Grzesiek . Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Filmu niestety nie ma , a szkoda bo byłby efektowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No Panowie znakiem tego że daliście czadu, a raczej Rafał , czasem też tak trzeba , co nas nie zabije to nas wzmocni.Model się poskłada i poleci ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Generalnie nie jest żle,model poklejony,śladu nie ma . Najważniejsze, czyli śmigło dotrze dziś z Abc rc dzięki Sebie który będzie plątał się po Wadowicach. Dziś więc lot zapoznawczy . Po analizie wyszło iż mocny wpływ na katastrofę miało ukształtowanie terenu ,z istotnym, mocno ciekawskim wzrokiem okolicznych wędkarzy a także nierówny pas startowy z zapadającymi się stopami w wodzie .... Ciekawostka był fakt że śmigło na 30 s. przed rozerwaniem praktycznie straciło ciąg ,na całym gazie zerowe wznoszenie. Podsumowując,wina tylko moja ,aczkolwiek nie wynikająca z błędu pilotażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ale dziś było pięknie na lotnisku. I żywej duszy wokół. Czemu nikt nie latał. Zero wiatru nic tylko ładować pakiety. Niestety straciłem w boju mojego Easy Glidera. Z niewiadomych powodów poszedł na pełnym gazie centralnie w ziemie. Zrobił takiego kreta że wszystkie zające w promieniu kilkuset metrów pouciekały. Trzeba będzie coś kupić bo się chyba wciągnąłem w szybowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Co niektórzy muszą garować w pracy więc niestety lotnisko jest na drugim planie,być może jutro do południa jak nie będzie padać to się pomyśli nad lataniem.No to nieźle załatwiłeś Easy_ego,rozumiem że pozamiatane.A tak poza tym to co się z Tobą dzieje? ostatnio waruneczki były super a Ciebie nie było na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 No właśnie? Gdzie Jesteś jak Cię nie ma Wojtku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A ,Wojtek to taki samotnik,ani nie zadzwoni że się wybiera ani nie da żadnego znaku że planuje obloty.... Niech więc sobie lata sam A ja tam dziś polatałem ,co prawda nie na lotnisku, tylko na boisku w Kętach. Trochę ryzykownie -trenujący piłkarze,za plecami rampa z deskorolkami,blisko bramka, ławki i latarnie i na końcu żona która kazała zdecydowanie kończyć latanie . Generalnie chodziło mi o sprawdzenie modelu po "reanimacji" ,jest ok.Co prawda na pożyczonym od Seby śmigle od qłada ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Żyję , jestem ,latam. Byłem święcie przekonany że dziś będzie Was dużo. W sumie to wolę pustkę na niebie bo jakoś dalej mi brak odwagi by dzielić z kimś niebo. Ja niestety na latanie mam tylko czas w tygodniu czyli odwrotnie niż większość. A gdzie się podziewam ? Podobnie jak większość - praca praca praca i tak do emerytury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 No Rafał, teraz to już wiemy kto u Ciebie gra pierwsze skrzypce :D . Tak to jest jak nie ma muzyki w tle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Łee no E_Sbach lata jak mażenie, i tak trzymać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dzisiaj mała prezentacja, większego kolegi mojego Sbacha -1720 rozp.,6 S,waga ok.3780 g. Niebawem filmik z oblotu i wrażeń ,zapowiada się fajnie. i focia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Fajny filmik od naszego kolegiSeby Oczywiście na wesoło szkoda tylko że niestety model trochę ucierpiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Film mistrzostwo , kiedyś będzie trzeba zrobić jakiś fajny filmik ze spotkania na lotnisku. Grześ Sbach ma kopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Teraz już wiem, dlaczego brakuje jednego słupka przy stanowiskach do odpalania xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Śliczny ten Sbach.Grześ gratuluję,Rafał fajna prezentacja.Nie mam jeszcze w swoim folio tej maszynki.Grześ kiedy sesja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Boguś, mam nadzieję że za tydzień jak warunki pozwolą ,model gotowy do lotu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Jedynie sobota bo 10 wyjeżdżam i dopiero wracam po 17 maja.No zobaczymy jak będzie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Sprawdzone od 16 można latać więc jedziemy deszczu nie będzie a wiaterek jak widać prawie 0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Było pięknie, cała ekipa wlatała się w panujące warunki, było pochmurno był wiaterek,słoneczko również nam przyświecało.Wiatr w sam raz, i co najważniejsze było spoooore noszenie, można było sie załapać na niezłą termikę. Z fotami dziś skromnie tylko komórka,Krzysiek dawał czadu swoim SU Przy okazji na fotę załapał się Reactor Marka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 No dzisiaj ładnie Cię Boguś poniosło do góry Ledwo było widać model. Pogoda była super jak na to co zapowiadało się rano. Szkoda, że Grześka nie było z tym swoim nowym Sbachem, bo warunki na oblot były rewelacyjne, a i Extrą by poszalał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi