Jump to content

Tani dwusulnikowiec (porady)

Krychol RC

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply
Posted

Kup 3 rodzaje które są podane na stronie i testuj co Ci będzie najbardziej odpowiadało... Ja tak zazwyczaj robię. Ale weź albo ósemkę albo dziewiątkę...

A co do odstępu to wzoruj się na innych dwusilnikowcach ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam iż mam obecnie 100zł (na same materiały nie licząc foli) chciał bym zbudować za tą kwotę jakiegoś dwu silnikowca pod takie oto wyp.

silnik

http://allegro.pl/item272...z_rcpro_pl.html

pakiet

http://nastik.pl/pakiet-l...rak-p-1226.html

i do tego jakieś dwa regulatorki

Jeśli ktoś zna plany balsowe jakiegoś balsowego modelu tak ok. 1,3m rozp.

Model chciał bym żeby był w stylu tego:

http://asmodelhobby.webpark.pl/PARTENWIA.htm

Za podanie jakich kolwiek planów będę bardzo wdzięczny :lol:

Posted

Witam moze Viktor 800 Jaroslawa Hajduka

półmakieta silniki 400 ( rozpietosc 1330mm )

Plany młody technik 9/97 bardzo ladny i prosty model sam sie zastanawiam nad budowa na 2 silniki 3f jak by co moge zeskanowac niestety mam tylko ksero planu z opisem .

Jest tez kilka planow w ksiązce sekrety modeli z napedem elektrycznym.

Taxi rozpietosc 1500mm

P-68 Viktor rozpietosc 1300mm

Italair F-20 rozpietosc 1300mm

Pozdrawiam Slawomir

Posted

Jeżeli zna ktoś plany takiego modelu to bardzo bym prosił bo jutro akurat jadę do modelarskiego i kupił bym materiały. Ten model co podałem to mógł bym zbudować ale mógł by mi ktoś wyjaśnić jak dokładnie zrobić kadłub?Jeżeli ktoś zna plany dwu silnikowego modelu z lepszą dokumentacją i pełno balsowym kadłubie to plany mile widziane.

Posted

Byś sobie zrobił ten model ale nie wiesz jak zrobić kadłub...może do wróżki pójdź :devil:

Zacząłeś dobry model - RWD, znudził się, czy już skończony? Weż zamiast wyszukiwać co raz to inne plany ukończ najpierw deproniaka. A przede wszystkim mierz zamiary na siły, a z tymi to u ciebie marnie...

Po co pytasz czy ten, czy tamten będzie dobry? to my mamy je robić czy ty??

Posted

hehe satanowczo sie z Toba zgadzam nie ma co zaczynac budowy kolejnych modeli nie ukonczywszy wczesniejszych ( robic max 3 modele ) :D:D a moze zlozysz sobie Dwuplata ?

Posted
Jeżeli zna ktoś plany takiego modelu to bardzo bym prosił bo jutro akurat jadę do modelarskiego i kupił bym materiały.

Jadę do modelarskiego i przy okazji bym kupił materiały,a jadę po depron na skrzydła do rwd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Krychol umówmy się, że jak skończysz tego RWD i go oblatasz i pokażesz nam fotki że tak było, to wtedy zaczniesz zastanawiać się na innym, TROCHE bardziej skomplikowanym modelem. Bo jak narazie to cała para jaka w tobie drzemie idzie w gwizdek.

Posted
Krychol umówmy się, że jak skończysz tego RWD i go oblatasz i pokażesz nam fotki że tak było, to wtedy zaczniesz zastanawiać się na innym, TROCHE bardziej skomplikowanym modelem. Bo jak narazie to cała para jaka w tobie drzemie idzie w gwizdek.

Mozemy sie umowic tak Krychol robi model, a ja go sprawdze i pomoge oblatywac.

Baxter12

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.