Marcin.O Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Andrzej za tydzień jak warun będzie to polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A ja dziś bawiłem się w odlewnika (w sumie mój wyuczony zawód to modelarz odlewniczy ) Odważniki ,bo będzie kilka, ważą ok 320 g szt. i są praktycznym balastem do Virusa na zbocze w razie potrzeby dociążenia modelu. Jako że nie ma opcji zrobienia tego profesjonalnie czyli balast w bagnet ,odważniki będą doklejane na piance dwustronnej w środku ciężkości ,pod skrzydłami,jako płoza itp.Czy będzie miało to sens -się okaże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Właśnie jest problem z tą rurą w kadłubie , ja mam kadłub zboczowy i są tam 2 rurki na balast ale włożenie go tam graniczy z cudem . Plan jest taki żeby te doklejać do boku kadłuba czy się sprawdzi zobaczymy w praktyce 320 gram jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Też tak mam zrobione , okrągłe po 1.5 cm tylko wkładanie ich to jakaś masakra. A tak przy okazji to powinno się co ile wkładać drewniany klocek? I czym zamykasz rurkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Patent z odważnikami, niezbyt mi sie podoba. Nie masz miejsca w kadłubie ? Może lepiej byłoby rure z laminatu w kadłubie zamontować. W niej odważniki. Ile one ważą ? No mi też to się średnio widzi ale nie widzę innej opcji. Może coś by upchał do kadłuba ale to parę gram . Zostaje tylko coś na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Najwytrwalszy na lotnisku image.jpeg No nie powiem ale pizgało nieźle, w sumie dwa pakiety poszły ale trzeba było się pilnować coby Solek nie poszedł zbyt wysoko bo szły spore fale mgły co powodowało utratę kontaktu wzrokowego. W sumie latanie przy nodze trochę szybkich niskich przelotów, no cóż każde warunki warto przetestować. Kazek dzięki za fotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Boguś stalowy bagnet pełny w skrzydła wkładamy wieć balast w bagnecie odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Boguś stalowy bagnet pełny w skrzydła wkładamy wieć balast w bagnecie odpada No to faktycznie kiszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dzisiaj odpaliłem silniczek super chodzi. Sorka za jakość ale YT strasznie psuje jakość filmów ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Ale strasznie u Was mglisto. Cóż widać że Solius daje rade w każdych warunkach no i Boguś Tak to prawda Łukasz Solius naprawdę daje radę w nieciekawych warunkach, fakt że trzeba się pilnować ale to chyba jak z każdym modelem. I pomimo że nie jest to laminat czy konstrukcja jestem bardzo zadowolony z jego posiadania i jego właściwości lotnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Tak z innej beczki niechce ktoś kupic mojego Addictiona kpl za 650 stówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Rafał tak wygląda kadłub zboczowy do naszych świrusów . Jako balast wkłada się te ołowiane wałeczki do rurek tylko , jest to strasznie upierdliwe . Jutro wsadzę odbiornik , beca , i pakiet i czekamy na jakiś warun do latania A i średnica wałka to 1,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 A ja mam na pozbycie nowy regulator 70 amper tanio i nowego wicherka 175 zł jakby kogo interesowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dokładnie 800 gram wchodzi i tak jak mówisz będę bazował na tym kadłubie , teraz tylko czekać na wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Lata ktoś esą ?chętnie w sezonie powalczę mam w planie P40 zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Ja latam ESA. Yak-3 od Marka R. . Chętnie z kimś poćwiczę. W tym sezonie byłem gościem na lotnisku ale mam mocne postanowienie że przyszły sezon rozpocznę jako jeden z pierwszych Może tym razem się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 No to ja kupię jakoś w grudniu esiaka złożę porzadnie i dam focisze że gotowy i lecimy z koksem, koledzy który byli ze mną też kupują i może przyjadą to powalczymy we 4. EDIT. http://cyber-fly.pl/pl/p/P-40-ESA-malowany/1452 takiego P-40 w szarym malowaniu nie tym brązowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ja Panowie składam Pipera, rozpocząłem praca na naszej modelarni kadłub na sobotę przewiduje z statecznikami zakończyć. Zamówiłem Koverall do oklejenia i malowania Pipera Skrzydła wycięte więc w zimie oblot. Kadłub laminatowy do Bociana zamówiony więc też do lakierowania i koniec. Fox gotowy do oblotu. A tak w ogóle to w piątki i soboty od 17 jestem na modelarni czy ktos cos będzie jeszcze robił bo siedzę sam jak kolek a tylu było chętnych. A tu mała niespodzianka warto zobaczyć cały film: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ogarnij temat bo link jest do luftu.Jest coś takiego... podgląd posta. No teraz jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Tak zablokuje , na zamknięcie dam okrągłe kołki drewniane takiej samej średnicy przykręcane śrubką , myśle że wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi