robertus Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Niezwyciężony Hammerhead trafił w końcu na godnego przeciwnika. Najlepszy pilot obcych w eksperymentalnej maszynie sieje spustoszenie w szeregach kosmicznych marines. Tymczasem na ziemi tworzy się jego kopia.http://youtu.be/n0SnwbBQyJ0Czy uda się skopiować maszynę obcych w zakładach AeroTech?Dowiemy się wkrótce... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Gratuluje pomysłu, będę obserwował z zaciekawieniem. Jaka jest waga i czy myślałeś już nad wyposażeniem. Poydrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Jak standardowo u mnie, któryś z emaxów, pewnie emax cf2812 lub emax cf2822. Śmigło jak widać, będzie tym razem z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssak1 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Dawno temu oglądałem ten serial i nie mogłem zrozumieć, czemu wyszkolonych pilotów posyłają do walki jako piechotę. Cała reszta super. Włącznie z modelami. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 No no Robertus, zajawka ciekawa, nawet bardzo. Nie sądziesz, że jednak napęd z tylu byłby lepszy ? Wydaje mi się, że pojazd na tym skorzysta wizualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że śmigło z tyłu będzie zmniejszać skuteczność działania powierzchni sterowych, które również są z tyłu, poza tym śmigła w locie nie widać. Mam też plan aby startować nim z ziemi, jak Pogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Pierwsze cięcia. Wszystko robię x3. Wzmocnienie płata rurką węglową a na długiej krawędzie wklejony płaskownik węglowy. Skrzydła będą miały profil KFm-4 z dokładki depronu 3mm po obu stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Kolejny ciekawy projekt. Ja bym uważał na te szpikulce. Szybko je zgubisz, albo pokruszysz , jeśli nie będą wzmocnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Będzie jak na skrenie ze sketchupa. Liczę że to wystarczy, choć przydałoby się je zrobić z epp. Tak to będzie z jednej strony. Jest to raczej szybki projekt. Zaintrygowała mnie rzutka, która ładnie poleciała. Zobaczymy jak poleci większy brat. Edit. I skrzydełka gotowe. Jeszcze przed szlifowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Sklejone skrzydła. Konstrukcja wzmocniona prętami węglowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Oj, te wzmocnienia odbiorą cały urok maszynce. Nie lepiej podkleić skrzydło płaskownikiem/ prętem/rurką ? Zachowaniem stałej odległości tych trzech płatów zajmie się przecież kadłub o dużym w stosunku do nich promieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Kadłub to tylko poszycie z depronu 3mm. Nie usztywni skrzydeł. Na zakończenie dnia. Dla porównania z krzesłem. Chyba trochę przesadziłem ze skalą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 OMG !!! Ależ to wielkie !!! Po obejżeniu pierwszego filmiku z rzutkiem myślałem sobie że to będzie .... ze 40/50 cm a to ma z metr Wygląda super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Start a'la Pogo będzie fenomenalny. Co do podpórek - nadal uważam , że są zbędne, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu. Ostatnio zastanawiałem się, jak usztywnić połówki statecznika przyklejone do listewki balsowej 4*8. Wylaminowałem za pomocą formy z oklejonego taśmą depronu i deski z wyciętym trójkątem załamany płaskownik. Łączenie jest nie do ruszenia (ów płaskownik przyklejony na CA) .Jestem pewien, że jeśli przykleisz w miejscu styku płatów 3 listewki zeszlifowane na 60 stopni i podkleisz kilkoma takimi płaskownikami lub dodatkowymi wręgami trójkątnymi, te węgle na zewnątrz będą zbędne, a zyskasz na wyglądzie. Więcej się nie odzywam w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dla mnie samolot musi mieć wymiary przynajmniej około metra. Samoloty typu ESA są dla mnie za małe. Ten,mimo, że jego długość to 90cm, jest spory, a to przez to, że jest taki 3D. Lepszy by był nieco mniejszy. Mam nadzieję, że emax 2822 go uciągnie na starcie. Waga w tym stanie to nieco ponad 300gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wow, ale spory. Cały zapas izofloru wykupiłeś w "Mrówce" ?Kiedy planujesz oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 No właśnie, pomyliłem się i kupiłem zły podkład pod panele, do domu. Trzeba go jakoś wykorzystać. Chiggi nie był na mojej liście "do zrobienia", ale skoro rzutka lata zachęcająco, to czemu nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Bardzo ciekawy projekt. Mam takie pytanie, jak będziesz orientował model w przestrzeni, pomalujesz jakoś, czy co? Bo jak tu latać gdy nie mamy góry, dołu, lewej czy prawej strony a model wykręci kilka beczek tak ze 100m od Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dokładnie . Na stateczniku pionowym pomaluję jakieś pasy czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 1 -Projekt świetnie się nadaje do schowania silnika w środku konstrukcji, a'la electric pusher. 2 - Zamiast tych rurek, wyciąłbym dwa krzyżaki trójramienne ze sklejki 1,5-2mm i wkleił w skrzydła jak wzmocnienia, tak by łączyły się w kadłubie. Jeden z nich można by wykorzystać jako wręgę silnika wg punktu 1. Wówczas model zachowałby czystą formę. Projekt jest bardzo ciekawy i kibicuję mu w miarę możliwości. A te obecnie są niewielkie, jako że piszę z serca Mazur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi