olo Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Kowerall to nie folia,warto coś na ten temat wiedzieć Masz złożony kadłub i teraz zawieś go gdzie będzie SC i zobacz co się z tą masą dzieje i ile z przodu już teraz trzeba dołożyć. Nie musisz projektować możesz to częściowo sprawdzić i przewidzieć dalszy rozwój budowy. Akumulatorów od zapłonu i odbiornika nie traktuj jako masy do wyważenia bo to jest maly pikuś w takim modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Tak się przyjęło, że pi razy drzwi każdy gram na ogonie to 5 gramów doważenia na dziobie. Czyli przy 100g dodatkowej masy na statecznikach masz już 500g balastu do wyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Kowerall to nie folia,warto coś na ten temat wiedzieć Masz złożony kadłub i teraz zawieś go gdzie będzie SC i zobacz co się z tą masą dzieje i ile z przodu już teraz trzeba dołożyć. Nie musisz projektować możesz to częściowo sprawdzić i przewidzieć dalszy rozwój budowy. Akumulatorów od zapłonu i odbiornika nie traktuj jako masy do wyważenia bo to jest maly pikuś w takim modelu Dokładnie tak zawieszałem model i jak na razie to cały czas przeważa na przód wiadomo trzeba jeszcze wziąć pod uwagę że z tyłu dojdzie jak kolega po wyżej napisał praktycznie 5 razy więcej niz z przodu no i praktycznie 70% skrzydła ciąży na tył. Na kowellar chyba jeszcze nie jest za późno szczerze mówiąc nie używałem nigdy tego tylko widziałem na innych modelach na pewno kupie na spróbowanie. Nie mówię na 100% ze pokryciem będzie folia. A teraz kilka fotek "bydlaka na dworze" No i w miedzy czasie "machnąłem" jeszcze drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 A gdybyś wywalił ten rozrusznik? Po co model ma go wozić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 To zyskał bym kilogram bo odpadła by zębatka rozrusznik no i pakiet do napędu rozrusznika... Ale stracił bym ten bajer szczerze mówiąc to nigdzie nie widziałem rozrusznika w modelu no i z drugiej strony nie będę się szarpał ręką czyli jest bezpieczniej A to chyba najważniejsze ?? Pozdrawia m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Nie wiem czy przy odrobinie ostrożności i grubej, skórzanej rękawicy, odpalanie będzie niebezpieczne. A sam wyliczyłeś ile zyskasz na wadze. Zresztą w powietrzu i tak go nie odpalisz tym rozrusznikiem PS ...ale bajer jest, potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 A czemu nie odpalę ?? ma to szanse powodzenia bo przecież rozrusznik oraz ssanie będzie z nadajnika ale wole nie próbowac lepiej niech nie gaśnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Nie słuchaj się nikogo z tym rozrusznikiem To świetny bajer...Świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 też uważam, że to fajna sprawa:) ale też faktem jest, że kilogram to nie tak mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Ja nawet przez chwile nie pomyślałem ze go wywalę nie ma takiej potrzeby na ta chwile model do lotu będzie ważył ok 17 max do 18kg to daje obciążenie powierzchni rzędu około 82g/dm2 wiec nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 W takim modelu instalacja dymna waży podobnie i niemal jej nie czuć , że jest, więc i rozrusznik nie będzie przeszkadzał . Obciążenie jak w elektryku , będziesz musiał na wiatr uważać aby Ci go nie porwał i nie odleciał w niebyt. hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 No proszę! I wszyscy się zachwycili rozrusznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Ależ skąd , ja tam najbardziej tą lalką , jeszcze jakby miała powyżej 18 lat i się ruszała .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Pssst, bo się offtopa robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Ależ skąd , ja tam najbardziej tą lalką , jeszcze jakby miała powyżej 18 lat i się ruszała .... I tu Cie zaskoczę będzie ruszała ręką bo planuje zrobić ruchomy drążek będzie się ruszał razem z wysokością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam, bardzo zaciekawiła mnie ta relacja Udało Ci się już uporać z regulacją silnika? Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Nie niestety nie podchodziłem do tego drugi raz ale jak tylko zrobię owiewkę silnika to wyjmę silnik i będę próbował dalej Prace troszeczkę zwolniły ale co dzień staram się jeden element dokleić oto efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Rozrusznik super sprawa, nawet kosztem wagi. Co do Koweralla to musisz chyba odpuscić - styro w modelu. Kowerall kładzie się i celonuje czego styro nie lubi (chyba że na styro balsa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Po kilku godzinkach rzeźbienia wyszło oto taki kopyto pod maskę silnika pozostało jeszcze przytrzeć szpachle i można laminować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Pozdrawiam serdecznie jestem pod wrażeniem projektu ,silnik przeróbka silnika robi wrażenie sam używam silników od pił spalinowych może nie jest to napęd wyróżniający się mocą ale za to naprawdę tani i pewny w działaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi