kbr1 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 No i wkońcu jest dobrze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 dobże :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zrobiłem tak jak P.Henryk napisał .Jak coś jest nie tak to prosze pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Dzieńdobry ,potrzebuje jakieś fotki wykonania podwozia do piperka ja mam narazie tak: Osłony goleni już mam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Ładna robota i ładne pisanie. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Dzięks. Jaki śilnik do tego piperka os max 40 la chyba troche mało.Model ma 193 cm rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Widze że pisze sam do śiebie ale co tam mam śilnik os max 40 la nie wiem tylko czy nie lepiej wstawić :SuperTigre G-51 Ring lub ASP .52 A to .Wolałbym os max 40la bo już go mam ,ale jak nie starczy to trudno kupie większy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 W moim modelu Piperka zrobiłem podwozie z drutu sprężynowego 5mm i 4mm amortyzatory,ale jest to duży i ciężki model. W twoim modelu wystarczy drut sprężynowy 4mm na podwozie główne gdzie przychodzą koła,3mm pozostałość podwozia. Nie będę się rozpisywał gdyż ciężko to wytłumaczyć,przesyłam kilka fotek wykonania takiego podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wielkie dzięki za te fotki bardzo mi pomogły jeszcze mam pytanko, czym to jest tam pośrodku łączone gumą ,sznurkiem?Te czarne na tym pręcie to tylko ozdobne czy ma jakomś funkcje? A śilnik niewiem nadal jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 A tak się prezentuje cały model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Dzień dobry. Mam pytanie czy w tym miejscu gdzie jest źielona kropka moge wstawić wlew paliwa ,trzeba by było jakoś bak przerobić?Prosiłbym o jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 "Wlew" paliwa może być w dowolnym miejscu. Z tym akurat to najmniejszy problem gdyż rurkę silikonową mozesz dowolnie wygiać i koniec - tak by wystawała - umieścić gdzie ci pasuje. Zbiornika też nie musisz przerabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Czas temat odmroźić ,model zstał oklejony paierem japoński grubym x2 . I teraz zostanie pomalowany pistoletem na biało czerwono chyba (napewno nie na żułto )Jak macie jakieś malowania pipera to bym prosił o udostępnienie.To co na zdjęciu waży 1420g przygotowane do położenia już koloru. Myśle że w 3kg z paliwem śię zmieszcze. Fotki: http://img141.imageshack.us/img141/4018/obraz252fr0.th.jpg' alt='obraz252fr0.th.jpg'>[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Jak byś poszukał to byś znalazł :wink: fotki z naszego forum- Ja bym jednak pokrył folią :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 To już znalazłem dawno . A kryłem japonkom ponieważ bradziej wzmocniło mi kostrukcje i jest ładniejszy efekt niż foliom :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 A jaką masz farbę do malowania natryskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Tego ja nie powiem ja tego nie maluje tylko muj wujek jest lakiernikiem . Myślałem że samochodowom ,jak nie to powiecćie jaka by śię nadała?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Taka,która da odpowiedni kolor i będzie jak najlżejsza. Musisz przypilnować wujka żeby nie położył na model tyle farby jak na samochodzie bo będzie za ciężko. Takie pokrycie papierowe malowałem dość dawno temu,ręcznie pędzlem a farba to był zabarwiony nitrocellon.Kolor wychodził dosyć blady ale na to szedł jeszcze parkietolak i w sumie to wychodziło błyszcząco. Musicie uważać z tym malowaniem żeby nie wyszło za ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Mówił mi, że to jest bardzo cieniutka warstwa. Na takiej powierzchni będzie to ważyć max 300g. Nawet jak będzie ważyć 600g to i tak zmieszcze się w 3kg z paliwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 300g to już jest sporo a wersji 600g to porażka. Zaryzykowałbym stwierdzenie że po 100ml farby przy dwukolorowym malowaniu powinno wystarczyć,czyli na modelu będzie ważyć to mniej. Po malowaniu będziesz chyba musiał przypiąć skrzydło do deski żeby się nie wichrowało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.