Gość horn3t Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Przesadzasz w tłoku ujdzie czyli jest ok , przed malowanie w walce z kurzem zawsze rozpylam żony zraszaczem do kwiatów wodę, mgła wodna powoduje zbieranie kurzu i problem znika. Osobiście dodam, że czasami widuje modele wymuskane i wypieszczone, które nijak mają się do rzeczywistości zwłaszcza dotyczy to samolotów wojskowych z którymi się nie cackano ani w fabryce ani na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 dzięki, o zraszaczu nawet pomyślałem ale dopiero po malowaniu Osobiście dodam, że czasami widuje modele wymuskane i wypieszczone, które nijak mają się do rzeczywistości zwłaszcza dotyczy to samolotów wojskowych z którymi się nie cackano ani w fabryce ani na lotnisku. no wiem i dlatego nie poprzestałem na samym solartexie, ale osobiście wolałbym chyba smugi od pędzla niż poprzyklejane paprochy. no i niestety nie mam w swojej przeszłości modelarstwa redukcyjnego i techniki postarzania, śladów eksploatacyjnych itp. są dla mnie czarną magią . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Niebawem będzie ciąg dalszy Kup sobie ACES HIGH MAGAZINE - odcinek WWI Centenary. Jest piękny Pup z Wingnut Wings 1/32, na którym się wzorowałem brudząc mojego Eindeckera. Do tego magazynu publikują modelarze ze światowej czołówki. http://www.aceshighmagazine.com/issue2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 a jak to można kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja kupiłem w Łodzi w sklepie modelarskim. 40 zeta. Poszukaj w Wawie, powinni gdzieś mieć. Tu mieli: http://www.mojehobby.pl/products/aces-high-magazine-issue-2-WWI.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 a tak przy okazji, spryskiwacz znakomicie poprawił warunki malowania w garażu, jest wyraźnie lepiej, prawie bez paprochów , gorzej z żoną powoli traci cierpliwość, chyba muszę ją wysłać na weekend do jakiegoś spa a w tym czasie zdąrzyć z malowaniem SE i wietrzeniem domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 taka mała przymiarka do oznakowania kadłuba, to na razie tylko papierowe szablony, ale wychodzi, że wszystko się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam Arku jakoś mało ostatnio piszesz o swoim modelu,tak dla zachęty jeśli pozwolisz wrzucę kilka zdjęć modelu SE-5a wykonanego przez modelarza z Australii .Poziom wykonania powalający - budował go 3000 h,napędzany silnikiem Laser 200 ,przednia żaluzja silnika ruchowa składa się z 300 elementów.Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 gdyby nie zdjęcie z autorem to twierdziłbym, że to oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 A jak tam Twój oznaczenia pomalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Nie wiem czy jestem rekordzistą w długości budowy modelu, ale na pewno jestem w czołówce Powoli zbliża się ten moment, to znaczy oblot. Czekam tylko na moduł grzania świec, bo poprzedni dokonał żywota, Silnik na szczęście działa https://youtu.be/sQCp1YkmaKk a tu parę fotek już prawie gotowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Arku , życzę udanego oblotu .Odnośnie długości budowy to jesteśmy w ścisłej czołówce ,z tym ,że u mnie na razie "nima" szans na oblot w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Tylko, że Ty Adam budjesz Makiete przez duże M. A ja taką popierdułke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Już tam popierdułka - widziałem w Bobrownikach -piękny model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 no i w końcu nadeszła ta chwila, wczoraj SE w końcu poleciał. Powiem tak lata genialnie, kwargli żadnych nie robiłem w powietrzu, bo trochę się bałem żeby coś się nie urwało . Jeszcze przyjdzie na to czas. No lądowanie mi trochę nie wyszło, ale sami zobaczycie. On strasznie dobrze szybuje, a ja bez sensu chciałem to skrócić. Generalnie dawno nie latałem, co widać https://youtu.be/8cIieHgzKoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Się cieszę :D :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek_O. Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Gratuluje udanego oblotu.Szkoda tylko że nie pojechałem popatrzeć .Może innym razem, jakieś wspólne lotyz teraz moim, a kiedyś Twoim Pupem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Muszę wprowadzić kilka poprawek konstrukcyjnych, żeby się nie bać trochę bardziej aktywniej latać, być może nie są potrzebne, ale tak dla świętego spokoju, chodzi o mocowanie stójek do górnych płatów. W "Pupie" jest to trochę inaczej rozwiązane. Oprócz wspomnianych poprawek, w zasadzie model gotowy jest do oblotu nr 2. Takie dwa ptaki z jednej epoki na niebie, to by był super widok. no i już zrobione, teraz już nie będę sie obawiał o mocowanie stójek do górnego płata, w sumie było prościej niż myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi