sbogdan1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Przewietrzyłem trochę swoje zbiory i być może uda się zrobić kalendarz.Na razie przymiarka...Oczywiście nie sposób zamieścić wszystkie foty,było by zbyt pięknie mimo to może uda się wyłuskać te najlepsze.Większość modeli jest z naszego lotniska , są i gościnne oraz model który przeszedł do krainy wieczności. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ale mi się fajnie zrobiło jak zobaczyłem te fotki . Mogło by wrócić lato i latanie na całego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Super ale to super są wszystkie zdjęcia, naprawdę robią wrażenie Szkoda że tak mało szybowców Boguś Valiant ładny, Decathlon też.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Super ale to super są wszystkie zdjęcia, naprawdę robią wrażenie Szkoda że tak mało szybowców Boguś Valiant ładny, Decathlon też.... Myślę że szybowce jeszcze wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Bardzo ładne zdjęcia . Mnie też już się chce wiosny i ciepła , na razie sobie latam u siebie małym Spitfajerem , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jeżeli dojdzie do zrobienia kalendarza przez Bogusia to oczywiście jestem chętny na 1 sztuke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dziś we trójkę z Grześkiem i Marcinem rozpoczęliśmy sezon halowy 2015/16 na hali w Bieruniu Obyło się bez większych incydentów i każdy wrócił zadowolony do domu. Poniżej fotka, a Grześ wrzuci film 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Sezon na Dom Pérignon (CA) uważam za otwarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Obiecany film 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Dziś pogoda na lotnisku idealna w miarę ciepło i prawie bezwietrznie Jutro ponoć warunki jeszcze lepsze,więc myślę że Nas więcej będzie Marcin myślę że jutro wszystko wypali 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dzień 20 grudnia okazał się ciekawym wydarzeniem na lotnisku w Kętach . Piękna bezwietrzna pogoda,słoneczna,ciepła aura pozwoliły na wykonanie oblotu modelu naszego kolegi Marcina , Su -29 z firmy Sebart. Dotarła większość najbardziej aktywnych członków lotniska zobaczyć to wydarzenie, jak i spotkać się na starym roku i podyskutować. Ja mam dwa filmiki na których trochę kłamię . Zakładana optymistycznie waga modelu w granicy 8 kg okazała się nierealna... Model zrobiony "na bogato" po oblocie i zważeniu pokazał na wadze ok 9,250 g !(z pełnymi zbiornikami ) Waga ta jednak w istotny sposób nie wpłynęła na lot i zachowanie modelu -lata on zdecydowanie rewelacyjnie. Najważniejsze jest jednak zadowolenie właściciela ,okazało się ono ogromne . Ja kręciłem ,Boguś focił . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Nie ukrywam że model Marcina medialnie prezentuje się doskonale. Piękna kolorystyka, ładne wykonanie, do tego świetny lot, czego można chcieć więcej.A więc stratujemy z Marcinem... Kolejne foty już wkrótce... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Model jak model .Dawaj zbiorową fotę . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Lata ładnie ci Marcin ta maszyna , ciekawe ma stateczniki . Pogoda dziś naprawdę była bajeczna myśmy też u siebie polatali elektrykami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jest i zbiorowa Nawet takie modele zawitały na nasze lotnisko Szybki nie słyszalny przelot ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 To i ja coś skrobnę , i nie ukrywam że micha dalej mi się cieszy choć mały stres mnie od rana zjadał . Su lata jak marzenie , star bez problemowy jak po sznurku , wystarczyło tylko kilka kliknięć trymerem wysokości i model wytrymowany. Pętle , beczki kręci jak od linijki , lot nożowy też rewelacja. W drugim locie spróbowałem zawisu , z dwoma zbiornikami pałnymi wisi i odchodzi z zawisu bez problemu a po wytankowaniu dymu jest jeszcze lepiej tak w skrócie słucha się sterów w każdej prędkości. Do lądowania też podchodzi spokojnie i wolno . Teraz trzeba czekać na wiosnę i pomalutku wlatywać się w model i pokąbinować ze SC i ustawić go pod siebie ( teraz był sc z przodu).Chciałem podziękować przybyłej publiczności , kamerzyście i naszemu fotografowi , a wyszczególności Rafalowi za porady przy składaniu Su. Dzięki chłopaki że do startu podtrzymywaliście mnie na duchu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Czego dziś nie mieliśmy na lotnisku , a raczej nad lotniskiem, no cóż, było w zasadzie wszystko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ta waga jakaś taka pijana trochę Gratulacje z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Coś tam Marcinowi zaświtało aby wybrać się w dalszy lot No dobra no to jeszcze kilka fot, tak jak pisałem i wspominał Rafał, maszyna prezentuje się bardzo ładnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Krzysiek jakaś bardzo pijana , sam się zastanawiam skąd tyle. 9,2 z dymem zatankowanym. Niby nic tam podokladanego nie ma , pompa 90 g drugi zbiornik i nic więcej. No ale cóż jest jak jest zawsze można dym wyciągnąć i będzie lżej. Według producenta 8,5 kg ma być i myślę że bez dymu tyle by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi