Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezwyciężony Hammerhead trafił w końcu na godnego przeciwnika. Najlepszy pilot obcych w eksperymentalnej maszynie sieje spustoszenie w szeregach kosmicznych marines.

Tymczasem na ziemi tworzy się jego kopia.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://youtu.be/n0SnwbBQyJ0
Czy uda się skopiować maszynę obcych w zakładach AeroTech?
Dowiemy się wkrótce...
  • Lubię to 1
Opublikowano

Dawno temu oglądałem ten serial i nie mogłem zrozumieć, czemu wyszkolonych pilotów posyłają do walki jako piechotę. Cała reszta super. Włącznie z modelami. Powodzenia.

Opublikowano

No no Robertus, zajawka ciekawa, nawet bardzo.

Nie sądziesz, że jednak napęd z tylu byłby lepszy ?

Wydaje mi się, że pojazd na tym skorzysta wizualnie ;)

Opublikowano

Wydaje mi się, że śmigło z tyłu będzie zmniejszać skuteczność działania powierzchni sterowych, które również są z tyłu, poza tym śmigła w locie nie widać.

Mam też plan aby startować nim z ziemi, jak Pogo. B)

Opublikowano

Pierwsze cięcia. Wszystko robię x3.

Wzmocnienie płata rurką węglową a na długiej krawędzie wklejony płaskownik węglowy.

Dołączona grafika

Skrzydła będą miały profil KFm-4 z dokładki depronu 3mm po obu stronach.

Dołączona grafika

Opublikowano

Będzie jak na skrenie ze sketchupa. Liczę że to wystarczy, choć przydałoby się je zrobić z epp.

Tak to będzie z jednej strony.

Dołączona grafika

Jest to raczej szybki projekt. Zaintrygowała mnie rzutka, która ładnie poleciała. Zobaczymy jak poleci większy brat.

Edit.

I skrzydełka gotowe. Jeszcze przed szlifowaniem

Dołączona grafika

Opublikowano

Oj, te wzmocnienia odbiorą cały urok maszynce. Nie lepiej podkleić skrzydło płaskownikiem/ prętem/rurką ? Zachowaniem stałej odległości tych trzech płatów zajmie się przecież kadłub o dużym w stosunku do nich promieniu.

Opublikowano

Kadłub to tylko poszycie z depronu 3mm. Nie usztywni skrzydeł.

Na zakończenie dnia. Dla porównania z krzesłem. Chyba trochę przesadziłem ze skalą.

Dołączona grafika

Opublikowano

OMG !!!

Ależ to wielkie :) !!!

Po obejżeniu pierwszego filmiku z rzutkiem myślałem sobie że to będzie .... ze 40/50 cm ;)

a to ma z metr :)

Wygląda super :)

Opublikowano

Start a'la Pogo będzie fenomenalny. Co do podpórek - nadal uważam , że są zbędne, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu. Ostatnio zastanawiałem się, jak usztywnić połówki statecznika przyklejone do listewki balsowej 4*8. Wylaminowałem za pomocą formy z oklejonego taśmą depronu i deski z wyciętym trójkątem załamany płaskownik. Łączenie jest nie do ruszenia (ów płaskownik przyklejony na CA) .Jestem pewien, że jeśli przykleisz w miejscu styku płatów 3 listewki zeszlifowane na 60 stopni i podkleisz kilkoma takimi płaskownikami lub dodatkowymi wręgami trójkątnymi, te węgle na zewnątrz będą zbędne, a zyskasz na wyglądzie. Więcej się nie odzywam w tej sprawie :P

Opublikowano

Dla mnie samolot musi mieć wymiary przynajmniej około metra. Samoloty typu ESA są dla mnie za małe. Ten,mimo, że jego długość to 90cm, jest spory, a to przez to, że jest taki 3D.

Lepszy by był nieco mniejszy. Mam nadzieję, że emax 2822 go uciągnie na starcie. Waga w tym stanie to nieco ponad 300gram

Opublikowano

No właśnie, pomyliłem się i kupiłem zły podkład pod panele, do domu. Trzeba go jakoś wykorzystać. ;)

Chiggi nie był na mojej liście "do zrobienia", ale skoro rzutka lata zachęcająco, to czemu nie...

Opublikowano

Bardzo ciekawy projekt. Mam takie pytanie, jak będziesz orientował model w przestrzeni, pomalujesz jakoś, czy co? Bo jak tu latać gdy nie mamy góry, dołu, lewej czy prawej strony a model wykręci kilka beczek tak ze 100m od Ciebie? :D

Opublikowano

1 -Projekt świetnie się nadaje do schowania silnika w środku konstrukcji, a'la electric pusher.

2 - Zamiast tych rurek, wyciąłbym dwa krzyżaki trójramienne ze sklejki 1,5-2mm i wkleił w skrzydła jak wzmocnienia, tak by łączyły się w kadłubie. Jeden z nich można by wykorzystać jako wręgę silnika wg punktu 1.

Wówczas model zachowałby czystą formę.

Projekt jest bardzo ciekawy i kibicuję mu w miarę możliwości. A te obecnie są niewielkie, jako że piszę z serca Mazur. :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.