sebamor Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Sposób 2 trochę ciężki - mosiądz trochę waży biorąc pod uwagę 4 załamania * 2 bo jest góra i dół mamy 8 łączników z mosiądzu. co nie jest najlepszym pomysłem w modelu, w którym i tak już dodatkową masę stanowi klej pomiędzy kawałkami skrzydła. Lepszym pomysłem byłby chyba bowden lub rurka aluminiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 To pewnie widziałeś że powstały 3 zestawy:) Premierę na zawodach (jeśli wszystko będzie ok) P11 będzie miało w Warszawie 15 września. Zastanwaiam sie jak to latać będzie i jak z wyważeniem czy da radę czy trzeba będzie nosek doważyć. Muszę skończyć koledze Fw i zabieram się za P11:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ja przełamuję pręt w palcach w odpowiednim miejscu. Dosłownie jest złamany, ale nie przerwany (rozdzielony na dwa). Wpuszczam w nacięcie i zalewam CA. Problemów ze sztywnoscią nie mam ( ). Wszak pręt pracuje na rozciąganie, nie na zginanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 To pewnie widziałeś że powstały 3 zestawy:) Premierę na zawodach (jeśli wszystko będzie ok) P11 będzie miało w Warszawie 15 września. Zastanwaiam sie jak to latać będzie i jak z wyważeniem czy da radę czy trzeba będzie nosek doważyć. Muszę skończyć koledze Fw i zabieram się za P11:) Powodzenia w budowie . Może się skuszę na P-11 kto wie . Swoją drogą, to odkąd zacząłem latać ESA chciałem mieć p-51. Właściwie, to od zawsze mi się mustang podobał. Za dużo maszyn za mało funduszy . ...Ja to bym mógł siedzieć i grzebać cały czas przy tych modelach . Co do tego łamania prętów, to tak zrobiłem w moim poprzednim Korsarzu i wtedy się trochę skrzydła gięły. Możliwe, że to przez to, iż to był mój 1 model ESA i nie zalałem prętów tak jak trzeba. W każdym bądź razie tutaj zrobiłem bez łamania i jest ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ładne i efektowne wykonanie ,wiem że to tylko kombat i że się będę czepiać ale kabinka ma troszkę zły kształt .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ładne i efektowne wykonanie ,wiem że to tylko kombat i że się będę czepiać ale kabinka ma troszkę zły kształt .. Te kanciaste rogi były od taśmy maskującej, która miała za zadanie zostawić kabinkę w kolorze białym, abym później mógł ją wycieniować. Wszystko zostało już poprawione - nie pozwoliłbym sobie na zły kształt kabinki . Jak tylko zrobię podział blach oraz inne szczegóły to wstawię zdjęcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To chyba chodzi o to, że trochę 'spłaszczona' z przodu Też mi się lekko wydaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Taki kształt dostałem w zestawie, ja tylko zaokrągliłem. Mogę to zmienić, ale w rzeczywistości nie wygląda na aż tak spłaszczoną. Będzie mniejszy opór aerodynamiczny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Świetnie Ci wyszło malowanie! Ciesze sie ze pomogłem:) Udanych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Co do kabiny, to chyba jednak chodzi o brak tego spłaszczenia z przodu. Kabina to jedna z bardzo charakterystycznych cech korsarza, Ma specyficzny kształt. Myślę, że gdybyś położył nóż na wierzchu kadłuba ostrzem w stronę ogona i wjechał w przód kabiny jakieś 1,5cm po kadłubie a następnie z góry odciął to pod odpowiednim kątem, to by już było zupełnie inaczej. A Szymek chyba miał na myśli zbyt łagodny kąt wiatrochronu względem kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak, właśnie to miałem na myśli, ale źle to nazwałem Zrobiłem to na rzucie z boku. Powinno być tak jak na dole, a jest tak jak na górze. Nie ma to może większego znaczenia, ale z drugiej strony to ważny element w Korserze Pomimo tego i tak model wygląda super, ale mógłby jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ok kabinka poprawiona. Teraz ma charakterystyczny kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ty mi tutaj nie gadaj, tylko wstawiaj zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Troszkę się to wszystko przeciągnęło, ale w końcu udało mi się dokończyć Korsarza. Oto efekt finalny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Gratuluję! Mistrzostwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Podziały blach mogłyby być trochę bardziej delikatne i jakimś ciemniejszym kolorem, ale i tak model jest śwetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Podziały blach mogłyby być trochę bardziej delikatne i jakimś ciemniejszym kolorem, ale i tak model jest śwetny Specjalnie takie, bo ciemny kolor "pochłania" jaśniejszy. Za jakiś miesiąc powinny zrobić się delikatniejsze i bardziej szarawe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No właśnie o kolor szary mi chodziło do kreślenia podziałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Bardzo ładnie wyszło, gratuluje. Jeszcze tylko gumka na propsaver i w górę I nie zapomnij o filmiku z pierwszego oblotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Corsair już latał wiele razy, chociażby dzisiaj na treningu na Czyżynach. Model poleciał w 2 walkach w pierwszej latały 3 modele łącznie z nim zaliczył 2 cięcia i ochronę. Natomiast druga walka była 1 vs 1 gdzie także zaliczył cięcie, niestety bez ochrony. Bądź co bądź uciął wszystko co było możliwe do ucięcia i jestem z niego zadowolony - super sprzęt na zawody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi