Tomek.S Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Pytanie brzmi : Czy na w/w symulatorze da się nauczyć podstawowych odruchów?? Póki co nie mam jeszcze aparatury, a gdyby można było się czegoś nauczyć na tym symulatorze to nawet siedząc w autobusie mógłbym "podnieść skill'a" Kilka zrzutów: sterowanie modelem Menu: Można zmienić mode (1,2,3,4). Są różne ( do pobrania ) modele samolotów i heli i dwie różne scenerie (nie wiem czy są do pobrania). Można dowolnie zmieniać różne parametry: Nie mam doświadczenia z pilotowaniem modeli więc nie wiem czy na tym da się czegoś nauczyć.
tomyy29 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Kiedyś też próbowałem za pomocą mojego smartfona latać tym symulatorem, Szczerze powiem że daleko takiemu sposobowi sterowania do realu, nawet sterowanie za pomocą aparatury jest o niebo bliższe niż to androidowe, choć symulator ten, a raczej jego fizyka lotu daleko odbiega od rzeczywistego zachowania modelu. Musze przyznać że używałem tylko darmowych symulatorów i oczywiśćie da się wyuczyć podstawowych zachowań podczas sterowania, ale takie smart`fonowe sterowanie nie ma się w żaden sposób do sterowania aparaturą. Oczywiście tak jak pisałem wczesniej podstawowych nawyków mozna się nauczyć, ale pytanie czy to potem nie będzie bardziej przeszkadzało w realnym lataniu... Ale to tylko moja opinia, Ty sam tu urządzisz.....
Tomek.S Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2012 @tomyy29 - Czyli pomimo tego że uklad "drążków" itp (sorry za mój tok rozumowania i wypowiedzi ale jestem laikiem) jest taki sam to w głównej mierze chodzi tu o fizykę/mechanikę lotu ?? tzn aż tak bardzo odbiega od normalnego latania modelem ? Nigdy nie latałem więc nie wiem jak to jest w realu. Mam też głupi problem ponieważ na moim laptopie fms nie działa :/ win7 64 bit grafika zintegrowana... szkoda robic off top po prostu nowy lapek i większość programow nie działa... Jak zainwestuję w własną apkę to wtedy spróbuję dzięki za odpowiedz
tomyy29 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Ruchy w androidzie a ruchy drązkami w aparaturze same w sobie się różnią, a co do realności symulatora do prawdziwego lotu to też jest duża róznica. Ale oczywiście polecam nauke na symulatorze gdyż idzie wytrenować sobie podstawowe odruchy i zachowania podczas lotu modelem, ale tak jak ja latałem na symulatorach darmowych, to żaden nie oddawał w pełni tego jak model naprawde zachowuje się w powietrzu, może płatne komercyjne wersje symulatorów oddają jakąś realność w lataniu ale moim zdaniem tylko prawdziwy lot pokazuje prawdziwe zachowanie modelu. Symulator tak jak sama nazw wskazuje symuluje prawdziwe zachowanie modelu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi