Skocz do zawartości

Lotnisko modelarskie - Kęty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pisałem,godnie zakończyliśmy sezon lotny na ten rok :) .

Udało się w grupce polatać "planktonem" w ten ostatni słoneczny aczkolwiek mroźnawy dzień,nawet trafiła się niezła termika.

Teren lotów to słynne miejsce, za sprawą budowanej od x-lat zapory na ujęcie wody dla Śląska -Świnna Poręba

Lataliśmy prawie na jej dnie ;) .

Fotki i 2 filmiki

P.S nie ma co rozpaczać ,jutro rozpoczęcie nowego sezonu....

2015-12-31-1163.jpg

2015-12-31-1164.jpg

2015-12-31-1165.jpg

Opublikowano

Właśnie wróciliśmy z Kazkiem z Bielska-Białej  gdzie wśród miejscowych modelarzy rozpoczęliśmy sezon na ten rok :D .

Miłe spotkanko,życzenia,trochę lotów Sbachem i Falconem.W rączki trochę zaszczypało ;) .
Ja tym razem nie mam fotek ,Kazek a Ty ?

Opublikowano

Właśnie wróciliśmy z Kazkiem z Bielska-Białej  gdzie wśród miejscowych modelarzy rozpoczęliśmy sezon na ten rok :D .

Miłe spotkanko,życzenia,trochę lotów Sbachem i Falconem.W rączki trochę zaszczypało ;) .

Szkoda że nie wiedziałem nic o tym, wpadłbym na 100%.

EDIT. Zdjęcie Piotra (bocianmix)

10154096_1037327116331631_84673370174311

Opublikowano

No ładnie ładnie, zazdroszczę pozytywnie :)

Ja w sylwka byłem ,,niegrzeczny,, moje ,,lipole,, padły o piątej nad ranem więc do pełnej

sprawności potrzebują trochę czasu na regenerację wiec nie ryzykowałem jakiej kolwiek

poza domowej aktywności.

Jutro prawdopodobnie coś białego ma lekko lecieć z nieba, mimo to chyba się wybiorę na lotnisko,

o ile warunki będą w miarę przyzwoite na wyższe wzbicie się w powietrze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie Janku odległość spora ale nie znowu tak ogromna.
Ostatnio pogoda taka se, spore zachmurzenie i latanie na wyższym pułapie

średnio widzę.
U mnie wraz z opadami śniegu i nadejściem mrozu pojawił się spory obszar

do latania przeszło 25h otwartej przestrzeni równo jak na stole bilardowym,

staw bez wody zamarznięty i przysypane białym puchem...bajka :)

Opublikowano

Ale tu cisza ;) .Widać że zima trzyma ostro...

To tylko taka cisza przed burzą :) . Kęty zbroją się na potęgę,wiosna powinna pokazać nowe nabytki,będzie trochę oblotów :D .

Przypominam że pod koniec lutego jak co roku planujemy spotkanie w knajpce na BP w Nowej Wsi w celu podsumowania sezonu,nowych planów na nowy sezon,planowanie pikniku rodzinnego.

Szczegóły już niebawem zamieści Kazek.

Opublikowano

Coroczne spotkanie posumowywujące poprzedni sezon wstępnie zaplanowane jest na ostatnią sobotę lutego tj.27 sobota godz.18-ta

(hasło "modelarze" ;) ),

jak zwykle spotkamy się w Malinowym Lesie na BP w Nowej Wsi 

http://www.malinowylas.pl

Proszę o zaplanowanie wolnego wieczoru na ten dzień   :) . Omówimy plany na rok 2016 przy kawie i nie tylko  ;)

Wszystkich jak zwykle poinformuję emailem o spotkaniu .

• Lubię to 2
Opublikowano

Aby nie było że się nic nie dzieje więc postanowiłem dodać fociszkę z dzisiejszego dnia.

RC team Kęty są wszędzie, tym razem Goczałkowice B)

12622155_800663420039393_687009434706714

Opublikowano

Dominik,ale wynalazłeś  zabytkowy filmik ;) .

Ten model to już przeszłość :mellow: ,nadchodzi nowe :D .

Teoretycznie jak sprawdzi się pogoda to w przyszłą niedzielę planujemy jakieś loty .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.