Autsajder1983 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Czekaj przecież on właśnie tam miał karabiny:) i jeszcze 2 w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ano tak, doczytałem teraz w monografii, że niewielka liczba p11 była również dozbrojona w '39 w karabiny w skrzydłach. Więc, mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 No tylko gdzie te kaemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 "natarcie musi być czyste" Dlatego km nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Bardzo dobra odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Filmik z lotów: http://www.youtube.com/watch?v=WGXKXIwvSuU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 za "wielką wodą" u wója Sama, powstała kolejna P11tka -ale cięta juz z nowego epp czemu o tym piszę? : gotowa do lotu wyszła gościowi 352gramy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 352g z podwoziem to rzeczywiście bardzo mało A z jakim pakietem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 P11c is complete and ready for maiden flight. Must wait for the weather to improve, however. RTF weight is 352g using an 80g, 1000mah/3S battery, a 34g motor, and 13.8g extra weight in cowl. If it flies well, I'll get a proper spinner for it which should enable balance with less extra weight. Or, I may fit a 1300mah battery (111g) which balances with only 5g extra weight in the cowl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 strasznie spłaszczył płat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 też na to zwróciłem uwagę -ale to jego pierwszy model w technologii epp i tak jestem w szoku że tak ładnie sobie poradził i - co najważniejsze - LEKKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burza Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Moja p 11 od Ciebie Marku wyszła równe 380g (pakiet 1300,podwozie,imitacja silnika,km w kadłubie :-),silnik emax2822, serwa lotki 2x 9g,serwo ster wysokości 4.3g, regulator ABC RC 20 A , odbiornik FLY SKY 6ch, malowana areografem pactrą, szachownice i godło za pomocą pędzla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Piękna, ale koła Zmieniaj te żarówy bo to wstyd w takim pięknym myśliwcu... Albo chociaż okryj te szprychy tarczami w kolorze płatowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burza Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Piękna, ale koła Zmieniaj te żarówy bo to wstyd w takim pięknym myśliwcu... Albo chociaż okryj te szprychy tarczami w kolorze płatowca. Tak wiem mnie też drażnią te koła, założyłem je tylko do oblotu . Niebawem zamontuje odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Tomku wyszła przeslicznei moje wyrazy uznania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burza Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Dziękuje ! Wygląda jak wygląda zawsze może być lepiej, ale za to jak lata. Skoro nie było problemów z oblotem dla takiego nowicjusza jak ja to musi nie chwaląc sie być dobrze Podczas pierwszego lotu wykonałem tylko delikatne trymowanie na sterze wysokości i lotkach ,a po kilku minutach zaczeła mnie ponosić fantazja na pierwsze akrobacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Witam! Chciałem i ja dołączyć do eskadry (jeżeli jeszcze tu ktoś zagląda...) Moja "11" od Marka jest debiutem na polu budowania esa i epp. To ma usprawiedliwić całą resztę Prawie rok się do tego zbierałem-ten wątek forum i inne traktujące o "11" znam chyba na pamięć. Problemy miałem z eleganckim "wtopieniem" prętów w skrzydła i w efekcie końcowym wyszło trochę płasko I co gorsza odnoszę wrażenie, że wypłaszczanie postępuje Nie wiem jak to wpłynie na właściwości lotne . Chciałem też ją odrobinę "zmakietować", głównie silnik. Wyposażenie: silnik emax 2822 a regulator 20 A + 3 serwa i odbiornik z nadajnikiem(4 kanały) oraz pilot to odzysk z P40 (Baby Warbirds - Pelikana)więc chyba no name. Pakiet Gens 1300mAh. Malowana pactrami i aerografem, szachownice pędzlem(nie dostałem w zestawie tego arkusza z oznaczeniami ). Kołpak ciut za długi ale co tam, koła z zestawu zmieniłem na o połowę ciensze. No i wyszła masa 410 g. Z tym, że nie mam precyzyjnej wagi a jedynie kuchenną która wskazywała w zakresie 400-420g W tym tygodniu będzie latać ale chciałem się upewnić: środek ciężkości z tym wyposażeniem zamontowanym zgodnie z instrukcją to gdzie powinien wypaść? Teraz mam na 1/3 od natarcia. Ubrałem ją w barwy lokalne: 132 eskadra Poznań-Ławica 1937r No i....???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Kiedy oblot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witk45 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 No kurcze w tym tygodniu musi być! Siedzę i patrzę na nią bo nie wiadomo jak długo będzie tak wyglądała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Ile cali ma to śmigło? Wygląda na duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi