzie ze mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Piękne sprzęty A wczoraj jak było super. Nawet ja polatałem W tym tygodniu zaliczyłem lotnisko 3 razy - niestety wtorek i środa mocno wiało ale z zaciśniętymi wargami i drżącymi nogami powalczyłem w ciężkich warunkach. Wczoraj Wojtek to w pracy trzeba było siedzieć. To chyba czas na odwiedziny z klamorami W skywolfie śmigło 20/12 to bedzie coś ,moc będzie ze mną No wpadajcie. Aż dziw, że w taką pogodę dzisiaj nikogo nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Praca,praca,prAca Krzysiek,jeszcze będziesz miał nas dość???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Oj warunki to dzisiaj były super , to jeszcze kilka fotek na koniec mój mxs stał się ogresywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Praca,praca,prAca Krzysiek,jeszcze będziesz miał nas dość A tam. Myślę , że nie będzie tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Damy radę sezon open???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 jak oblot to i film musi być w zasadzie to nie latanie tylko docieranie silników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No iś Gut ja k to godają stare poloki Jest ok☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Gratulacje z udanych oblotów chłopaki .Szkoda że nie dałem rady wpaść rano na lotnisko ,chętnie zobaczyłbym maszyny w akcji na żywo . Po południu też się działo , polatane ,troszkę pech zawitał przy lotach, ale nie groźnie.Konrad udanie oblatał swój nabytek ( pamiętasz Krzysiek pewnie łezka w oku się zakręciła ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dzięki Kazek dzisiaj lotnisko czynne na dwie zmiany właśnie zastanawialiśmy się kiedy Konrad oblata Corvusa ,szkoda że nie było okazji zobaczyć.My byliśmy od 9 rano i o 14.00 mieliśmy już dość, jak na pierwsze loty to było tego całkiem sporo. Konrad gratuluję pomyślnego oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No to fajnie że Corvus znowu lata. Jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Widzę że u was też sezon lotniczy ruszył na całego , maszyny macie konkretne , rzeczywiście pogoda była dziś wspaniała , my też z Leszkiem i Grzegorzem polataliśmy u nas na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 No to fajnie że Corvus znowu lata. Jak wrażenia? Krzysiek, wrażenie jak najbardziej pozytywne jeśli chodzi o dwa pierwsze loty. Tak jak już pisałem Grześkowi; model wydaje mi się taki "żywszy", bardziej wyczynowy, w porównaniu do Yaka. ..A jak już jesteśmy przy Corvusie, to może ktoś coś wymyśli, bo w tej chwili jestem na etapie, że odrzuciłem już chyba wszystko i wyszło mi na to, że model jest sprawny i wszystko działa Za trafną diagnozę 2x 4-PAK Problem pojawił się już pod koniec w Yaku i teraz patrząc tak z perspektywy czasu, nie wiem czy nie było to przyczyną crashu. Robiąc jeden lot, drugi, wszystko jest ok, a przy trzecim ja sobie a serwa sobie. Tak jak wczoraj przy oblocie Corvusa, 1,2 lot wszystko działa jak należy, a podczas trzeciego startu w zasadzie mogło by już nie być conajmniej podwozia i śmigła. Ja w górę, model w dół. Za chwilę odpalę go na nowo i będzie ok... Ogólnie rzecz biorąc problem jawi się tym, że raz za czas serwa bez moich poleceń z aparatury wychylają się góra-doł po dobre 30-40 stopni, póki co tylko przy zapalonym silniku, na zgaszonym nic się takiego nie działo-przynajmniej na razie. Tak teoretycznie powinna być to rzecz która była zamontowana i w starym modelu i teraz w Corvusie, czyli ewentualnie silnik,kill switch, wyłącznik wysokoprądowy Miracle,pakiety,regulator Dualsky Vr Pro. Póki co wyelminowałem: -aparaturę(sprawdzona w innych modelach), -odbiornik(podmieniony z innego modelu), -listwę zasilającą-menager(zamontowana nowa), -pakiety (Li-po) raczej też odpadają (gdyby nie wydalały prądowo to serwa nie chciały by się wychylać pod obciążeniem w trakcie lotu, to już przerabiałem w tamtym sezonie przy okazji zasilania z Li-fe), -silnik, moduł zapłonowy, kill switch, wyłącznik wysokoprądowy raczej też nie - akurat silnik chodzi bez zarzutu od dłuższego czasu, -okablowanie (wszystko nowe), -serwa (nowe), ?? regulator Dualsky z wyłącznikiem - redukuje tylko napięcie na 6V - raczej tam nie ma co się zepsuć. Jakieś pomysły...? KAŻDA WSKAZÓWKA MOŻE SIĘ PRZYDAĆ. Jeszcze takie zdjęcie poglądowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi