amks22 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Pogoda dopisała a i termika dawała o sobie znać ????
Grzesiek . Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Widzę że sezon otwarty warunki fajne ?
amks22 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Warun był super , w miarę ciepło chwilowe lekkie podmuchy . Rano był lekki przymrozek ale po południu fajny "+" . Nawet krety i dziki się gdzieś wyniosły bo płyta idealna ????
Grzesiek . Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 to fajnie że pogoda dopisała, mam nadzieję że teraz już tak będzie. Dzięki za info i do zobaczenia na lotnisku
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dzisiaj w końcu pogoda dopisała i można było oblatać nowe maszyny Loty odbyły się bez problemu, a właściciele są mega zadowoleni Warunki były idealne, chociaż od czasu do czasu zdarzyły się silne podmuchy.
willyams Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Piękne sprzęty A wczoraj jak było super. Nawet ja polatałem W tym tygodniu zaliczyłem lotnisko 3 razy - niestety wtorek i środa mocno wiało ale z zaciśniętymi wargami i drżącymi nogami powalczyłem w ciężkich warunkach.
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 To chyba czas na odwiedziny z klamorami???????????????? W skywolfie śmigło 20/12 to bedzie coś ,moc będzie ze mną
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Piękne sprzęty A wczoraj jak było super. Nawet ja polatałem W tym tygodniu zaliczyłem lotnisko 3 razy - niestety wtorek i środa mocno wiało ale z zaciśniętymi wargami i drżącymi nogami powalczyłem w ciężkich warunkach. Wczoraj Wojtek to w pracy trzeba było siedzieć. To chyba czas na odwiedziny z klamorami W skywolfie śmigło 20/12 to bedzie coś ,moc będzie ze mną No wpadajcie. Aż dziw, że w taką pogodę dzisiaj nikogo nie było
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Praca,praca,prAca Krzysiek,jeszcze będziesz miał nas dość????
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Oj warunki to dzisiaj były super , to jeszcze kilka fotek na koniec mój mxs stał się ogresywny
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Praca,praca,prAca Krzysiek,jeszcze będziesz miał nas dość A tam. Myślę , że nie będzie tak źle
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 jak oblot to i film musi być w zasadzie to nie latanie tylko docieranie silników
Mirek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No iś Gut ja k to godają stare poloki Jest ok☺
amks22 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Gratulacje z udanych oblotów chłopaki .Szkoda że nie dałem rady wpaść rano na lotnisko ,chętnie zobaczyłbym maszyny w akcji na żywo . Po południu też się działo , polatane ,troszkę pech zawitał przy lotach, ale nie groźnie.Konrad udanie oblatał swój nabytek ( pamiętasz Krzysiek pewnie łezka w oku się zakręciła )
Grzesiek . Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dzięki Kazek dzisiaj lotnisko czynne na dwie zmiany właśnie zastanawialiśmy się kiedy Konrad oblata Corvusa ,szkoda że nie było okazji zobaczyć.My byliśmy od 9 rano i o 14.00 mieliśmy już dość, jak na pierwsze loty to było tego całkiem sporo. Konrad gratuluję pomyślnego oblotu
Xan86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 No to fajnie że Corvus znowu lata. Jak wrażenia?
Janek.T Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Widzę że u was też sezon lotniczy ruszył na całego , maszyny macie konkretne , rzeczywiście pogoda była dziś wspaniała , my też z Leszkiem i Grzegorzem polataliśmy u nas na lotnisku
Picasa127 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 No to fajnie że Corvus znowu lata. Jak wrażenia? Krzysiek, wrażenie jak najbardziej pozytywne jeśli chodzi o dwa pierwsze loty. Tak jak już pisałem Grześkowi; model wydaje mi się taki "żywszy", bardziej wyczynowy, w porównaniu do Yaka. ..A jak już jesteśmy przy Corvusie, to może ktoś coś wymyśli, bo w tej chwili jestem na etapie, że odrzuciłem już chyba wszystko i wyszło mi na to, że model jest sprawny i wszystko działa Za trafną diagnozę 2x 4-PAK Problem pojawił się już pod koniec w Yaku i teraz patrząc tak z perspektywy czasu, nie wiem czy nie było to przyczyną crashu. Robiąc jeden lot, drugi, wszystko jest ok, a przy trzecim ja sobie a serwa sobie. Tak jak wczoraj przy oblocie Corvusa, 1,2 lot wszystko działa jak należy, a podczas trzeciego startu w zasadzie mogło by już nie być conajmniej podwozia i śmigła. Ja w górę, model w dół. Za chwilę odpalę go na nowo i będzie ok... Ogólnie rzecz biorąc problem jawi się tym, że raz za czas serwa bez moich poleceń z aparatury wychylają się góra-doł po dobre 30-40 stopni, póki co tylko przy zapalonym silniku, na zgaszonym nic się takiego nie działo-przynajmniej na razie. Tak teoretycznie powinna być to rzecz która była zamontowana i w starym modelu i teraz w Corvusie, czyli ewentualnie silnik,kill switch, wyłącznik wysokoprądowy Miracle,pakiety,regulator Dualsky Vr Pro. Póki co wyelminowałem: -aparaturę(sprawdzona w innych modelach), -odbiornik(podmieniony z innego modelu), -listwę zasilającą-menager(zamontowana nowa), -pakiety (Li-po) raczej też odpadają (gdyby nie wydalały prądowo to serwa nie chciały by się wychylać pod obciążeniem w trakcie lotu, to już przerabiałem w tamtym sezonie przy okazji zasilania z Li-fe), -silnik, moduł zapłonowy, kill switch, wyłącznik wysokoprądowy raczej też nie - akurat silnik chodzi bez zarzutu od dłuższego czasu, -okablowanie (wszystko nowe), -serwa (nowe), ?? regulator Dualsky z wyłącznikiem - redukuje tylko napięcie na 6V - raczej tam nie ma co się zepsuć. Jakieś pomysły...? KAŻDA WSKAZÓWKA MOŻE SIĘ PRZYDAĆ. Jeszcze takie zdjęcie poglądowe:
Rekomendowane odpowiedzi