PlayerWithoutName Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam, mam problem z ładowarka redox beta, otóż nie ważne na jakim programie i jaki pakiet podłączę, ładowarka wyrzuca "CONNECTION BREAK". Wie ktoś może co się stało z tą ładowarka? Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 I z wszystkimi pakietami tak się dzieje, czy tylko z jednym? Jeśli z jednym, to może nie wykrywać kiedy napięcie pakietu jest poniżej progu wykrywanego w ładowarce, np gdy się nadmiernie rozładuje, zwarcie, itp. Wystarczy wtedy Li-pola podładować w programie dla NiMH, albo obcego źródła, do wyższego napięcia (tylko ostrożnie!) i dalej już idzie normalnie. Jeśli wszystkie, to niestety prawdopodobnie albo coś z programem albo uszkodzenie elektroniki. Sprawdź napięcia pakietu(ów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Jest to zapewne wina ładowarki bo dzieje się tak z każdym pakietem (NiMh z aparatury, LiPol 3s 2200 mAh oraz 1s 100mAh) :(EDIT:Podłączyłem małego LiPola przez inną przejściówkę i zaczęło go ładować ale po 10 minutach wcisło mu 1 mAh . Nie ogarniam tej ładowarki. Spróbuje rozładować tego LiPola i naładować go z powrotem.Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Sprawdź czy nie masz jakis wtyczek luźnych, oraz przewodnosc. Mozesz miec kable trafione lub wtyczki nie maja połączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Kable w pakiecie-dobre bo regulator się włącza Kable od ładowarki-jeden był urwany ale po przylutowaniu kabla do wtyczki dalej nie działa. Na innej przejściówce mniejszy pakiet jest raz na piętnaście prób wykrywany, ale ładuję się prądem 0.0 A (mimo zaplanowanych 0.2 A) a potem wyrwała że pakiet pełny mimo wpakowania 1 mAh i napięcia 3,8 V wskazywanego przez ładowarkę (tak, to było charge a nie storage ). Zamówiłem sobie imax b6 to posprawdzam jak to działa itp.. Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ta ładowarka potrafi wyczyniać takie cuda przy mało wydajnym źródle. Wywala przerwanie obwodu ładowania zanim jeszcze powie, że małe napięcie zasilające. Z czego zasilacz tą ładowarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Zasilacz komputerowy 350W obciążony na linii 5v żarówką. Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 No to moją teorię można właściwie wykluczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Sprawdziłem zasilacz - od 12,09 do 12,1 więc jest ok. Mam także drugi zasilacz 13,8v A ale rzadko go używam z powodu trudnego ułożenia kabli. Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja mam Accucella 6 i takze uzywam zasilacza z pc tez obciążony 5w żarówka. Uzywam tego zestawu od 3 lat i tylko raz mi wyskoczyło ze jest male napięcie wejściowe. Uszczerbki nie znalazlem w zasilaczu, ładowarka ok. Obecnie zadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Napis o braku połączenia mówi o jego braku po stronie wtórnej, a więc między ładowarką a akumulatorem. Przyczyn może być wiele (najczęściej złe ogrągłe złączki do końcówek-wewnętrzy kołeczek jest za cienki i nie ma połączenia z częścią żeńską wtyku. Bardzo łatwe do sprawdzenia dowolnym omomierzem). W przypadku złego zasilacza będzie inny komunikat-INPUT VOL. ERROR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Bubu2 - chodziło o to że ta ładowarka wariowała przy niskim napięciu po stronie pierwotnej (niskim lecz wciąż wystarczającym do działania, choć niezbyt poprawnego), wyzwalając błędy połączenia po stronie wtórnej . Jutro, a właściwe dzisiaj powinien mi przyjść imax b6 więc sprawdzę czy on naładuje pakiety normalnie. EDIT: Dzisiaj doszła mi ładowarka imax b6. Ładuje pakiety bez żadnego problemu. Teraz pozostaje pytanie czy ktoś przyjmie tego redoxa jako złom albo do naprawy Wysyłane z mojego XT320 za pomocą Tapatalk 2</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi