juras_p@op.pl Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. 2 lub 3 sierpnia około godziny 20:30 latałem swoją CESSNĄ 480 od PELIKANA we wsi Krysk koło Płońska. Noszenie było niesamowite i model bez obrotów szedł w górę. Po kilku minutach lotu w górze zaczęło dosyć mocno wiać. ustawiłem model pod wiatr i próbowałem go ściągnąć na ziemię, ale nie dałem rady. Model poleciał w kierunku północno-zachodnim. Jeśli ktoś jakimś cudem znajdzie ten model, to proszę o kontakt na forum. Model wyglądał jak na fotce, tyle że nie miał owiewek na podwoziu i miał składane śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 *[Model wyglądał jak na fotce]* Przyznaję, fotka fajna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Dobra, dobra. Fotka nie poszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam..ja w maju latałem modelem GRACE-termik...zwiał mi bedac w Mechelinkach na lotach na klifie otrzymałem telefon,że znaleziono mój model na łace-przeleżal 3-miesiace. Pierwsze pytanie ..ile dostanę za znależne/ ....bez kom/ MIAŁEM MODEL OPISANY Z NR TELEFONU...co warto zawsze uczynić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 zwiał mi bedac w Mechelinkach na lotach na klifie otrzymałem telefon,że znaleziono mój model na łace-przeleżal 3-miesiace. Pierwsze pytanie ..ile dostanę za znależne Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi w zdaniu " ile dostane za znaleźne". Z tego co piszesz to Tobie uciekł model i ktoś go znalazł, to chyba Ty powinieneś znalazcy zaoferować jakieś znaleźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Chodzi o to, że osoba która model znalazła pierwsze co zrobiła to zapytała ile dolarów dostanie w zamian za znalezienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Moim zdaniem gdyby model znalazł MODELARZ, to nic by nie chciał w zamian. Jeżeli znalazł go jakiś laik w temacie, to cóż, trudno się dziwić. Natomiast, jeśli znalazł go MODELARZ i pyta o znaleźne, to to nie jest już prawdziwy MODELARZ! Prawdziwy wie lub może sobie wyobrazić co czuje człowiek który gubi swój ukochany model. Ja osobiście nigdy bym o to nie zapytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Dziś dostałem telefon, że ktoś znalazł moją Cessnę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Ja osobiście nigdy bym o to nie zapytał. Niestety nie wszystkim wystarcza uścisk dłoni i wdzięczność w oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Pierwsze pytanie ..ile dostanę za znależne/ ....bez kom/ "Muszę obejrzeć model, bo prawdopodobnie jest i tak zniszczony, elektronika już nic nie jest warta - wie pan/pani - X czasu na powietrzu, deszcz, rosa, I tak to pójdzie do śmieci, ale może konstrukcja będzie w nienajgorszym stanie. Gdzie i kiedy się umówimy? Przyjadę..". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 to napisz jak daleko była, co z nią się zadziało, i ile za znaleźne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam. Cessna już w domu Uszkodzenia małe: pęknięty statecznik pionowy i poziomy, odpadnięte koło. Elektronika w porządku. Niestety nie poznałem uprzejmego znalazcy . Myślę, że jeszcze nie raz pojadę tam na wieś i znajdę dobrego człowieka, by podziękować. Podobno był dość daleko od miejsca startu, bo aż trzy wioski dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Dobrze, że się znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi