olo Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Chyba nie będzie wystawało jeżeli zamontujesz je na ,,leżąco" i przesuniesz bliżej dźwigara skrzydła. Jaką grubość ma skrzydło w miejscu dźwigara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Skrzydło w miejscu dzwigara ma 38 mm. więc na leżąco spokojnie się zmieści, tylko jeszcze mam problem i niewiem co lepsz serw:hs-81 czy 322 hd.Lepiej chyba hs-81? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 322 HD ma mocniejsze tryby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zrobiłem tak jak muwiliście serwa zastosowałem 322 hd niewiem tylko jak serwo przymocować w skrzydle Z jednej strony mam mocowanie, tam gdzie widać śrubki to wkleje klocek ze sklejki i przykręce,z drugiej strony coś trzeba wymyślić .Jakieś pomysły??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Wejdź na stronę http://www.greatplanes.com/parts/ ściągnij na dysk manuala Piper J-3 Cub 60 Kit - GPMA0162 na stronie 21,26 masz napisane i pokazane jak można to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam olo, dzięki za stronkę. To jest jak poradnik abc strugacza Pozdrawiam :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Arti61 jeszcze jedna stronka http://www.top-flite.com/manuals/index.html Na obu stronach można znaleźć kilka instrukcji z których można wyciągnąć praktycznie kompletne plany z których można coś wystrugać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Lotki już gotowe>niewiem tylko jaki kont powinien być przy max. wychyleniu lotek??? [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zajrzyj na strony podane przez Darka. Tam wyszukaj instrukcję od Pipera i na samym końcu takiej instrukcji jest napisane jakie wychylenia ustawić. Wielkości są podane w mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Czy ta płytka sklejki do której jest mocowane serwo jest wklejona na stałe? Bo jeśli tak to nie będziesz miał później dostępu do serwa np. po to by go wyjąć do innego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Na razie jest tylko wsadzona ćiasno.Wychylenia lotek nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Narazie jest tulko wsadzona cisno. a co do wychylenia to muj angielski jest na niskim poziomie i nieznalazłem wychylenia lotek.Jak ktoś wie to przosze napisać Gdzieś się śpieszysz i robisz straszne babole a ja obiecałem sobie że nie będę pisał w tematach gdzie autor nie zwraca na to zupełnie uwagi Nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 popraw literówki w swoich postach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Niektórych drażni(mnie również) fatalna ortografia jaką się często posługują forumowicze :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Wychylenia lotek i reszty ustawisz później są na str.46. Będziesz robił to mocowanie serwa lotki tak żeby mieć do niego dostęp ? Trzeba tylko zrobić to tak jak na rysunkach. Brakuje Ci materiału albo małych wkrętów do mocowania tej klapki z serwem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja wiem że wychylenie lotek ustawie później, tulko nie wiem ile musi wynośić wychylenie maksymalne bo jak mam za mało to potem nie zmienie tego( to co na zdjęciu jest u mnie max).Dostępu nie będzie u mnie bo wszystko okleje foliom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Krzysztofie ja też oklejam całe modele folią,ale do każdego serwa mam dostęp. Jeżeli masz dostęp do serw,zawsze można zmieniać wychyły lotek,lub wymienić serwo po odkręceniu czterech wkrętów. Zobacz fotki mojego Piperka w skali 1:4 i tak samo lub podobnie,możesz to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dziękuje P. Henryku,bardzo mi to pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Przejrzyj jeszcze swoje posty pod kątem ortografii, to też Ci pomoże. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.